Have Fun with Q-la...

>> Tuesday, January 12, 2010



120110 (Selasa)

Pada 11 January 2010 bersamaan hari Isnin, Remy telah mendapat satu message dari seseorang iaitu pada pukul 4.26 pm yang berbunyi "Salam esok free x?". Setelah Remy melihat siapakah gerangannya yg menghantar message, Remy terkejut beruk (tp x seburuk beruk, tapi secomel Lee Jun Ki) kerana Nadia @ Q-la yg menghantar message tersebut. Remy terkejut sebab dah lama sangat kitorang x berhubung disebabkan masing-masing mempunyai komitmen terhadap kerja dan kehidupan masing-masing dan tetiber semalam Q-la SMS.

Dan pada hari ini, 12 January 2010 bersamaan hari Selasa kami berdua bertemu di SACC Mall pada pukul 6.00 pm. Disebabkan masing-masing x dinner aka makan malam lagi, maka Remy mengajak Q-la dinner di :

Yup, di Secret Recepi yg beralamat di :

GF 35 & GF 36, Ground Floor, SACC Mall,
Jalan Perbandaran 14/9, Seksyen 14 Pusat Bandar Shah Alam,
40000 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan.
Hubungi : 03-5512 5931

Masa operasi :
10.00 am - 10.00 pm (Ahad - Khamis)
10.00 am - 10.30 pm (Jumaat - Sabtu)


Dan menu yg kami berdua pilih adalah sama iaitu :

Black Pepper Grilled Chicken

Green Apple Kasturi

Marble Cheese Cake

Q-la sedang pose Marble Cheese Cake utk iklan pasaran Oktober 2010


Selesai jer makan, kami berdua melakukan aktiviti seterusnya iaitu ke Plaza Alam Sentral (PAS) yg terletak berhampiran dengan SACC Mall.

Plaza Alam Sentral


Dan ke sana mestilah ada tujuannya, dan tujuan kami berdua adalah untuk bermain boling. Ramai juga orang kat sana, ada perlawanan juga time tu tapi diorang semua x sehebat Remy & Q-la (kitorang juara dunia berturut-turut selama 6 tahun).

Lokasi Remy & Q-la bermain boling, kitorang lane 21...


X sangka Q-la hebat bermain boling sampaikan Remy kalah teruk malam tadi, mungkin sebab Remy terlalu kenyang makan tadi dan menyebabkan kekalahan yg x disangka-sangka. Untuk kengkawan Bloggers, Remy ada rakamkan sebuah video menunjukkan cara-cara seorang profesional bermain boling (terima kasih Nokia E71).



Q-la membuat balingan...

Markah keseluruhan Q-la (utk game ke 2 mendapat 159)


Setelah selesai dua pusingan game, perkara biasa yg dilakukan adalah bergambar bersama-sama untuk dijadikan kenangan di hari tua nanti (boleh tunjuk anak cucu cicit nanti cakap atuk pernah main boling).

Dan disebabkan masa mencemburui kami berdua, maka pada pukul 8.40 pm kami berdua berpisah semula di car park SACC Mall. Terima kasih Q-la kerana sudi mengajak Remy keluar hari ni dan belanja Remy main boling, gembira sesangat.

Sekian...




Salam Sayang,
Remy.com

4 comments:

AZIZUL HASIMIE OSMAN January 13, 2010 at 10:01 AM  

eh mana kak heze..smlm sms zoul ajak joint gak..huhuhu
tup2 dia xde

Hezesuze January 13, 2010 at 10:09 AM  

alah nenek akak kembali nazak arr zoul...tu yg xdpt join tu..

wah siap ada video lagik....clust!
xpe next time kita g ramai2 ok...huhu

p/s ritu men boling ngan anis tak???

Remy.com January 13, 2010 at 2:50 PM  

zoul,

kak heze x dtg sbb nenek dia nazak, moga kak heze tabah k...

Remy.com January 13, 2010 at 2:52 PM  

kak heze,

huhu, opcoz siap ada video, qla terel sgt men bolink...

aritu x men bolink ngan anis sbb anis ada hal n jumpa ptg...

Post a Comment