1st day yg stress...

>> Monday, February 2, 2009




2 Februari 2009 (Isnin)

Hari yang dinanti-nanti Remy, hari ni merupakan hari permulaan Semester terakhir pembelajaran Remy di Cosmopoint ni. Hari ni juga Remy bertemu semula dengan kawan-kawan kolej, rindu sesangat ngan diorang sebab lama x jumpa.

Semester ni Remy hanya ambil Project jer dan lecturer yang bertanggungjawab adalah Pn Ainol, lecturer kesayangan Remy sebab ketintongannya. Kelas bermula pada pukul 10.00 pagi tadi dan pada permulaan kelas dimulakan dengan berlawak bersama lecturer yang memang suka membuat lawak.

Bila start jer Pn Ainol menerangkan tentang Project, Remy dah mula stress dan terasa macam berada di hujung tanduk sebab Remy rasa macam x mampu nak buat sebaiknya.

Antara yang perlu Remy wat untuk Project :

1. Teaser Ad 1 & 2, Lounch Ad, Thematic Ad
2. Animation (more than 1 minute)
3. Web Design (more than 15 frame)

Diatas ni adalah yang penting, dan yang selainnya adalah 9 jenis Ad yang mampu mempromosikan apa yang ingin Remy sampaikan kepada audien.

Tarikh Submit : April 2009

Remy still x der idea lagi nak wat apa, topik yang diberi adalah Produk dan Campaign, pening.....

*harap kengkawan semua dapat memberi Remy sokongan, kuatkan semangat Remy*

20 comments:

rizz February 2, 2009 at 8:04 PM  

saba erk remy..u can do it!:)

Remy.com February 2, 2009 at 8:29 PM  

thanks rizz...

remy try semampu yg remy boleh...

myZone | When Anuar opens to public February 2, 2009 at 8:48 PM  

product & campaign? mcm2 remy leh wat tu...juruskan pd mende yg dekat ngan remy....cari satu subjek and stick to it. kembangkan idea tu. remy kan terror dalam bab kecantikan kosmetik nih...y not u make it as ur project... :) idea jer

Remy.com February 2, 2009 at 8:56 PM  

nuar, btol gak kn?
thanks nuar, ni berkat remy ganggu nuar tito tadi, hehe...

produk kecantikan kan, walaweh...

my name is KARL February 2, 2009 at 8:58 PM  

may God bless u throughout ur final sem!

al d best, remy!

Remy.com February 2, 2009 at 9:00 PM  

thanks karl...
hope sesangat...

a i r a February 2, 2009 at 9:04 PM  

oh ya.. ini la yang penyebab remy nak terjun eh??
haha

biasalah tu.. 1st day class mmg terus "gedebup" lect bg assgment..
mcm last semester.. kerja Design Study 1.. oh god, mmg tak tido mlm!

idea pun nak dekat2 hantar baru la dtg..
that is becoz pressure on last minute!

Remy.com February 2, 2009 at 9:07 PM  

aira,
yup, ni penyebab remy nk terjun kl tower tu...

remy nyer idea akan datang time nk tidur, susah kn?

a i r a February 2, 2009 at 10:40 PM  

sama jer rasa...
i pun tido dulu gak..
tapi tidur mlm la..esok pagi bngun.. baru idea dtg.. selagi tak dpt tu la tidur jer..

sebelum tu i akan mkn.. then tidur..
siyes idea dtg!
hahaha

zuhaimi zul February 2, 2009 at 11:18 PM  

rilek..byk kan bertenang...

zul pon jaga student projek gak sem ni...

masa suruh cari tajuk, masing2 gelabah...

yg penting, bertenang, tgk keadaan sekeliling... InsyaAllah idea akan datang...

Remy.com February 2, 2009 at 11:24 PM  

aira,
mkn pastu tidur?
gemuk la remy nnti, hehe...

remy klau tidur blh sampi 24 jam klau x der yg bangunkan...

Remy.com February 2, 2009 at 11:25 PM  

zul,
thanks, remy akan cuber...

remy mmg tgh tenang tp idea x muncul2, maybe mlm nnti kot...

||| PöJìé PööH ||| Selamanya Menyayangimu... February 3, 2009 at 8:11 AM  

chaiyok² Remy, u can do it..
Pojie nak tolg lebey² nih kita kueh IT..
huhuu..

Remy.com February 3, 2009 at 8:17 AM  

thanks pojie pojiean...
hehe, IT + Graphic ok per..

SAIFUL February 3, 2009 at 4:25 PM  

sesungguhnya stress itu membinasakan
*tetiba
cool jer uol, gud luck!

Remy.com February 3, 2009 at 8:13 PM  

wah saiful, stress itu membinasakan katernyer...

mmg pon, otak remy da setengah mati dah...

a i r a February 3, 2009 at 10:27 PM  

tidur 24 jam???
haiyoo..buaya namanya tu..
hahaha

Remy.com February 3, 2009 at 10:32 PM  

hehe...
buaya darat pon x tidur selama tu kn?

remy mcm anak hamster yg comel, cewwah...

Post a Comment