All Mariah Carey's Album...

>> Thursday, January 8, 2009




Setelah Remy baca entry tentang album terbaru Mariah Carey yang telah berada di pasaran sejak akhir bulan Disember lalu iaitu "Mariah The Ballads" di Blog Anuar
( http://www.anuarkamaruddin.blogspot.com/ )
tetiba Remy dapat idea untuk berkongsi dengan kengkawan semua tentang kesemua album Mariah Carey.

Di bawah ni merupakan kesemua album yang telah dihasilkan sejak permulaan Mariah Carey di dunia seni ni hinggalah bergelar Diva dan dikenali ramai kerana suara emas beliau.


..::ALBUM::..

Album : Mariah Carey
Dipasarkan : 15 Jun 1990
Tracklist : 11 buah lagu


Album : Emotions
Dipasarkan : 17 September 1991
Tracklist : 10 buah lagu


Album : Music Box
Dipasarkan : 31 Ogos 1993
Tracklist : 10 buah lagu


Album : Merry Christmas
Dipasarkan : 1994
Tracklist : 10 buah lagu


Album : Daydream
Dilancarkan : 3 Oktober 1995
Tracklist : 12 buah lagu


Album : Butterfly
Dilancarkan : 16 September 1997
Tracklist : 12 buah lagu


Album : Rainbow
Dilancarkan : 2 November 1999
Tracklist : 14 buah lagu


Album : Glitter
Dilancarkan : 11 September 2001
Tracklist : 12 buah lagu


Album : Charmbracelet
Dilancarkan : 3 Disember 2002
Tracklist : 15 buah lagu


Album : The Emancipation Of Mimi
Dilancarkan : 12 April 2005
Tracklist : 18 buah lagu


Album : E=MC2
Dilancarkan : 15 April 2008
Tracklist : 14 buah lagu


Album : Mariah The Ballads
NEW in market


..::COMPILATIONS::..

Album : #1s
Dilancarkan : 17 November 1998
Tracklist : 17 buah lagu


Album : Greatest Hits
Dilancarkan : 4 Disember 2001
Tracklist : 20 buah lagu




Album : The Remixes
Dilancarkan : 4 Oktober 2003
Tracklist : 21 buah lagu


Video di bawah ni Remy nak kongsikan dengan kengkawan semua :

Mariah Carey - Can't Take That Away

Bagi Remy, maksudnya sesiapa yang membenci dan berasa x puas hati dengan kejayaan beliau selama ni boleh lah mengutuk dan membandingkan beliau dengan penyanyi lain tapi tidak boleh sama sekali menyamai beliau kerana Mariah Carey so perfect to me...

..::Love you MC::..

video

4 comments:

myZone | When Anuar opens to public January 9, 2009 at 12:58 AM  

btui btui btui...

la ni org suka banding2kan...tah pape tah...msg2 ada lebih & msg2 ada kurang :)

btw, i've got new entry bout mariah ;) ngeh ngeh ngeh

rizz January 9, 2009 at 12:59 AM  

rizz pon minat gle mc..suara die sdp didengar..unik..tah la mmg superbb:)

Remy.com January 9, 2009 at 1:13 AM  

nuar, orang zaman sekarang mmg camtuh...

org zaman dulu x der lak banding2 kan?

remy ckp, mcm remy tau jer org zaman dulu cam ner, hehehe...

Remy.com January 9, 2009 at 1:14 AM  

rizz, mmg best kn suara dia, ssh nk cari yg setanding dgn MC...

Post a Comment