Kenangan...

>> Wednesday, May 13, 2009




Gambar kiri merupakan kenangan semasa Remy bersaiz XXL di zaman persekolahan iaitu di SMK SSAAS Section 2 Shah Alam pada tahun 2005 dan gambar kanan ni merupakan picture terbaru iaitu pada 10 Mei 2009 (time gi Ulu Yam). Remy sangat terkejut bila tengok perbezaan antara kedua-dua picture ni tadi, rasa macam nak pengsan sebab terlalu berbeza.

Antara perbezaan yg Remy nampak adalah :

Tahun 2005
- Muka Remy bulat
- Mulut kelihatan kecil
- Rambut menggerbang
- Pipi yang tomei, sgt gebu...
- Badanku, OMG...

Tahun 2009
- Muka yg bujur
- Bibir kelihatan semakin seksi
- Rambutku yg lurus, guna jari pun boleh k...
- Pipi yg x seberapa
- Badanku yg boleh tahan, still nk kuruskan lagi

Remy start berisi bermula pada tahun 2003 iaitu di zaman persekolahan, sebelumnya Remy memang teramat kurus sampaikan nenek Remy risau (sbb Remy sgt lemah time kurus). Tanpa Remy sedar, berat badan Remy semakin naik dan selera makan semakin bertambah. Remy mula sedar pada tahun 2005 sbb banyak pakaian Remy yg terpaksa ditempah dan Remy selalu cepat penat dan mengah walaupun baru melakukan sedikit pekerjaan.

Pada tahun 2006, family Remy terutama mak Remy memberi Remy semangat untuk mengurangkan berat badan sbb time ni Remy memang down sesangat akibat menjadi bahan bualan dan ejekan teman-teman. Dalam masa 6 bulan, berat badan Remy turun setengah dan Remy telah membuat kejutan semasa Reunion Class. Hampir semua kengkawan sekolah x perasan Remy ada kat situ, bila Remy bersuara jer barulah diorang semua terkejut (time ni Remy da macam selebriti sbb terlalu byk pertanyaan dan ramai yg nak bergambar sama).

Tu lah kenangan yg x dapat Remy lupakan sampai sekarang, sangat kelakar...

26 comments:

Nur Farhana Abdullah May 12, 2009 at 11:55 PM  

Jelesnya.. Huk huk huk.. Nak kurus gak.. Heehee.. Takpe3.. On the way.. Wish me luck.. Haha.. =p

Remy.com May 13, 2009 at 12:14 AM  

Farhana,
u boleh nyer, cayyok cayyok...

Namhkir May 13, 2009 at 12:36 AM  

wowww..kurus gile
way to go!!
mesti u bangga.

Remy.com May 13, 2009 at 12:38 AM  

rikh,
bangga lah gak tp remy nk kurus lagi...

huhu...

Blog Anuar Kamaruddin™ May 13, 2009 at 12:46 AM  

kurus atau berisi, nuar percaya dalaman remy tetap tak berubah...u purely kind...pertahankan yang itu ok :)

Remy.com May 13, 2009 at 12:48 AM  

nuar,
thanks, akan remy pertahankan yg itu...

hehe, thanks again...

Duke Luce Dell'amore May 13, 2009 at 1:00 AM  

watever it is, remy tetap minat MC...eh??tetiba jew!
ngeee..

remy kurus or berisi,jim suke kwn ngan remy..menggila je slalu!kikikiki..

Remy.com May 13, 2009 at 1:02 AM  

jim, remy sentiasa minat MC...

hehe, x pernh terlintas difikiran utk meninggalkannya, MC is the best...

thanks jim, remy pun menggila bila jumpa jim.

rizz May 13, 2009 at 1:05 AM  

remy tetapp comei dan melertsss***** hahah motip rizz bodek ekekekkeke

Remy.com May 13, 2009 at 1:10 AM  

rizz,
remy mmg comey pon tp x metertzzz mcm rizz...

huhu, rizz bodek ni nk aper?

Cik AniS GalaxY May 13, 2009 at 7:58 AM  

yg pasti kak wos tgh jeles sgt skg nie..
geramnyaaaaaaa...
geget kang

xper2 kak wos OTW nie
doa2 kan la ye

Eazy Izzuddin May 13, 2009 at 8:20 AM  

wah!
tembam juge rupanye dlu...
skang ok le 2...
pipi licin wooo...
ekeke
xD

kuchairies May 13, 2009 at 8:35 AM  

Whoa.. beza.. memang berbeza..

Remy.com May 13, 2009 at 8:59 AM  

kak ros,
kak ros try mkn oat tiap hari, tp just utk mkn tenghari, pagi n mlm mkn buah, mesti jadi...

Remy.com May 13, 2009 at 8:59 AM  

eazy,
dulu mmg sesangat tembam...

huhu, licinkah?

Remy.com May 13, 2009 at 9:00 AM  

kuchairies,
betul ker nmer tu?

huhu, mmg berbeza kn?

AiZouL tHe aBg keChiK... May 13, 2009 at 11:55 AM  

lucu la..kikikiki

kak ros tu verangan jer
jogging mls

Remy.com May 13, 2009 at 11:59 AM  

zoul,
yerker?

huhu, kak ros ni...

||| PöJìé PööH ||| May 13, 2009 at 4:16 PM  

Aku tgh gigit jari mkn ati tgok perubahan Remy nih!
sgt jeles..
ble la Pojie nk jadi mcm tuh ek??

Remy.com May 13, 2009 at 7:02 PM  

pojie,
pojie bolehnyer, start ar slow2...

WaNz HaQQ May 13, 2009 at 11:52 PM  

Okey kalau pojie makan hati wan makan biskut tengok perubahan remy..

jadik remy please share la mcm ne leh terjadinya perubahan itu??

request ni

Remy.com May 14, 2009 at 12:44 AM  

wan mkn biskut aper, nk cikit leh?
huhu...

nk petua erk?

remy just mkn oat jer time tengahari, pagi n mlm mkn buah n tomato jerk...

try la...

mummYaeesh May 14, 2009 at 6:37 AM  

tipu...ni mesti orang lain!tak caya lah!

Remy.com May 14, 2009 at 12:57 PM  

mummyaeesh,
btol la, x der mknernyer nk tipu...

percayalah - siti nurhaliza...

Post a Comment