Sombong?

>> Friday, November 21, 2008

Photobucket

Sombong merupakan satu perkataan yang kurang senang didengari oleh sesiapapun terutama seseorang yang mempunyai hati nurani dan perasaan seperti Remy, huhu.

Mesti pembaca semua terpinga-pinga kerana pada entry kali ni Remy tetiba bincang tentang Sombong. Sebenarnya Remy nak kongsi satu kisah yang selalu Remy hadapi semasa berada di luar dan biasanya berlaku semasa Remy bersendirian. Buat pengetahuan pembaca semua, tiap kali Remy keluar dari rumah, Remy akan bawa IPod ke mana saja untuk menghiburkan diri. Biasanya Remy dengar lagu dari IPod menggunakan In-Ear Headphones iaitu sejenis Ear Headphones yang membuat pengguna yang mengunakannya tidak dapat mendengar bunyi apapun selain lagu yang dipasang.

Photobucket

Semalam merupakan kali ke-4 Remy digelar sombong oleh kawan dari MySpace yang perasan Remy bersendirian sedang menunggu train di Stesyen KTM Shah Alam untuk ke Klang (nak gi kelas pagi tu). Kali pertama di Berjaya Times Square, kedua di Pavilion dan ketiga di Bukit Bintang.

Kita sambung balik k yang tadi tu, tiba-tiba Remy dapat message dari kawan MySpace tu yang berbunyi "Sombong heh Remy, kita panggil bukan nak pandang". Time tu Remy terkedu, terkejut dan sebagainya yang berbunyi ter... sebab Remy x dengar apapun pada masa tu selain lagu yang Remy dengar dari IPod tu. Apa lagi, Remy lambai lah dari jauh sambil senyum dan wat muka cute, huhu...

p/s : lain kali sesaper yang nampak Remy pakai Ear Headphones tegurlah dari dekat k ataupun message sebab Remy x kan dengar, bukannya sombong k...

8 comments:

rizz November 22, 2008 at 12:23 AM  

hehe be r tu remy..dorg ni pon len x dtg la dekat2 kn pastu tego..ni kemain nk salahkn kte.. rizz da byk x gak kena:p

Duke Luce Dell'amore November 22, 2008 at 12:52 AM  

nk wat camne remy??owg2 popular cam kite ni,mmg klu ade kelemahan sikit,twos r di keji! EH???popular???MATI R CHEQ KENE CARUTZ PASNI!!!

you are now in my zone November 22, 2008 at 2:27 PM  

kemain memasing!

to remy:

bahyer taw pasang ipod all the time...satu tuk tinger, satu lagi bahyer if ada apa2 emergency case, remy tak dgr...cam ada pickpocket ker...remy tak sedar dowang curi ker aper ker kat remy...

:)

Be your self by tour self November 22, 2008 at 5:41 PM  

only one that I wish, I wish you success always healthy and safe work ...

ReMy November 22, 2008 at 9:15 PM  

rizz, tu la pasal. kalau diorang ke kiter kn senang kn?

huhu...

ReMy November 22, 2008 at 9:17 PM  

jim, betol cakap jim tu. kiter mmg orang2 yg popular, huhu...

kalau wat bek x nampak, tp klau ader salah sebijik pasir terus nak keji, kan kan kan?

ReMy November 22, 2008 at 9:20 PM  

nuar, betol ker telinger boleh bahayer klau pkai terus terusan?

ni yg wat remy takut ni...

yg pasal pickpocket tu senang jer, remy biasa letak wallet dlm beg galas, huhu...

klau berani amik cuber la, bru dia tau saper remy.com sebenarnya ni, huhu...

tp yg pasal telinga tu remy nak kurangkan la pkai ipod, seram laq...

aiZouL diSiSi... December 9, 2008 at 12:57 PM  

ear fon antra punca sound trouble..
fikir2kan lah..slmt beramal

Post a Comment