Prepaid or Postpaid...

>> Friday, February 13, 2009




Naper tiba-tiba ada logo-logo syarikat telekomunikasi kat entry ni?. Remy dapat idea untuk membuat entry berkaitan Prepaid or Postpaid ni daripada entry di Blog Rizz (http://rizzirhamy.blogspot.com/2009/02/bingunghuhu.html) yang bertajuk "Bingung".

Remy sekarang mempunyai dilema yang sama dengan Rizz iaitu samada menggunakan Prepaid ataupun Postpaid. Remy sekarang menggunakan 3 nombor iaitu Maxis (017), Celcom (013) dan umobile (018) dan masalahnya sekarang ni adalah no Maxis Remy sebab no ni yang paling banyak menggunakan duit iaitu RM10.00 sehari dan merupakan no yang sering dihubungi berbanding Celcom (013) dan umobile (018).

Semalam semasa Remy sedang nyenyak tidur (pukul 12.30 pm), Remy telah mendapat panggilan daripada Maxis. Operator Maxis tersebut mencadangkan agar Remy tukar no 017 ni daripada Prepaid kepada Postpaid kerana harga yang jauh berbeza diantara keduanya tapi Remy x berapa faham sangat disebabkan terlalu mamai. So sekarang Remy sedang mengalami dilema diantara Prepaid or Postpad.

Kesimpulannya : Janganlah call Remy ketika dalam keadaan mamai.

20 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ February 13, 2009 at 9:59 PM  

remy mmg! selagi ada syrkt komunikasi kt malaysia nih, semua dia nak psg line! :p

Remy.com February 13, 2009 at 10:09 PM  

hehe,
nuar ni tau2 jerk, remy nk pakai digi tapi ramai sgt org indon guna (remy x nk jadi indon)...

weks...

Aku Nemo... February 13, 2009 at 10:21 PM  

huhuhu... mcm nemo la plak... dulu nemo pun cm remy... dulu nemo pakai line mxs... dgn clcm... tp... ya ampun... maxis punyer line mmg mahal... jd... nemo buat keputusan... nemo pakai clcm punyer line... agak2 berbaloi lah jugak sb... call pd semua talian cumer 15sen... banding dgn mxs yg 20sen waktu xsibuk...25sen waktu sibuk... mahal owh... tp skrg nieh nemo pakai 4 no... line celcom.... line digi... prepaid celcom... prepaid maxis... tp digi lg murah... 13sen seminit... tp remy xnk jd indon kn? hm.....

Remy.com February 13, 2009 at 10:27 PM  

huhu, kemain nk mlawan remy sampi guna 4 no ek nemo?

seb bek remy x guna digi, hehe...

Cik AniS GalaxY February 13, 2009 at 10:37 PM  

opps....
cik anis just guna line maxis skg nie...
tp maxis x mcm dulu yunk
skg nie lbh murah...if u make a call
kalo msj mcm biasa la 5sen
call 15sen.....ke mana2 nombor. jgn xpercaya k. sbln cik anis just guna bwh rm100.....

kalo sblm nie mmg mhl. after ader yg lates dr maxis sgt2 murah.
yg ptg kawal diri drp BERGAYUT jer k...hehehe

Remy.com February 13, 2009 at 10:40 PM  

anis,
remy x leh kawal sbb tiap hari mesti ader yg nk bersembang ngan remy...

hehe...

rizz February 13, 2009 at 11:11 PM  

hahahahah byk sgt taw line tepon die suma nk sapuuu..b tway remyy tuko jela prepaid ke postpaid tu..no sama gakk..:)

Remy.com February 13, 2009 at 11:14 PM  

rizz, remy mmg nk tukar ke postpaid tp takut mkin lama mahal lax...

my name is KARL February 13, 2009 at 11:26 PM  

remy
juz stay dgn prepaid je...
haha

Remy.com February 13, 2009 at 11:32 PM  

KARL,
prepaid erk, ok jer, hehe...

Aku Nemo... February 14, 2009 at 12:53 AM  

kalo rase diri remy tuh leh tahan nefsu ber gayut... heheheh.... bleh jer pakai postpaid... murah... nemo pki clcm paling bnyk pun 60hengget... tapi... kalo rase nafsu tuh dh teruk tahap serakah dh...(teruk tuh.... g check doktor) pki jer prepaid.... takut over bajet.... xker haru jadiknyer....

Remy.com February 14, 2009 at 12:56 AM  

remy pernah menggunakan postpaid (cewwah ayat sastera ni)...

remy guna sekli jer postpaid dan jumlah penggunaan dlm masa sebulan RM 320.00

tu yg mak Remy suh tukar prepaid tu...

Aku Nemo... February 14, 2009 at 1:07 AM  

ha? 320? biar betik? tuh dh 1/7 gaji sbln nemo tau... duit dapur nemo pun xsamapi tuh lg... parah remy nieh... tuh dh kira nafsu bergayut tahap dewa serakah dah tuh... hahaha... dh tu... pakai prepaid sampai jugak ke nilai tuh?

Remy.com February 14, 2009 at 1:18 AM  

prepaid sekarang ni sehari RM10

Aku Nemo... February 14, 2009 at 1:22 AM  

makiah.... samer jer.... eik.... bahgianyer la awek remy nnt... hehehe.... menambah lg ke'jeles'an yg sedia ade... hehehehe

Remy.com February 14, 2009 at 1:25 AM  

hehehe...
kehidupan harus diteruskan...

Aku Nemo... February 14, 2009 at 1:35 AM  

yola.... yola.... surrender la...

cuitnazz February 14, 2009 at 11:36 AM  

Huih banyaknya pakai line nih.. dlm banyak2 tu yg mana utk kekasih gelap ha..? hik hik

Remy.com February 14, 2009 at 12:03 PM  

cuitnaz,
yg mn utk kekasih gelap?
ofcoz ar celcom...
hehe...

Post a Comment