Tagged from Mista El...

>> Tuesday, May 5, 2009


1. Nyatakan siapa yang telah mengetag anda...

El-Zaffril merupakan seorang penjenayah yang telah mencuri masa Remy untuk menjawab tag ni, kami berdua berkenalan melalui Blogger dan pertama kali berjumpa di Sogo KL semasa berbuka puasa bersama Blogger dan pada hari yg sama juga dia sudi menghantar Remy pulang ke rumah (baiknyer...)

2. Letakkan gambar anda di zaman kanak-kanak yang paling anda suka.. Sebanyak yang anda suka dan nyatakan umur anda di dalam foto itu...

Ni semasa Remy berusia 5 bulan, x sangka yang dari kecil lagi Remy memang dah sexy dan pandai pose rupanya...

Yang ni masa Remy berusia 2 tahun, tapi time ni Remy selalu pegang muruku walau dimanapun berada, huhu...

dan

Gambar dibawah ni semasa Remy di Sekolah Rendah iaitu di SRK Raja Muda Section 4 Shah Alam, time ni Remy baru masuk darjah 2 (cubalah cari Remy yg mana satu, hehe...)

3. Senaraikan LIMA kejadian menarik untuk dikongsikan sewaktu anda kecil (kemalangan, perkara memalukan dan sebagainya)

- Remy pernah jatuh dan memecahkan almari kaca kesayangan nenek sampaikan tangan Remy masih ada tanda sampai sekarang.

- Remy pernah buang air besar masa dalam kelas, masa tu Remy baru masuk darjah 3. Remy x minta izin ke toilet sbb cikgu tu garang sangat, hehe...

- Remy pernah buat satu keluarga berkumpul masa last puasa, time tu Remy darjah 5. Diorang semua berkumpul sbb risau Remy kena culik dan nenek hampir buat laporan polis. Puncanya adalah Remy keluar rumah dari pagi sampai pukul 11 malam dengan kawan Remy yg bernama Adam dan Haikal mencari ikan dan kura-kura kat longkang section 4 Shah Alam. Sampai jer rumah, Remy terkejut sebab semua dah ada kat depan rumah (habis Remy kena marah time ni ngan semua orang).

- Remy pernah cuba lari dari rumah masa darjah 5 juga, time ni Remy memang nakal sikit sbb suka ikut kawan. Last2 Remy kena kurung ngan ayah Remy selama seminggu, huhu...

- Disebabkan Remy teramat nakal masa darjah 5, setahun kemudian Remy dihantar ke Pesantren kat Indonesia. Time tu barulah Remy rindu kat family, tiap mlm menangis sbb nak balik Malaysia.

4. Apa nama panggilan anda semasa kecil...

Nama panggilan Remy semasa kecil adalah :
- Amy (panggilan ni hanya dari family jerk sampai sekarang)
- Manja Nenek (panggilan ni hanya dari nenek Remy sbb Remy ni cucu kesayangan dia, love you...)
- Woi (ni panggilan dari abang-abang Remy, kurang asam kn?)

18 comments:

rizz May 5, 2009 at 10:43 AM  

aloloo sweet gilee die mse kecik ahha ade tali barut g taww

Remy.com May 5, 2009 at 10:44 AM  

rizz,
huhu, sweet kn?

weks...

Remy.com May 5, 2009 at 10:54 AM  

nuar,
wah, nk jadi mcm abg remy?

huhu...

Eazy Izzuddin May 5, 2009 at 11:01 AM  

whoa...
cute miut...
xD

ha!...
x dpt cam remy mase skoll rendah..
xD

Remy.com May 5, 2009 at 11:02 AM  

eazy,
remy kat bendera malaysia, huhu...

||| PöJìé PööH ||| May 5, 2009 at 5:23 PM  

wahhh best ingat zaman muda² dulu kannnn...

Remy.com May 5, 2009 at 6:15 PM  

pojie,
btol tuh, teringin nk jadi muder blik walaupun remy masih muder lg ni...

Namhkir May 5, 2009 at 6:25 PM  

hahaha..satu family brkumpul?
woa..u must be a drama queen mase kecik.lol
diva kan.ngehehe.

mummYaeesh May 6, 2009 at 5:27 AM  

wah nakal yerk..meh sini babab sekali!

Remy.com May 6, 2009 at 9:19 AM  

mummyaeshh,
huhu, kecik2 mmg nakal, da remaja ni bek sikit...

Cik AniS GalaxY May 6, 2009 at 3:22 PM  

geramnya tgk pic remy mse baby
rase nk cium2
peluk2
cubit2 pp remy 2...hehe

Remy.com May 6, 2009 at 8:13 PM  

anis,
comey kn remy maser tecik?

skunk pon boleh dipeluk2, dicium2, dicubit2 pipi, meh ar...

huhu...

sayalahfaizul May 6, 2009 at 10:05 PM  

alamak... kenangan tu... comel je mase kecik, siap bawak maruku lagi...haks

Remy.com May 6, 2009 at 11:54 PM  

faizul,
mmg kenangan, teringin nk jd kecik blik...

Remy.com May 7, 2009 at 4:09 PM  

zoul,
tgk lah siaper kn?

huhu,

Post a Comment