Cepat sembuh k tuk...

>> Sunday, November 23, 2008

Photobucket

Hari ni (Ahad / 23 November 2008), Remy bangun lambat sesangat iaitu pada pukul 12.00 tengahari sebab cuaca best sesangat hari ni, sejuk dan nyaman, hehe. Remy bangun pun disebabkan riuh rendah kanak-kanak kat tingkat bawah & apa lagi Remy terus mandi sepuas-puasnya dan bersiap untuk ke Hospital Sungai Buloh.

Kenapa Remy ke Hospital Sungai Buloh?

Remy ke Hospital tu untuk melawat atuk Remy yang tengah sakit. Remy sekeluarga pergi menggunakan 2 kenderaan sebab masing-masing nak kan keselesaan, hehe. Kitorang bergerak dari rumah pukul 1.30 petang dan tiba di lokasi pada pukul 2.08 petang, sampai jer sana terus beli air sebab x breakfast lagi (lunch pun belum sbb bangun lambat). Ni kali pertama Remy melawat atuk Remy semenjak dia dimasukkan Ahad lepas (da seminggu da) sebab bizi jerk, biasalah student kan?. Atuk Remy ditempatkan kat tingkat 9, katil no 20.

Sampai jer sana, Remy terus bersalaman ngan atuk Remy dan berborak sekeluarga selama hampir 2 jam lamanya (penat berdiri sebab kerusi terpaksa diberikan pada yg lebih tua). Habis jer berborak, Remy sekeluarga turun ke Kafeteria untuk makan-makan. Makanan kat sana boleh lah tahan sebab makanan hospital la katakan. Habis jer makan, kitorang terus balik ke Shah Alam.

Owh, lupa nak bagitau penyakit yg dihidapi atuk Remy. Atuk Remy mempunyai penyakit yg terlalu lah banyak sampai x dapat nak disebutkan dalam sehari antaranya Gaut, Kencing Manis, Buah Pinggang, Darah Tinggi dan sebagainya. Atuk Remy da dibedah Rabu lepas dan sekarang tunggu keputusan dari doktor.

Sambung balik k, dalam perjalanan ke rumah kitorang singgah kat Giant seksyen 18 Shah Alam untuk beli barang dapur sikit. Sementara tunggu mak n adik beli barang, Remy sempat snappy2 picture ngan Hans Isaac. Habis jerk shopping, kitorang terus balik ke rumah dan rehat.

Photobucket
Sebelum memulakan perjalan, sempat bergambar bersendirian...

Photobucket
Hospital Sungai Buloh, ni jer yg sempat Remy amik...

Photobucket
Keadaan Atuk Remy yang masih x stabil (ni amik diam2 sbb takut kena marah), huhu...

Photobucket
Sempat bergambar kenangan bersama Hans Isaac, handsome kan dia?

Photobucket
Remy diambil sebagai duta sabun TOP, huhu...

8 comments:

you are now in my zone November 23, 2008 at 11:06 PM  

moga atuk cepat sembuh yer...huhu...sayu tgk :(

haiyo...hengat kan hans isaac butui punyer...cett :p

Duke Luce Dell'amore November 24, 2008 at 12:00 AM  

hans tipooooo!!!mencik3x!!

moga atok cepat sembuh!leh die sekeh remy yg sengal!

ReMy November 24, 2008 at 9:18 AM  

nuar, thanks...

yg penting hans isaac kan, huhu...

nuar tertipu...

ReMy November 24, 2008 at 9:19 AM  

jim, thanks gak...
atuk nak sekeh remy?
atuk remy suka ceramah la, kadang2 sampi berejam rejam, huh...

jim pon tertipu...
wek...

~miss jaja~ November 24, 2008 at 12:59 PM  

semoga atok kamOO cepat sembuh.. teringat arwah atok ja.. hmm..:P

rizz November 24, 2008 at 5:44 PM  

smoga atuk cpt sembuh..gegeh ni smpatt amik ngn hans poster qah:p kiki

ReMy November 24, 2008 at 7:40 PM  

miss jaja, thanks...

semoga arwah tuk jaja dirahmatiNya k...

ReMy November 24, 2008 at 7:40 PM  

rizz, semestinyer nak bergambar walaupon poster, huhu...

Post a Comment