to Muzeum with Bloggers...

>> Sunday, November 2, 2008

Photobucket

Hari ni Ahad (02 November 2008) penghujung segala hari, orang ramai mengambil kesempatan ni dengan keluar membeli belah, beristirehat bersama keluarga tercinta, beriadah dan sebagainya. Tapi bagi Geng Sayap dan kawan Blogger, kitorang ke Muzium KL untuk tujuan yang sama iaitu beriadah sambil menimba ilmu, cewwah...

Remy, Anuar, Anis, Pojie dan Aizoul mula bergerak dari KL Sentral menuju ke Muzium pada pukul 11.20 am. Setiba di Muzium, kami berlima menantikan kedatangan Zaff, Pian dan Bam (betul ker nama2 ni?) sambil berborak-borak. Pukul 12 cam tu, kami berlapan mula menjelajahi muzium tersebut bagaikan kanak-kanak riang yg ingin mengetahui lebih lanjut ttg sejarah (ahakz...).

Mula-mula kami berlapan pergi ke Zaman Awal yg mempamerkan pelbagai benda yg bersejarah beserta maklumat yg lengkap untuk menerangkan satu persatu sejarah dan kaitannya, diikuti dengan Malaysia dahulukala iaitu sebelum kemerdekaan sehinggalah mencapai kemerdekaan oleh Tunku Abdul Rahman dan seterusnya ke Malaysia kini iaitu Malaysia pada masa sekarang yang menerangkan kemajuan yang telah dicapai dari Perdana Menteri pertama hinggalah Perdana Menteri sekarang Dato' Seri Abdullah Ahmad Badawi. Sesudah selesai penjelajahan, kami berlapan ke rumah contoh lama yg bersebelahan dengan Muzium tadi sambil bersnappy sakan. Sambil matahari yang semakin naik ke langit yang cerah, kami semua berpindah ke Muzium Peribumi kowt (x hengat namernyer) untuk melihat kepelbagaian kaum yang terdapat di Malaysia ni.

Keluar jer dari Muzium, semua da kepenatan dan muka x bermaya sbb x breakfast dari pagi tadi. Anuar belanja ice-cream corn sorang satu, lega sikit tekak ni yg kekeringan kerana dipancari sinar matahari yg semakin memanas. Habis jer makan ice-cream corn, kami berlapan menuju ke destinasi seterusnya.

Ni pic time kat Muzium KL...
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Destinasi seterusnya iaitu di Mid Valley Megamall, tujuan utama iaitu untuk lunch and tengok wayang. Kitorang lunch kat Food Court, sumer makan ala barat kecuali Zaff makan mi kari. Habis jer makan, Remy, Anis dan Pojie beratur untuk membeli tiket wayang. Cerita yg dipilih bertajuk "The Vampire Who Loves Me", tajuk yg agak seram tapi poster yg membuatkan cerita ni seperti kurang seram. Lepas beli tiket, kitorang bertemu dengan kawan Blogger yang lain iaitu Rizz dan kawan-kawannya.

Beramai-ramai mengelilingi dalam kawasan Mid Valley, mencuci mata dan sebagainya. Anuar penyelamat Remy sebab kawal Remy dari membeli something yg maybe x diguna, huhu. Jimat duit Remy, haha.

Tepat pukul 5 pm, Remy, Anuar, Anis, Pojie, Aizoul dan Zaff masuk ke pawagam untuk menonton "The Vampire Who Loves Me". Pada mulanya Remy sangka cerita ni kurang menarik sebab poster yg kurang menonjol tapi bila start jer cerita ni, Remy terus suka sebab mengandungi unsur lawak dan unsur seram. Tapi masa pertengahan cerita ni, Anis keluar dengan terburu-buru. Remy sangkakan yg Anis nak ke toilet tp sampai habis cerita "The Vampire Who Loves Me" ni Anis x balik-balik. Last-last Aizoul bagi tau yg nenek Anis masuk wad, and Anis pun sakit dengan tetiba (maybe sbb kepenatan), cepat Sembuh k Anis.

Sesudah habis cerita tadi, Zaff hantar Remy, Anuar, Pojie dan Aizoul ke KL Sentral dan disitulah saat perpisahan untuk hari ni.

p/s : Picture yang Remy papar ni hanya 9 dari 69. Untuk picture yang selebihnya, boleh didapati dari MySpace Remy dalam folder "hang out with Blogger frenz". Layari
http://www.myspace.com/re_my87

10 comments:

ReMy November 3, 2008 at 1:06 AM  

yup, remy pon samer...
hari ni mmg hari yg huppy sesangat, kembali ke alam kanak-kanak...

rizz November 3, 2008 at 1:28 AM  

hehe bestnyeh g.. rizz xdpt lak nk g yela ade komitmen len.mybe nest we go okehhhh:p

ReMy November 3, 2008 at 7:21 AM  

okey rizz, len kali kiter g samer k...

aiZouL diSiSi... November 3, 2008 at 10:24 AM  

ada ksilapan fakta tu..tunku abd rahman la bukan tun abdul razak..
bila masa lak aku bratur beli tiket..ko n pojie kan..
ayooo..wrong statement ma..

PöJìé PööH... Mulanya di sini... November 3, 2008 at 6:19 PM  

1 lg kesilapan fakta..
bkn filem "The Vampire" syg.. tp "The Vampire Who Loves Me"..
hahaha..
whatever la jnji Pojie enjoy banget!!
len x hangout lg k!

ReMy November 4, 2008 at 1:22 AM  

zoul, remy akan repair kesilapan tersebut...

luper lak, zoul kn x beratur, huhu...

perdana menteri pon blh luper ni...

aiyyooo...

ReMy November 4, 2008 at 1:23 AM  

Pojie, The Vampire Who Loves Me erk?

huhu, ok akan Remy baiki juga kesilapan tersebut...

Thanks...

miss galaxy November 4, 2008 at 6:18 AM  

zoul n pojie...
salah sikit pon nak comment
sian my dear

R for Remy
S for syg kamoo
T for take k
hehehe....

pas nie ke zoo plak
hoye!! hoye!!

ReMy November 4, 2008 at 10:00 PM  

huhu, cik anis protect remy...
sukernyer...

t for thanks...
s for syg u too...

Post a Comment