The End...

>> Friday, August 28, 2009


Jumaat (280809)

Hari ni adalah hari yg x dapat Remy lupakan buat selamanya sebab hari ni merupakan hari pembebasan Remy daripada segala kerja keras yg telah Remy lakukan selama 3 bulan ni (praktikal). Disebabkan hari ni (280809) merupakan hari terakhir Remy praktikal di ANQR Alam Sentral Shah Alam, Remy datang ke tempat kerja pada pukul 12.30 pm (malas nak datang awal-awal sebab x nak terima job lagi, huhuhu...).

Sebelum memulakan perjalanan ke sana, seperti biasa aktiviti yg telah lama Remy tinggalkan adalah
snappy2 picture Remy sendiri.

Sampai jer kat tempat praktikal, Remy seperti dalam masa seminggu sebelum hari-hari akhir ni cuma berjalan ke sana dan ke sini berborak-borak dengan pekerja kat sana. Remy berjalan-jalan bukan disebabkan malas ataupun x der job tapi sebab utama Remy buat macam tu adalah untuk mengurangkan job dan memberi job yg sepatutnya Remy buat kepada pekerja kat sana sebab Remy x nak ada gangguan telefon dari customer lagi dalam masa seminggu ni.

Job yg ada pada Remy telah 100% Remy siapkan sejak 3 hari yg lepas dan dalam masa 3 hari ni Remy cuma bantu pekerja kat sana sebab kesian tengok diorang banyak job yg x siap, huhuhu...

Gembira tu memang ada semasa nak meninggalkan tempat praktikal lepas berbuka tadi sebab semuanya Remy dah anggap macam ahli keluarga Remy sendiri, tapi ni lah masa yg Remy nanti-nantikan selama ni. Tapi x per, Remy boleh jenguk-jenguk diorang semua bila Remy ada masa nanti. Tapi, lagi terharu bila nak balik tadi Remy dapat 3 bungkusan hadiah sempena hari terakhir Remy praktikal kat sana.

Akhir sekali, Remy nak ucapkan jutaan terima kasih kepada Abang Mat dan Kak Ani sebab sudi ambil Remy praktikal kat sana dan kepada ahli keluarga terbaru Remy di sana iaitu :

Hairani, Iewa, Kak Nana, Fahmy, Achoi, Najmi, Abang Joe, Abang Boy, Alang, Meo, Abang Jang, Amal, Abang Man dan Zaki...

dan x lupa juga kepada :

Abang Edwin - Jual Wafer
- Remy suka sangat wafer Abang Edwin ni, thanks sbb buatkan wafer untuk Remy tiap hari tanpa rasa jemu dan bosan, huhu...

Abang ASU - Cashier Anis Sup Utara
- Walaupun nama dia Remy x tau sbb walaupun jumpa tiap hari tapi lupa nak tanya nama, abang ni sangat sporting sbb layan jer kerenah Remy ni. Yang penting dia dah tahu minuman harian Remy iaitu Nescafe Ais, huhu...

6 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ August 29, 2009 at 5:45 AM  

habis praktikal, lepas ni apa pula? =D

Remy.com August 29, 2009 at 3:49 PM  

nuar,
lepas ni remy nak rehatkan badan yg dah lama remy x manjakan ni...

huhuhu...

||| PöJìé PööH ||| August 31, 2009 at 5:23 AM  

amboiii abg² sumer..
motip!
kakak² mana??
hehehe..

Namhkir August 31, 2009 at 7:58 AM  

congrats...
3 months is a long time. lepas ni ape?

Remy.com August 31, 2009 at 1:47 PM  

pojie,
akak2 ada tp x ramai, huhuhu./..

Remy.com August 31, 2009 at 1:47 PM  

rikh,
pasni nak sambung study, tp next year...

now nk rest...

Post a Comment