sambungan "gemuk"

>> Sunday, October 19, 2008

Photobucket

Ni entry sambungan "GEMUK" semalam.
Remy sekarang semakin membesar tanpa disedari kerana terlalu nikmat menjamu makanan yang ada dihadapan mata. Berat Remy dari 65 kg sekarang menjadi 78 kg, sungguh memberangsangkan.

Remy cuma takut jadi macam masa zaman persekolahan dulu, berat badan Remy sampai 120 kg dan saiz pinggang 42 inci. Remy mula perasan yg badan Remy semakin berisi sejak seminggu yg lepas masa Remy pakai seluar n x muat. Remy timbang, terus rasa macam nak pengsan sbb da naik sampai 78 kg. Then, Remy tanya pendapat ahli keluarga n diorang cakap yg Remy agak berisi tapi yg Remy x puas hati masa dgr pendapat dari my mom :

My mom : "mana ada gemuk, ok jerk."

Remy da try untuk berdiet tapi selera makan Remy ni terlalu tinggi, semua yang ada depan mata Remy makan. Yang paling Remy sakit hati masa hari Jumaat lepas (17 Oktober 2008), Remy makan :

Pagi :
- Roti Telur
- Roti Sardin
- Pulut kuning + Rendang

Tengahari :
- Nasi Beriyani + Ayam Madu
- Roti Naan + Ayam Tandoori

Petang :
- Mi Goreng Mamak
- Nasi Goreng Kerabu

Malam :
- Maggie Goreng

Tepat pukul 11 malam Remy rasa x tentu arah sebab terlalu kenyang & x dapat tidur. Bayangkan dari pagi sampai malam Remy makan semuanya makanan yg berat-berat. Time tu Remy rasa menyesal sesangat, tapi x boleh buat apa sebab tekak Remy nak makan semua tu pada satu hari tu.

Remy nak berdiet tapi masalah utamanya sekarang ni Remy sesangatlah malas untuk berjogging macam dulu-dulu. Kaki Remy ni terasa macam berat sangat bila nak berjogging. Masalah kedua pulak, time Remy nak berdiet ni pulak my mom masak yg best-best (makanan yg x dapat dielak) & beli makanan yg cepat menggemukkan macam McDonald, KFC, dsbnya. Dugaan tu terlalu banyak untuk ditempuhi oleh seorang insan yg bernama Remy.

4 comments:

you are now in my zone October 19, 2008 at 6:30 PM  

exercise kuar peluh r pasnih...ngee :)

rizz October 19, 2008 at 10:28 PM  

rizz lak nk tmbah berat badan hehehehh.x pr remy slow2 k boleh nyer

Duke Luce Dell'amore October 20, 2008 at 1:54 PM  

dah same berat ngan jim skrg!haiyo!jim gemok jgk!tatot!!
canew ni mimi??btw,byknye mimi mamam???isk3...
jim mamam skit pun berat tetap naik mendadak!
jom kite muntah2kn blk pas mamam...

PöJìé PööH... Mulanya di sini... October 30, 2008 at 6:23 PM  

jom kita jogging sama² nak!!
pojie pun tgh nak kurus blk nih!

Post a Comment