Dinner @ Pak Li Kopitiam

>> Monday, July 20, 2009



Remy ingin bercerita tentang hari semalam, so Remy akan menggunakan tarikh semalam k...

Ahad (190709)

Hari ni (Ahad) Remy masuk kerja pada pukul 11.30, kenapa hari Ahad Remy kerja erk?. Sebenarnya Remy datang kerja pada hari Ahad ni sebab nak ganti kedatangan Remy pada hari Jumaat lepas (Remy masuk kerja pukul 5 pm sbb jumpa Dr Chu) sbb Remy ni kan pekerja yg berdisiplin (yer ker?).

Khusyuk Remy sedang membuat kerja, tiba-tiba Remy dapat message dari seseorang yg dah lama Remy kenal ajak Remy makan kat Pak Li yg berlokasi di Seksyen 7 Shah Alam. Disebabkan Remy tengah bekerja pada masa tu, Remy ajak lah dia makan kat Ani Sup Utara yg berlokasi bersebelahan dengan tempat kerja Remy ni (Remy nak belanja k).

Dan disebabkan terlalu lama Remy menantikan kehadiran mereka bertiga (saper erk?) yg sedang bergumbira kat sana, maka Remy makan lah dulu. Nak tau Remy makan apa?. Jom...

Remy makan kebab yg dibeli di Pasar Seksyen 6 Shah Alam pada pagi sebelum ke tempat kerja sebagai pengalas perut sementara menanti kehadiran mereka yg sedang berfoya-foya tanpa mmikirkan Remy, cewwah hangat ni...

Setelah beberapa jam menunggu, akhirnya mereka bertiga tiba pun di depan tempat kerja Remy pada pukul 10.15 pm (sejuk Remy menunggu, perlukan kehangatan pada masa ni, huhu...). Tanpa melengahkan masa, kami berempat (saper erk?) terus menuju ke Pak Li Kopitiam untuk dinner sambil scanning2 sekliling, huhu...

Gambar ni nak diambil secara spontan sebenarnya tapi Remy dapat merasakan aura kehadiran lensa kamera dan cepat-cepat posing untuk mendapatkan shoot terbaik, cewwah...

Ni lah orangnya yg mengajak Remy lunch tp dinner akhirnya, Mista Rizz aka papan plewut (kata Q-la) yg sememangnya rapat dengan Remy sejak lahir lagi (????)

Dan juga Pojie the Pooh (yg ada screensaver The Pooh) yg dah ibarat abang Remy. Lihatlah wajah Remy yg bersinar-sinar tu, x jeles ker Pojie?.

Serta Ed yg sangat lawak aka lucu aka kelakar aka telakar, suka dengar Ed bercakap sampaikan Remy dah macam diangau jerk. Ni kali kedua Remy jumpa Ed selepas berbuka puasa @ Sogo tahun lepas, ada masa nak jumpa lagi k, best borak ngan Ed sebab semua tentang MC dia tau.

Habis jer makan, ada seorang Blogger nak jumpa kitorang (namanya Amir). X lama sangat kitorang berjumpa sebab hari dah malam dan Remy akan berubah menjadi orang biasa tepat pada pukul 12 tengah malam, gggrrrr...

P/S : Nak tau siapa yg terjah @ tempat kerja Remy hari ni (Isnin)?. Nantikan di entry yg seterusnya...

8 comments:

Duke Luce Dell'amore July 20, 2009 at 9:09 PM  

Pak Li tu just blkg umah jim je tau..
hahaha..

||| PöJìé PööH ||| July 20, 2009 at 9:39 PM  

lawak ler Remy nih tau!!
very der perasantan tau!!!
hehehe..

Remy.com July 20, 2009 at 11:18 PM  

jim,
huhu, aah...
klo jim ader smlm mesti best...


lamer x jumper jim, misshhh u...

Remy.com July 20, 2009 at 11:19 PM  

pojie,
huhu, remy mmg suka perasan...

sbb remy mmg ensem, huhuhu...

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah July 21, 2009 at 8:36 AM  

cam ner leh jumpa dak plewod ngan pooh tue? wakakaka nie yg jeles neh wakakaka

Remy.com July 21, 2009 at 8:39 AM  

q-la,
diorang nih nak sangat jumper remy sampai merayu-rayu, remy terpaksa jerk, cewwah...

huhu,

rizz July 21, 2009 at 10:50 AM  

kekekkekek kemen n3..bru nk suprise dorg hahak.mmg besh kan hangout!

Remy.com July 21, 2009 at 11:34 AM  

haha,
rizz x dapat nak wat surprise, wek...

Post a Comment