Lepak - lepak @ Shah Alam

>> Sunday, January 10, 2010




100110 (Ahad)

Hujung minggu Remy hari ni agak berlainan daripada hujung minggu yg sebelumnya. Biasanya setiap hujung minggu Remy menghabiskan masa dirumah untuk tidur dan bersama keluarga tapi pada minggu ni Remy bersama dengan kengkawan Bloggers iaitu Aizoul, Syaf, Kak Ros aka Anis dan turut dibawa 2 sahabat Aizoul & Syaf iaitu Zam & Ben (x sure samada nama ni betul, huhu...)

Lokasi yg telah ditetapkan adalah di Plaza Alam Sentral Shah Alam pada pukul 11.00 am, tapi Remy sampai ke Plaza Alam Sentral pada pukul 12.16 pm. Macam mana Remy boleh lambat padahal rumah Remy dekat jer, dan jawapannya adalah sebab Remy bangun lambat dan mangsanya :

Sorry sesangat sebab terlalu lambat tadi, huhu...


Sampai jer kat sana, kami berlima iaitu Remy, Aizoul, Syaf, Zam & Ben terus menuju ke Food Court untuk lunch time dan makanan yg kami jamu pada hari ni adalah nasi campur, nyummy... Owh yer, Kak Ros datang dalam petang sikit sebab pergi berubat di Klang (miss u Kak Ros). Sambil makan, kami berlima gelak ketawa sebab ada beberapa orang yg suka sangat buat lawak (nasib baiklah Remy x tercekik).

Selesai jer makan, aktiviti yg dilakukan adalah berkaraoke. Sebanyak 20 buah lagu dinyanyikan oleh mereka berempat, dan Remy kenapa x karaoke sama?. Remy x ikut menyanyi bukan sebab Remy jaga suara or apa tapi Remy memang x minat dan x pandai menyanyi melainkan nyanyi sensorang kat dalam tandas (tapi Remy suka tengok dan dengar).

Aizoul...

Syaf...

Ben...

Zam...


Dan apakah yg Remy buat?.

Bergambar...

Bergambar...

Bergambar...


Dan setelah masing-masing puas mengeluarkan suara, tempat lain yg kami serbu iaitu di SACC Mall Shah Alam...

SACC Mall Shah Alam...

Pose 1

Pose 2


Seterusnya kami ke Kompleks PKNS untuk membeli makanan untuk berkelah di Taman Tasik Shah Alam. Di Taman Tasik Shah Alam, kami duduk di atas rumput sambil menyaksikan pemandangan dan turut menemani kami haiwan-haiwan yg terdapat disana seperti kura-kura, ikan, bangau, tupai dan semut. Sambil berehat pun ada paparazzi yg amik picture kitorang ni, huh susah betul jadi Bloggers ni, huhuhu...













Dan akhir sekali, orang penting yg kami tunggu-tunggu iaitu Kak Ros aka Anis tiba di Taman Tasik Shah Alam bersama kawannya...


Dan seperti biasa, acara yg sangat wajib iaitu acara snappy snappy...


Setelah bersalaman dan berkenalan bagi mereka yg belum mengenali Cik Anis, kami menuju ke Kompleks PKNS sekali lagi untuk membasahkan tekak memandangkan tekak memasing dah kekeringan akibat berjemur di tengah panas (memerangkan kulit). Dan disinilah iaitu di Kompleks PKNS kami berpisah dengan Kak Ros, Kak Ros kena ke kedai buku sebelum pukul 6.30 pm. Walaupun sementara sahaja kami bertemu Kak Ros tapi sudah cukup untuk mengubati kerinduan terhadap Kak Ros selama ni.

X lama selepas berpisah dengan Kak Ros, kami 5 jejaka tampan (1 jejaka tampan + cute = it's me) terpaksa mengucapkan selamat tinggal sesama sendiri kerana harus pulang ke rumah memasing.

Dengan itu, marilah sama-sama kita mendengarkan Pergi nyanyian Aizat yg telah dinobatkan sebagai Juara AJL 24.

video


Sekian...




Salam Sayang,
Remy.com

8 comments:

Remy.com January 11, 2010 at 10:36 PM  

zoul,

very sweet moment kn, best sgt...

Eazy Izzuddin January 12, 2010 at 12:55 AM  

remy
sowy x join...
de wedding kazens
huk3
=(

Remy.com January 12, 2010 at 12:39 PM  

eazy aka mudah,

x per, next time kita hangout sesamer k...

syaf January 18, 2010 at 7:12 PM  

best kan time 2...
kikiki so nok gler

Remy.com January 31, 2010 at 10:59 PM  

syaf,

mmg best sgt time tu, best lagi sbb syaf ader menghiburkan suasanana...

Post a Comment