Histeria with lovely frenz...

>> Friday, December 19, 2008

Photobucket

Filem : Histeria
Tarikh : 18 December 2008 (Khamis)
Lokasi : GSC Pavilion
Waktu : 8.15 pm

Remy nyer entry kali ni kurang lengkap disebabkan Remy tiba pada pukul 8.25 pm. Untuk mendapatkan jalan cerita yang lebih lengkap dan padat, sila ke Blog Sayapians yang hadir pada hari tersebut.

Antara yang hadir ialah :

1. Remy the Queen of Vitamin C
2. Nuar Budak Kampung
3. Pojie-Pojian the Primadona
4. Jim the Duke from France
5. Anis the Muslimah Diva
6. Rizz the Supermodel
7. Fendi
8. Alexandra Burke (cousin Anis)

Gelaran-gelaran diatas daripada siapa yerk sebenarnya?. Ketawa Remy masa baca message yang mengandungi gelaran-gelaran Diva ni.

Cerita Remy bermula daripada Cosmopoint Klang iaitu tempat Remy study sekarang ni dalam bidang Diploma Graphic Design. Kelas terakhir selesai iaitu pada pukul 6 pm dan Remy terus jalan ke KTM Klang (berdekatan dengan Kolej Cosmopoint tu) ala-ala Tyra Banks runway gitu. Sampai jer kat stesyen Klang, Remy menunggu tren yang x kunjung tiba. Tren dari Pelabuhan Klang ke Sentul mmg lambat tp dari Sentul ke Pelabuhan Klang banyak sesangat, tu yg wat Remy gelisah sebab takut terlambat.

Dapat jer tren, Remy x tgk jam langsung sebab risau masa yg berlalu laju bagaikan air terjun yg menjunam ke bawah, cewwah. Sampai jer kat KL Sentral, Remy berbelah bagi antara nak naik monorail ataupun taxi sebab time pada masa tu da menunjukkan pukul 8.00 pm. Akhirnya Remy buat keputusan untuk naik taxi ke Pavilion tapi masalahnya traffic jam lah pulak.

Semua yang dah berada kat Pavilion sejak awal lagi tadi dah mula message Remy menanyakan lokasi Remy berada pada masa tu, so sorry sebab buat korang semua tertunggu. Dan akhirnya sampai pun Remy di Pavilion, syurga membeli belah kesayanganku. X pernah Remy berlari di hadapan khalayak ramai tp pada masa tu Remy berlari menuju ke pawagam sebab dah terlambat sesangat (ntah mcm mn la rupernyer Remy ni berlari kan).

Thanks to all yang sudi menunggu Remy terutamanya Nuar, Anis and her cousin sebab nunggu Remy sampaikan korang x dapat tengok permulaan cerita tu. Masuk jer dalam pawagam, Remy mula tarik nafas sedalam-dalamnya dan jln dengan tenang. Pada permulaan cerita ni Remy ingatkan kurang best tp masa hantu tu dah muncul, sampai Remy duduk pun ke bawah sebab terkejutnya.

Photobucket
Adegan yang menyeramkan hingga membuat bulu roma Remy terbang melayang, huhu...

Habis jer Histeria, sumernyer bergambar untuk membuat kenangan. Hari ni memang best sesangat sebab dapat hang out ngan kalian semua yang tersayang walaupun hanya beberapa jam dan dapat bersenam menuju ke Pavilion...

Photobucket

Photobucket

Photobucket
My lovely frenz forever, love u allz...

Photobucket

Photobucket
Nuar & Remy (bila putih bertembung, kuasa menjadi satu hehe...)

Photobucket

Photobucket
Jim Duke from France & Remy...

Photobucket
Bila Pojie the Primadona bertemu Remy the Queen of Vitamin C...

Photobucket

Photobucket
Cik Anis The Muslimah Diva & Remy the dot com...

Photobucket
Remy the model & Rizz the Supermodel...

Photobucket
Fendi & Remy diatas jejantas yang selalu bergegar, huhuhu...

11 comments:

Duke Luce Dell'amore December 19, 2008 at 2:34 AM  

nape mulut tertutup??
maybe need some botox plak kot??
pasni leh jd ratu botox!hakhakhak..

jim cover pewot r...xnmpak ke??baby tetendang dlm tu!ngee..

ReMy December 19, 2008 at 2:41 AM  

huhu, botox?
x leh, haram disisi undang2, cewwah...

baby nendang erk?
cian jim, tahan k, huhu...

Duke Luce Dell'amore December 19, 2008 at 2:44 AM  

kikikiki..nnt ade ms kite plan p mamam kt sn reramai plak k..leh lepak area nek bulong tu plak..

you are now in my zone December 19, 2008 at 10:07 AM  

kiter 2 2 kebetulan putih yang tulus yang mulus malam smlm lh remy...keke :)

miss galaxy December 19, 2008 at 10:16 AM  

apa pon...mlm smlm kak rose plg sweet kot...hahaha
verangannn...

siannya remy berlari2 ke pavilion
merentas lautan manusia..hehe
siannya kamo
xper2 next time kami ke tmpt kamoo plak k remy
x yah la nnti berlari bekerjaran..

ReMy December 19, 2008 at 11:28 AM  

nuar, tau x perk...
nice sesangat pic tu...

ReMy December 19, 2008 at 11:29 AM  

cik anis mmg paling sweet mlm tu...

cousin cik anis serupa mcm kak engku lah remy nengok...

tempat remy x der yg best, biasa la shah alam, huhu...

Duke Luce Dell'amore December 19, 2008 at 12:49 PM  

sat!nak lari topic sat..
jim bru baca profile remy..

"I'm a mix Malay & Chinese because my grandpa is Chinese, so I have a lil bit look like Chinese..."

lil bit???HALLLOOOOO!!u dah 100% cam Chinese convert ok!hakhakhak..

ReMy December 19, 2008 at 12:52 PM  

yer ker jim?
x der ar, mcm x percayer jerk...

rizz December 19, 2008 at 2:18 PM  

i like suma picta kt blog remy cntek sgt taw..hahaa..b t way best sgt hang out kli ni..

ReMy December 19, 2008 at 2:20 PM  

hehe, mmg best kuar ngan sayapians semua semlm...

pic kat blog remy ni x der yg edit lgsung tau, hehe...

Post a Comment