Deepavali at Mid Valley

>> Tuesday, October 28, 2008

Photobucket

Dikala warga India menyambut Deepavali pada 27 Oktober 2008 (Isnin), Remy diajak oleh azzy.com iaitu my cousin ke rumah kawan sekelasnya di KL untuk menyambut perayaan tersebut. Remy ambil azzy.com kat seksyen 17 Shah Alam pada pukul 11 am & drive terus ke KL dan tiba di lokasi pada pukul 12.15 tengahari.

Sampai di depan pintu rumah, kami berdua dilayan bagaikan tetamu kehormat. Bersalaman dan berborak-borak mmg satu kewajipan kalau bertemu, sambil mkn kuih muih yg telah tersedia diatas meja. Antara kuih yg ada ialah kuih semprit, kuih tart, kuih mazola, manisan, muruku, almond london dan sebagainya.

Pukul 12.30 kami disajikan dengan makanan berat iaitu nasi berlauk kari ayam, kari kambing, sayur, sambal udang, kuah dal dan ada 2 lauk lagi (remy x tau namanya). Remy & my cousin dipaksa makan 2 kali, senak perut ni nak menelannya.

Habis jer makan, kami berdua menenangkan minda kat balkoni sambil merancang agenda seterusnya. Azzy.com bagi satu cadangan yg sungguh bernas iaitu ke pawagam at Mid Valley Megamall sebab Remy da 2 sem x ke pawagam.

Tepat pukul 2.45 pm kami berdua mengundurkan diri dari majlis tersebut dan terus ke Mid Valley Megamall. Time cari parking jer dah 15 minit, buat Remy naik darah betol tp nasib baik ada ribenna, hehe...

Pas dapat parking jer terus naik atas & beratur untuk mendapatkan tiket, kitorang tengok High School Musical 3 (cerita ni mmg best gilerz) pada pukul 4.55 pm. Dapat jer tiket, kami berdua terus ke MCKY sebab Remy ada minat baju & seluar kat sana. Habis jer shopping, kitorang ke lobby untuk menyaksikan tarian India. Apa lagi lepas tu kalau bukan ke Pets Wonderland, my favourite place.

Photobucket
T-Shirt & Seluar yg menarik perhatian Remy.

Tepat pukul 4.30 kitorang beli popcorn n air untuk dikunyah dalam pawagam, dan tunggu lampu hijau untuk masuk pawagam. Time citer ni disiarkan, Remy & my cousin ni asik ketawa jerk sebab ada part yg lawak membuat hati ni untuk ketawa, hehe.

Photobucket
Bergambar di sebelah pentas.

Photobucket
My lovely cousin, Azzy.com

Habis jer citer ni, kitorang terus ke Shah Alam untuk makan di Secret Recipe yg bertempat di Ole-Ole Shah Alam Seksyen 18 Shah Alam. Sambil makan sambil bersnappy, berkongsi cerita sedih & gembira dan hal family. Dalam pukul 9.10 pm, Remy hantar Azzy.com balik ke Seksyen 17.

Photobucket
At Secret Recipe Sec 18 Shah Alam.

Photobucket
Makan Timez...

4 comments:

you are now in my zone October 28, 2008 at 12:05 PM  

ececeh gmbr kontrol tgk menu ;) hehe

rizz October 28, 2008 at 12:26 PM  

alalaa nk tgok gak hsm2..waaaaaaaaaaaaaaa..bestnye secret recipe...

ReMy October 28, 2008 at 11:52 PM  

nuar, time tu x sempat nak pose...

rizz, nak tgok samer ker?
jom...

zoul, mkn mee jerk...

Post a Comment