Skrip 7707

>> Tuesday, July 28, 2009


Selasa (280709)

Hari ni kawan Remy iaitu Hairani, Masreyana & Ayu ajak Remy tengok wayang kat Jusco Bukit Raja, Klang. Cerita yg dipilih adalah Skrip 7707, dan diorang ajak tengok hari ni sebab kata mereka hari ni "ladies day" (am I ladies?). Dah diajak, apa lagi...habis jer kerja kol 8.30 pm, kitorang gerak ke Bukit Raja untuk beli tiket.

Mesti ramai yg dah tengok cerita ni kan, Remy baru jer berkesempatan untuk tengok sebab bz ngan kerja selama ni (nak g pawagam pun da jarang sekarang ni). Kepada yg belum tengok lagi, di bawah ni ada penerangan sikit tentang Skrip 7707 ni (copy paste jer dari internet, huhu...)


Director : Prof Madya A. Razak Mohaideen

Starring : Fasha Sandha, Fouziah Ghous, Norman Abdul Halim, Que Haidar

Genre : Horror / Thriller / Mystery

Language : B. MALAYSIA

Subtitle : B. MALAYSIA

Released Date : 16 July 2009

"Skrip 7707" is about a producer in the process of producing a horror film but is faced with complications in getting a script for the movie. He then asks his personal assistant to hold a gathering where people can volunteer to share frightening stories and tell personal experiences about their supernatural encounters. The gathering was recorded on videotape for reference. The next day, when the producer is writing his script, his personal assistant came by to tell him that the advertisement for the gathering received a lot of response from people who would like to share their stories and his assistant also reminded him that the gathering would be held on the same night. The producer was confused and terrified to hear the news as he thought the gathering was already held the night before. Out of curiosity, the producer played the tape again only to find out that the tape only managed to record the audio of event but not the visuals. The question is, who were those people that he met the night before?

Faham x?. Kalau x faham gi cari kamus k, Remy tau ada yg kurang faham maksudnya sebab Remy biasa wat entry dalam Bahasa Melayu, tetiba wat guna Bahasa Inggeris mesti ada yg terkejut kn, huhuhu...

Picture di bawah ni antara picture yg sempat kami berempat snap untuk tatapan anda pembaca Blog setiaku, sebagai bukti yg Remy sentiasa mengingati anda semua, cewwah...

Remy & Ayu time kat car park, kami memang sentiasa manja antara satu sama lain yer (dah macam adik beradik jer kan?).

Ayu, Remy & Masreyana, sempat bergambar lagi masa nak naik eskulator. Thanks Mas sbb sudi jadi driver kitorang bertiga malam ni, huhu...

Hairani, Remy & Masreyana, kami memang sangat gila, cute dan comel dari dulu lagi (Ayu pun sama, huhuhu...).

Siapalah photographer yg snap picture ni, x belajar cara-cara untuk mengambil gambar dengan bagus ker. Ada ker patut pic Remy jer yg diambil, poster tu penting untuk dijadikan bahan bukti tau (tau la yg Remy ni agak cute, tp poster tu perlu gak).

Habis jer Skrip 7707 tu, kami berempat berpecah dan pulang ke rumah masing-masing untuk merehatkan tubuh badan yg telah digunakan seharian suntuk ni.

12 comments:

Duke Luce Dell'amore July 29, 2009 at 1:33 AM  

lor...
last2 citer pasal pic2 kamu je??
xde pun komen pasal that movie..huhuhu...

Hazzy Ishak July 29, 2009 at 8:37 AM  

iye kan duke..hehe
well ramai yg tak suka filem prof ni...komen2

rizz July 29, 2009 at 9:33 AM  

ayoo best keww cte tuhhh

Remy.com July 29, 2009 at 10:59 AM  

jim,
yer ker, huhuhu...

mmg tu tujuan remy sebenarnya, wakakaka...

remy la plakon utama yg sebenarnya...

Remy.com July 29, 2009 at 11:00 AM  

nuar,
remy 7707, bez gak kn tajuk camni...

Remy.com July 29, 2009 at 11:01 AM  

hazzy,
remy pon x minat sgt, tp da kawan remy nk tgk sangat, nk wat camner kn, huhuhu...

Remy.com July 29, 2009 at 11:01 AM  

rizz,
x best, jgn tgk tau...
mkin last mkin merepek...

Hezesuze July 29, 2009 at 12:41 PM  

xbesh??? ekekeke sib baik tak tgok....huhuhuhu

Remy.com July 29, 2009 at 1:43 PM  

kak heze,
mmg x best, nyesal kuar rm 7 tgk citer ni, merapu...

Eazy Izzuddin July 30, 2009 at 4:32 PM  

nombor plat kete ku 77
hehe
hooo
nk pi tgk...
xD

Remy.com July 30, 2009 at 8:39 PM  

eazy,
kamu akan menyesal, huhuhu...

bertaper kijamnyer haku kn...
huhu...

Post a Comment