Weekend Part 3 (The End)

>> Sunday, July 12, 2009


Sekarang kita berada di kemuncak cerita "Weekend" yg diarahkan oleh Remy sendiri, ceritanya begini...

Pada pukul 5.25 pm tadi (belum sempat Remy nak mandi mak dah ajak keluar lagi, nasib baik badan still wangi dengan haruman M Fragrance) Remy sekeluarga mula bergerak dari rumah iaitu di Seksyen 19 yer Jim dan ingin menuju ke Pantai Dalam (rumah nenek Remy).

Dalam perjalanan tersebut, sempat juga Remy bergambar dengan nenek Remy ni. Nenek Remy ni dah x sihat sangat, sekarang pendengaran dia dah mula bermasalah sedikit demi sedikit, semoga nenek sentiasa sihat disamping kami sekeluarga terutama Remy yer...

Dan setibanya di Pantai Dalam, Remy...

Seperti biasa memulakan aktiviti bergambar, dan gambar kali ni bukan Remy yg snap sendiri yer tetapi adik Remy (atas arahan Remy, huahuahua...). Dua gambar diatas menunjukkan betapa rajinnya Remy membantu dalam usaha mengemaskan rumah nenek, hehe...

Disebabkan x der kerja yg perlu Remy lakukan (sebab semua kerja dah dilakukan oleh mereka2 yg sangat rajin) Remy pun snappy2 la seperti gambar diatas ni.

Inilah tingkah laku anak zaman sekarang ni, dah lah malas nak wat kerja pastu memaksa dan mengarahkan Mak dan maid wat kerja dengan cepat dan kemas, huhu... Anak saper lah ni kan, ish...ish...ish...

Dan inilah 2 orang anak yang boleh diharapkan keluarga, rajin membuat kerja2 berat (x macam orang tadi, mengarah jer). Kat atas ni gambar Wan.com dan Ryza.com sedang memasang besi langsir sambil Remy.com mengambil gambar dari jauh...

Dan ni lah adik Remy (Zana.com) yg sama sengal dengan Remy, kami sehati berdansa... Eh, sehati sejiwa...

Dan ni lah Remy bersama nenek kesayangan Remy iaitu Solamah.com, nenek Remy ni sentiasa tersenyum di depan lensa kamera macam cucunya. Yang tangan kat belakang tu naper, x dapat enterprem muka, tangan pun jadi yer?.

Disebabkan Remy x der aperpun nak dilakukan, adik Remy (Zana.com) menjadi mangsa kerana terpaksa melayan kerenah abangnya ni, maka terhasil lah seperti pic di bawah ni...

Lihatlah betapa risaunya nenek Remy kat belakang tu, disangkanya betul-betul Remy nak lubangkan kepala ni. X sangka nenek Remy sayang sangat kat Remy sampai mak terkejut dengar nenek menjerit dan akhirnya Remy dimarah mak (semua gara-gara nenek, huhu...)

Setelah selesai membuat nenek Remy kat belakang tu risau (sampai tergaru-garu kepala), Remy haruslah meniup pistol yg berjaya membuat Remy dimarahi...

Secara diam-diam, Remy memulakan semula adegan seram tersebut tapi hanya berjaya snappy 2 picture jer sebab pistol tersebut telah dirampas oleh Mak Remy, huaaaaa... I Wanna be a Hero, huaaaa...

Remy tekun berpura-pura bermain PSP milik Ryza.com padahal Remy ni x reti main game langsung, kantoiiii...

Wajah kegembiraan setelah memenangi game yg sama sebanyak 15 kali berturut-turut, huhuhu...

Dan akhirnya, setelah kepenatan...

Remy pun berpura-pura tidur di depan lensa kamera, Remy sememangnya seorang pelakon yg dapat menjiwai pelbagai watak yg diberikan...

Setelah semua kerja selesai, kami sekeluarga berangkat pulang ke rumah iaitu di Seksyen 19 Shah Alam yer Jim, huhu... Tapi dalam perjalanan pulang tetiba Remy ternampak ayam golek (ayam yg dipusing-pusingkan tuh) dan terus minta singgah sebentar memandangkan semua dah kelaparan...

Dari kiri (Remy.com, Nor Reizan.com dan Zana.com yg pemalu), kami sememangnya comey sbb mana tumpahnya kuah kalau x ke nasi kan?

Dari kiri (my maid.com, Idan.com, Wan.com dan Ryza.com), mereka sememangnya perasan comey sbb mana boleh semua org comey, huh...

3 Pria terhebat bersama seorang wanita yg lagi hebat dari ketiga-tiga pria tersebut sbb dialah Hero kami sekeluarga, menjadi seorang ibu dan seorang bapa dalam satu masa, We Love You Mom... (susah nak bergambar dengan mak Remy ni, time ni x tau naper mak Remy ok jerk...)

Habis jer makan dan kekenyangan, kami sekeluarga terus ke rumah dan menonton rancangan Mentor, maka dengan ini selesailah sudah entry yg bertajuk "Weekend" ni...

8 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ July 13, 2009 at 12:37 AM  

ya ampon...pembantu rumah kamu pong digelar maid.com yer? MUAHAHAHAHA! Remy lucu! :p

Remy.com July 13, 2009 at 5:55 AM  

nusr,
ahakz, ya ampon x sangka remy gelar pembantu rumah pon maid.com...

ni kerana kami semua da seperti keluarga, dr remy 12 thn dia jaga, huhu...

rizz July 13, 2009 at 9:33 AM  

ohh ade adk pompoan kew ekeke

Remy.com July 13, 2009 at 1:44 PM  

rizz,
nak berkenalan ker?
tersedak remy...

||| PöJìé PööH ||| July 15, 2009 at 9:17 AM  

hahaha..
lawak la Remy nih..
nenek Remy pun sama tingtong macam cucu dia kan..
dah bjangkit sama cucu dia la tuh..
wakakaka..

Remy.com July 16, 2009 at 12:11 AM  

pojie,
tau x per, kitorang satu family mmg tintong...

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah July 20, 2009 at 5:05 PM  

sumer org di dot comnyer wakakakak keji arr luci arr tang pistol tue wakakaka

Remy.com July 20, 2009 at 7:40 PM  

q-la,
huhu, pistol tu lawak kn?

Post a Comment