Raya Kelimaku...

>> Thursday, September 24, 2009



240909 (Khamis)

Hari Raya Kelima

Raya Kelima ni Remy beraya kat rumah kengkawan kolej Remy, Remy x beraya kat semua rumah kengkawan kolej sebab perut ni harus disayangi. Antara rumah kengkawan yg Remy pergi adalah :

1. Rumah Ayu @ Klang.

- Picture untuk dijadikan kenang-kenangan x der sebab camera x bawa, shit...
- Thanks to Cik Ani (mak Ayu) sebab menyediakan hidangan yg lazat terutama sambal udang, nyummy...


2. Rumah Masreyana aka Mas @ Jalan Kebun.

Mas & Remy


3. Rumah Aween @ Meru

Mas yg tetiba jadi rajin kat rumah Aween, ntah naper...

Ayu & Remy, kitorang suka bergambar...

Remy ketika mendapat message dari someone, saper ntah...

Mas, Ayu & Remy (we are best fren ever n ever)

Ayu & Remy again (macam adik beradik x?)

Ayu & Remy didalam semak, wat per eh?

Ayu & Remy (kami dah kenyang, wet rayer mana?)



4. Jusco Bukit Tinggi @ Klang (bukan rumah kawan k, huhu...)

Ayu & Remy nak try macam kat Final Destination tp x menjadi, huhuhu...

Ayu & Remy (picture x sempat nak pose, sengal...)

Remy time tunggu para wanita buang ayer kecil, lambatnyer...


Time Shopping, kami berempat iaitu Remy, Ayu, Mas & Aween sibuk memilih pakaian sementara kengkawan semua sibuk beraya kan, huhuhu...

Mas yg tengah pening nak amik kasut yg mana satu sebab semuanya cantik-cantik belaka...

Mas sibuk pilih baju lak?

Jeng Jeng Jeng... Remy pun x nak melepaskan peluang utk memilih baju utk dipakai di open house kengkawan nanti...

Ayu & Mas time nak ke pawagam...

Mas, Ayu & Remy time nak ke pawagam...


Sebelum ke pawagam, kami berempat sempat bershopping lagi. Remy hanya beli 2 helai boxer sebab harganya sangatlah berpatutan iaitu untuk 2 helai boxer berharga RM 35.00 (sehelai RM 24.00).

Remy tengah pening sebab kena keluar RM 35.00, huh...

Remy da x pening lagi sebab boleh guna touch n go, acah jer...


Dalam perjalanan nak ke pawagam lagi, tetiba terserempak dengan sorang kawan kolej kitorang iaitu Taty. Taty time tu tengah berjalan ngan family dia, dan kitorang tanpa segan silu terus memanggil nama Taty dan minta bergambar bersama, huhuhu...

Ayu, Taty & Remy (dah macam tangga dah...)


Dalam perjalanan nak ke pawagam lagi, tetiber Mas & Ayu teringin nak beli something memandangkan diorang da lalu kat depan Watson. Sakit betul hati Remy time ni sebab banyak sangat persinggahan untuk sampai ke pawagam.

Ayu & Mas khusyuk memilih apa ntah, Remy lak ngah mencari lip balm...

Mas sebagai bakal model bedak, huhuhu...


Selesai jer beli apa yg diperlukan kat Watson, kami berempat terus menuju ke pawagam untuk membeli tiket. Movie yg kami berempat tengok pada harini adalah (luper lak, nanti Remy update k) yg bermula pada pukul 6.30 pm.

Mas & Ayu selepas membeli tiket, berbaju kurung lagi...

Remy yg kepanasan, sejuk jer cuma hati panas sikit sbb asik dapat message ntah aper ntah...

Pukul 6.30 pm, kami pun masuklah ke panggung no 5. No 5 ni bulan Remy dilahirkan, hehe...


Selesai jer cerita (nanti Remy update k), seperti biasa kami ke tandas / toilet dulu untuk membuang apa-apa yg patut. Selesai jer membuang, ada lah sorang paparazzi ni yg ambil pic spontan Remy yg sedang menjawab panggilan ibunda tersayang...

Kembang kempis hidung Remy time bercakap, huhu...

I'm still cute walaupun ada yg cuba menghodohkan my pic, huhuhu...

Pic ni sempat pose walaupun sekejab, sengal...


Seperti biasa, setiap pertemuan pasti ada perpisahan. Walaupun perpisahan tersebut bukan untuk selamanya, haruslah bergambar dahulu kan kengkawan?.

Remy, Ayu & Mas (Aween jadi photographer jer harini...)

Remy nak bayar parking kereta pun nak diambil pic?. Biasa ar, huhu...

3 comments:

Namhkir September 25, 2009 at 7:19 PM  

wah..raya gile over the top. by raya kedua dah bosaan.sigh

Remy.com September 26, 2009 at 3:27 AM  

rikh,
remy nk raya rumah rikh leh?
huhuhu...

farish H September 29, 2009 at 12:27 PM  

sonoknye bjln nk iutott hahaha

Post a Comment