Lawatan Remy.com ke ?

>> Friday, May 15, 2009


15 May 2009 (Jumaat)

Selesai jer menunaikan solat Jumaat di Masjid Negeri, Remy dan atuk kesayangan Remy iaitu Jalil.com membuat lawatan mengejut ke cawangan-cawangan kedai laundry atuk Remy iaitu di :

1. Seksyen 17, Shah Alam
2. Puchong Perdana
3. Kampung Melayu Subang
4. Bukit Subang

Keempat-empat cawangan laundry ni dijaga oleh pakcik2 dan makcik2 kesayangan Remy iaitu :

1. Abdul Rahim.com
2. Buchek.com (my dad)
3. Jaafar.com
4. Norain.com

Semasa membuat lawatan tersebut, Remy sentiasa diberi penerangan oleh atuk Remy mengenai sejarah perniagaan laundry yg diasaskan oleh atuk Remy semenjak sebelum merdeka lagi. Time ni Remy dah mula bersemangat mendengar sbb cerita yg diberitahu kepada Remy hari ni Remy x pernah tahu sebelum ni.

Sepanjang lawatan Remy dan atuk Remy ke cawangan tersebut, Remy cuma senyum jer kat pekerja2 sana sbb Remy x kenal sorang pun kecuali pakcik2 dan makcik2 Remy.

Selesai jer lawatan mengejut tersebut, Remy dan atuk ke GSN JAYA SDN BHD di seksyen 3 Shah Alam iaitu pusat (HQ) kepada laundry-laundry tadi. Kalau di seksyen 3 ni Remy dah biasa sebab dijaga oleh my lovely mother dan disinilah Remy akan singgah kalau x der apa nak buat. Disebabkan masa Remy datang, abang Remy pun ada sama maka bermulalah sesi photography yg sgt tintong. Saksikan...

Kedamaian, terpengaruh dari Star Trek.

Ni lah yg jadi kalau fanatik sangat ngan Mariah Carey, sampaikan kek tu pun nak ditulis nama Mariah Carey. Yang dekat belakang tu abg 1st Remy yg memang peramah, ceria dan perasan comel (padahal depan dia lagi comel).

22 comments:

Remy.com May 15, 2009 at 10:59 PM  

nuar,
ahakz, ingat lg erk?

yes, ader masalah ker?
kapal kiter sedang diserang tp kiter jgn risau, huhuhu...

Duke Luce Dell'amore May 15, 2009 at 10:59 PM  

haiyo!
family dot com kew???hakhakhak..

btw,ur bro to sgt lain rupanya dr kamu..

Remy.com May 15, 2009 at 11:04 PM  

jim,
aah, family dotcom...

huhu,

abg remy mmg nmpk len sbb remy sorang jer dlm family yg len...

muka remy ader ikut atuk sebelah mak yg dr cina tuh...

Nur Farhana Abdullah May 15, 2009 at 11:14 PM  

Heehee.. Comel2 abgnya.. Blh knalan? Hik hik hik.. Remy ni pndai tak cuci baju sndr? Heehee.. =)

Remy.com May 15, 2009 at 11:16 PM  

farhana,
remy x reti cuci baju, biasa letak dlm mesin jer...

huhu, memalukan sungguh...

Namhkir May 16, 2009 at 12:43 AM  

live well and prosper...lol

b-boy May 16, 2009 at 8:23 AM  

motif berkata comell..? hik3

wAtashiwa Nemo-cHan May 16, 2009 at 9:45 AM  

hailol....
betul la keter jim....
muker remy dgn abg remy len gler....
remy betul2 cm mis chiness<--ank angkat ker?? hailo... abis la hakoo kene tampo kang....

tpp xper...
ader yg sama....
aper dier?
hahaha...
remy dgn abg remy...
dua2...
punya garis senyum yg tinggi....
punya liku mulut yang lebar...
punya gigi yg pendek...
hahahaha

Remy.com May 16, 2009 at 9:49 AM  

b-boy,
comel tu sbg gurauan jerk...
remy sedar...
remy sedar yg...
remy sedar yg remy...
remy sedar yg remy ni...
remy sedar yg remy ni x comel...

dgn sedehnyer berkata sambil mengesat air hujan yg menitis keatas lantai...

Remy.com May 16, 2009 at 9:49 AM  

nemo,
wah wah wah, sedapnyer mulut ckp remy ni anak angkat...

siap ko nemo, jumpa nnti remy siat gigi hang...

huhu...

rizz May 16, 2009 at 10:50 AM  

kuehh siap tules mariah carey lg tu hahhak

Remy.com May 16, 2009 at 10:59 AM  

rizz,
mmg sedap kuih tu, ditambah dgn perasa mariah carey, cuber ar...

huhuhu...

mummYaeesh May 16, 2009 at 11:49 AM  

ooo cucu tokey laundry ek??
awat lain benar ghupe abgmu itu??

Hezesuze May 16, 2009 at 12:02 PM  

wah ade sessi lawatan katenye...clust!

uik! nape plak muke abg remy x sama ngan remy???? konpiust sat...hehe

Remy.com May 16, 2009 at 8:29 PM  

mummyaeesh,
cucu jerk, lg pon remy x minat perniagaan ni, huhu...

Remy.com May 16, 2009 at 8:30 PM  

kak heze,
mmg x samer kn?

lain kn?
nemo ckp remy ni ank angkat (sambil meletakkan kepala atas bahu kak heze)

AiZouL tHe aBg keChiK... May 18, 2009 at 11:23 AM  

semua dot com katernya...
flawless muka dia
jeles..
amik awrd kat blog aku

Remy.com May 18, 2009 at 8:06 PM  

zoul,
ok, remy amik award nnti k, thanks...

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah May 19, 2009 at 11:04 AM  

nak jugak kan wakakakka motip nama kek wakakakak

Remy.com May 19, 2009 at 9:06 PM  

Q-la,
motip kek tu bernama MC, sajer jerk...

huhu...

Post a Comment