Di Pagi Aidil Adha...

>> Monday, December 8, 2008

Photobucket

Pada pagi Aidiladha tadi semua ummat Islam bergembira dengan berjumpa sanak saudara yang berdekatan dan ada juga yang pulang ke kampung.

Bagi keluarga Remy 08 December 2008 ni merupakan hari yang amat malang sebab semasa dalam perjalanan ke Kampung Melayu Subang, kereta Mers yang dipandu oleh abang Remy mengalami kemalangan dengan sebuah lori. Dalam Mers tu ada 3 orang jer iaitu Remy, abang pertama dan abang kedua. Yang lainnya naik kereta Unser yang dipandu oleh My Dad.

Semasa kemalangan tu berlaku, memang rasa macam gempa bumi dan menyebabkan badan Remy rasa sangatlah sakit tapi x der apa yang cedera teruk kecuali kereta tu rosak bahagian depan (kiri).

Sampai jer kat umah nenek iaitu di Kampung Melayu Subang, kami bertiga bagaikan bintang popular yang ditemuramah oleh wartawan, huhu...(sempat lagi ni). Berbagai jenis pertanyaan ditanya oleh sanak saudara sambil kaki Remy diurut oleh maid.

Ni la pertama kali Remy merasakan perasaan semasa kemalangan, tapi nasib baiklah x der yang teruk berlaku. Disebabkan kami bertiga tengah mood raya, driver lori tu kami lepaskan dengan syarat bagi detail tentang dia (mana la tau tulang Remy tersenget ke, minta dia tanggung).

Nak tau apa nenek Remy cakap?

"Len kali jaga diri tu elok-elok, kereta hancur x per yg penting nyawa tu". Betul gak kan kata nenek Remy tu, tapi sayang lah kereta tu sebab x dapat beraya bersama...

Photobucket

Photobucket

10 comments:

Duke Luce Dell'amore December 8, 2008 at 11:34 PM  

alhamdulilah xde r yg serius sgt!
hope pasni akn drive ngan lebih hati2..
jim pun takut gak ngan kmlagan..hope sgt jim xkn terlibat ngan any accident..

PöJìé PööH... Mulanya di sini... December 9, 2008 at 7:43 AM  

godd..
alhmdulillah xde kecederaan serius...

you are now in my zone December 9, 2008 at 8:04 AM  

mujur remy dan abg2 semuanya ok :)

Preppy Guy December 9, 2008 at 9:56 AM  

herm...macam mana leh xcident lak....huhuhu...alhamdulilah u okey..

btw,cian jugak kat merz tu....

miss galaxy December 9, 2008 at 10:29 AM  

syukur remy ok
tgk keadaan kete mmg teruk
yg pentig remy ok

ReMy December 9, 2008 at 12:47 PM  

thanks jim, pojie, nuar, preppy n anis...

remy ok jer, cumer tangan ni agak sakit sikit sbb terpeleot masa kemalangan tu...

aiZouL diSiSi... December 9, 2008 at 1:45 PM  

alhamdulillah x apa2..
hope pasni ni bhati2 ..
ingatlah yg tsyg

ReMy December 9, 2008 at 2:20 PM  

ok zoul, dalam keter tu remy jer yg tersayang, huhu...

rizz December 10, 2008 at 12:47 AM  

hayoo dasyatnye..nsib remy xde papae kan

ReMy December 10, 2008 at 9:50 PM  

aah, seb bek rizz...
klau x, remy da x kuar umah da sbb da x ensem, huhu...

Post a Comment