Cosmopoint dah Bankrup !!!

>> Saturday, January 10, 2009



Wah, tajuk entry yang sungguh kontroversi. Remy x tau la apa nak jadi dengan Cosmopoint sekarang ni. Makin lama Remy kat sini, makin banyak perubahan yang dibuatnya, bukannya perubahan yang positif tapi sebaliknya iaitu perubahan yang negatif. Semester akan datang merupakan Semester last bagi Remy iaitu Project, so Remy diminta datang ke Cosmopoint untuk mengisi borang Semester 9 (last Semester).

Sampai jer kat Cosmopoint Klang ni, Remy duduk dalam kereta sambil mendengar Fly FM (95.8 FM) sebab Remy memang x tahan dengan keadaan Klang yang terlalu sibuk dan berdebu akibat pembangunan yang dijalankan. Nampak jer kelibat kawan Remy yang baru sampai, Remy terus menuju ke dia dan sama-sama mengambil borang.

Dapat jerk borang, Remy terus tanya kat akak tu "Kak Ayu, ni ker borang dia?" dan akak tu jawab "yup". Remy terus pandang kawan Remy dan cakap yang Cosmopoint pun terjejas akibat ekonomi dunia masa kini. Sambil mengisi borang, Remy x henti-henti kutuk Cosmopoint sebab makin teruk. Yang Remy x puas hati disebabkan dari Sem 1 sampai Sem 8 borang yang diberikan berwarna dan ada salinan untuk kita simpan tapi sekarang ni just borang fotostat dan x der untuk student simpan.

Diatas ni lah borang fotostat tu, buruk bebenor dan x pernah Remy tengok borang seburuk ni. Cosmopoint tengah berjimat kot untuk masa depan.

Diatas ni pula seorang student Cosmopoint yang sedang mengisi borang, saper erk?


Antara perubahan lain :
- Slip Final Exam ditukar kepada sticker-
- Nota lambat sesangat dapat, seb bek ada Senior-
- Library yang sesangat terhad masa utk diguna-
- Lab yang dah jadi sarang langsuir, terus menyepi-

4 comments:

rizz January 11, 2009 at 1:09 AM  

hehee potostat katanyerrr..

Remy.com January 11, 2009 at 1:18 AM  

aah rizz, ada ker dia bg potostat nyer borang, huhu...

myZone | When Anuar opens to public January 11, 2009 at 8:06 AM  

cosmopoint kn kolej paling popular tuk student melayu...tak mgkn bankrup kowt sbb dowang still leh rolling duit yuran pelajar yg ratus ribu tuh...mgkn langkah jimat tu...kolej lain lagi tewok agaknyer...

remy just habihkan lagi satu sem jer...sbb projek pointer sgt tinggi...toksah main2...buat bebaek :)

Remy.com January 11, 2009 at 12:36 PM  

timer kacih nuar, sem ni remy akan sentiasa bz ngan project...

hehe...

Post a Comment