Dua Hari Bergembira...

>> Friday, December 12, 2008

Photobucket

Tajuk entry kali ni "Dua Hari Bergembira" yang membawa makna dua hari Remy n kengkawan kolej bergembira tanpa perlu risaukan hal assignment sebab semuanya da siap dan da dihantar.

Hari Pertama (11 December 2008 / Khamis)

Pada hari pertama ni, Remy dan kengkawan rapat pergi ke rumah Ayu (seorang kawan sekelas) untuk merayakan burthday adik dia sekaligus membuat doa selamat sebab adik dia dapat semua A dalam peperiksaan UPSR.

Antara kawan kelas Remy yang hadir adalah Remy, Chidod, Mas, Fath, Wan, Darul, Firdaus, Jehan, Farah, Hairani dan ada sesetengah yang Remy x kenal sangat. Kitorang sumer mmg nakal sebab x masuk sebelum doa selamat selesai dikeranakan cara pemakaian kitorang sumer kurang sopan. Sebenarnya Ayu hanya cakap nak celebrate burthday tp x sebut tentang doa selamat (tu sebabnya kitorang x masuk).

Habis jer doa selamat, kitorang semua pun masuklah dan berpura sebagai remaja yang berbudi bahasa dan beradab sopan tapi setelah 5 minit semuanya buat rumah tu macam rumah sendiri dengan ketawa sekuat-kuat hati, mengutuk orang dan sebagainya. Selain kitorang, ada ramai lagi saudara mara dan jiran tetangga kat dalam rumah tu tapi kitorang x layan langsung sebab seronok berbual.

Time makan lak, pelbagai jenis hidangan disediakan tapi Remy memilih nasi berkuah sambal udang, kacang botol dan sambal belacan serta makroni, dadih dan buah-buahan tempatan. Yg menyakitkan hati masa Remy makan sambal belacan, pedas yang teramat sesangat sampaikan Remy berpeluh dan x dapat menahan kepedasan (tapi tetap control macho).

Habis jer makan dan lepak, kitorang ke Jusco Bukit Raja Klang untuk window shopping dan lepas tu ke Gerai Sementara Section 2 Shah Alam yang berada di belakang SMK Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah (sekolah menengah Remy dulu) untuk merasa ABC Koko yang agak popular.

Lepas da kekenyangan macam Anaconda, masing-masing ke rumah dan Remy merehatkan badan seketika.

Photobucket
Hairani, Remy and Fath...

Photobucket
Remy, Fath and Wan yang makin giler...

Photobucket
Kengkawan yang mula memanaskan suasana...

Photobucket
OTW ke Section 2, Shah Alam untuk merasa ABC Koko...

Photobucket
Setibanya di Sec 2, sempat bergambar lepas turun dari kereta...


Hari Kedua (12 December 2008 / Jumaat)

Pagi Jumaat tadi Remy dapat panggilan dari kawan yg mengajak Remy jalan-jalan lagi sebab bosan yg teramat sangat (tapi Remy masih penat dan kekenyangan sebab semalam). Tanpa mengecewakan permintaan diorang, Remy pun bersetuju dan bersiap seringkas yang boleh sampai x perasan yang Remy pakai seluar semester lepas yang ada nama Remy sebesar 2 tapak tangan (tu kenangan masa printing t-shirt sem lepas). Tepat pukul 12, kawan Remy yang bernama Mas sampai depan pintu rumah Remy untuk menjemput Remy.

Cosmopoint menjadi tempat menunggu kengkawan yang lain. Sambil menunggu, Remy mengisi perut dengan hanya minum air barli suam dan berborak untuk mengelakkan mengantuk sebab Remy x cukup rest semalam. Tetiba Remy teringat sesuatu yang penting...

Nak tau apa dia?

Hari ni hari Jumaat la, kenapa Remy x ingat erk?. Dengan selamba dan berat hati Remy buat-buat x tahu jerk (nakal kan?).

Setelah semuanya sampai iaitu Remy, Mas, Chidod dan Hairani, kitorang ke library dulu sebab Remy x larat dan memerlukan rest yang secukupnya. Tepat pukul 3, kitorang memulakan perjalanan ke Jusco Bukit Tinggi Klang (Jusco terbesar). Sampai jer kat sana, kitorang mula window shopping dan membeli barang yang berkenan di hati. Remy apa lagi, mestilah ke SUB ZERO untuk membeli sehelai singlet dan sehelai kemeja dan seperti biasa warna putih dan hitam menjadi idaman Remy.

Habis jer bershopping dan terasa lapar, kitorang ke Big Apple untuk menjamu donut yang selembut sutera, cewwah...

Pukul 5.30 petang kitorang memulakan perjalan pulang ke rumah masing-masing dan setiba di rumah, Remy kena tegur ngan mak sebab beli baju warna putih & hitam lagi. Mak Remy da bosan tgk Remy pakai warna yang sama tapi apa nak wat kalau dah menjadi kesukaan empunya badan kan?

Photobucket
Seluar kenangan yang Remy terpakai, malunyer....

Photobucket
Dalam perjalanan ke Cosmopoint dengan mata yang merah...

Photobucket
Ngan Chidod yang tintong sesangat...

Photobucket
Sempat bergambar dalam fitting room SUB ZERO...

Photobucket
Da dapat baju yang sesuai, hehe heppy nyer...

Photobucket
Sebelum balik, ambil gambar bersama Hairani dan Mas bersempena Christmas x lama lagi...

Photobucket
Perjalanan pulang, mata Remy da ok (huhu...)

11 comments:

rizz December 12, 2008 at 11:29 PM  

remy..yg fath tu cute lh huhuu

ReMy December 13, 2008 at 12:26 AM  

rizz, fath jerk?
remy?

fath da ader gf la...

ReMy December 13, 2008 at 10:10 PM  

spek belalang tu seb bek ada dalam keter kawan, remy terus pakai nuar...

Preppy Guy December 14, 2008 at 2:24 PM  

wah wah...jalan jer...study dah ker...hiihi

xoxo

AL

ReMy December 14, 2008 at 7:58 PM  

preppy guy, remy da siapkan sumer assignment tau...

tinggal nk baca history jer, bushan...

||| PöJìé PööH ||| December 15, 2008 at 6:56 PM  

wah remy nih cam yoyo la..
sekejap cik gem, skjp kurr..
jeles nih!

ReMy December 17, 2008 at 9:04 AM  

pojie, jgn la camtu k...
huhu, layanzzzz mcm kater zoul...

miss galaxy December 17, 2008 at 2:50 PM  

cpt betol budak nie kuwus..hehehe

ReMy December 17, 2008 at 8:10 PM  

cik anis, remy try my best tp skrg selera mkn da naik balik...

risau sgt ni, huh...

Post a Comment