3 Entry Dalam Satu...

>> Saturday, January 24, 2009



24 Januari 2009 (Saturday)

SUARAKU...

Hari ni nasib x menyebelahi Remy kerana suara Remy hilang sejak pagi lagi, nak tau kenapa?

Disebabkan semalam Remy cuba tiru gaya nyanyian Mariah Carey dalam video di bawah ni, Remy cuba 100% supaya sama dengan nyanyian MC, akibatnya pada paginya suara Remy jadi macam dalam cerita Alvin & The Chipmunks. Remy mula sedar semasa Remy test vocal Remy semasa jogging di Taman Tasik pagi tadi, terus Remy terkejut (nasib baik x der konsert jelajah, ahakz...)


Balik jer rumah Remy terus minum air banyak-banyak dan mak Remy bagi minum air asam jawa yang sangatlah masam. Lepas minum Remy terus tidur untuk merehatkan badan yang kepenatan ni.


TREATMENT...

Kerana cuaca pagi yang sejuk dan aircond yang dipasang dengan kuatnya membuat Remy terlena dengan tidur hingga x ingat yang hari ni Remy ada appoinment dengan Dr Chu kat Klinik Ko kat Bukit Bintang. Pukul 10 baru Remy bangun dan mandi sebersihnya untuk bersiap ke Bukit Bintang, siap semuanya pada pukul 11.30.

Selesai jer breakfast, Remy mula berfikir samada nak drive or naik transport jerk. Kalau drive, Remy x tau jalan sebab Remy tau sampai Mid Valley jerk manakala kalau naik transport awam pula biasalah ramai sebab hari Sabtu. Akhirnya Remy membuat keputusan untuk naik transportation jerk, sampai jer kat sana Remy agak terkejut sbb terlalu ramai yang menunggu train untuk ke KL.

Sampai jer kat KL Sentral Remy terus naik taxi kupon sebab malas nak jalan kaki ke Monorail sebab cuaca kat KL time tu panas terik (biasalah Remy x boleh berpeluh, klau berpeluh jer da mula rasa janggal). Pukul 1.05 Remy tiba di Klinik Ko Bukit Bintang dan terus naik ke atas (tingkat 2), sampai jer sana Remy terus diberi layanan seperti biasa dan sebiji buah oren yang tersangatlah manis rasanya.

Time treatment ni lah mula busy dengan sms dan call dari kengkawan MySpace yang telah lama menyepi dan ada yang Remy x ingat lagi mukanya. Dikeranakan Remy tengah khusyuk dibelai oleh staff kat sana, Remy x dapat reply or angkat call tersebut, Remy hanya mampu silent dan letak hp dalam beg...

Treatment tersebut selesai pada pukul 3.30 dan Remy terus ke Pavilion untuk bertemu dengan Izhar from MySpace...


SAKIT HATI...

Izhar ni Remy da lama kenal terutama perangai dia yang suka membuat orang x tahan, tapi Remy tabahkan diri untuk berjumpa dengannya. Kitorang just makan kat Pavilion jerk, pastu Remy terus mengundurkan diri semasa dia sedang makan. Bayangkan kalau orang buat macam kita x der depan dia dan membuat panggilan ke kawan-kawan dia untuk mengajak keluar untuk Tahun Baru Cina?. Hello...Remy kat depan ni tengah panas tapi bersabar jerk...

Sebelum Remy mengundurkan diri, Remy dapat message dari Zull (MySpace) yang kebetulan berada di Pavilion juga. Apa lagi, Remy terus lah pergi ke Zull & The Gang (thanks Zull buat Remy happy walaupun hanya jumpa sekejap jer).

Pukul 4.30 Remy terus ke KL Sentral untuk berjumpa K-Rol (MySpace) yang sangat ambil berat tentang Remy, kitorang just lepak-lepak sambil berkongsi cerita dan K-Rol hantar Remy sampai ke rumah (thanks k).

4 comments:

myZone | When Anuar opens to public January 25, 2009 at 12:15 PM  

kami pun kat pavilion smlm...check entry ajim :)

Remy.com January 25, 2009 at 1:38 PM  

nuar,
remy da baca da entry jim smlm...
tu yg terkezut tu...

tp remy x jd tgk wayang smlm...

rizz January 31, 2009 at 9:20 PM  

suaraku...

- remy lek lok praktis taw len kali hehe

treatment

- nk gak wat reatment..bpe remy .kikii

sakit ati

- saba ek..ssh gak org cmtuh huhuu

Remy.com January 31, 2009 at 9:51 PM  

rizz,
thanks...
sekarang tiap pagi remy da practise biar suara semerdu burung kicauan...

len kli remy bawa rizz g tratment k...

blh daat diskaun sbb remy ni regular customer...

Post a Comment