Multimedia University

>> Tuesday, February 16, 2010



160210 (Selasa)

Multimedia University?

Apa kaitan Remy dengan Multimedia University atau lebih dikenali dengan nama singkatannya, MMU?. Untuk mengetahuinya, sila ikuti entry ini hingga ke akhirnya, huhuhu...


Pada 11 January 2010 bersamaan hari Isnin, Remy telah mendaftarkan diri di Management Science & University (MSU) untuk menyambungkan pembelajaran ke peringkat Bachelor @ Degree. Seminggu kemudian, Remy meminta pendapat daripada lecturer Cosmopoint (nama dirahsiakan) dan pendapat yang diberikannya adalah :

- MSU bukan pilihan yang tepat
- MSU lebih kepada Management
- MSU x mengutamakan Grafik

Dan lecturer Remy telah memberi cadangan kepada Remy, iaitu sebuah tempat yg sesuai untuk Remy meneruskan pembelajaran ke peringkat Bachelor @ Degree dan tempat tersebut diberi nama :


Dan disebabkan Remy seorang pelajar yg mengikuti segala nasihat lecturer (sebab Remy seorang student yg baik), maka Remy mengambil keputusan walaupun baru seminggu dua belajar di MSU untuk mengisi borang berhenti belajar. Dan buat masa ni Remy merupakan seorang penanam anggur hinggalah 7 June 2010 kerana pada masa itu Remy akan memulakan pembelajaran di MMU yg berlokasi di Cyberjaya.

Akhir sekali, antara MSU dan MMU memang ada banyak perbezaan cuma nama jer yg sama sebab 3 angka, huhuhu...

Sekian...




Salam Sayang,
Remy.com

11 comments:

asna ashraff February 16, 2010 at 4:38 PM  

good choice.

boleh ar jumpa kat MMU cyber t ;D

Remy.com February 16, 2010 at 5:46 PM  

asna,

u pun study mmu?

wah, dah ader kawan...bestnyer...amik aper n skunk sem bper?

||| PöJìé PööH ||| February 16, 2010 at 6:34 PM  

ohhh so skrg nih free la kan!
leh la ajak jalan²..
jom!

AZIZUL HASIMIE OSMAN February 16, 2010 at 7:27 PM  

ye tepat skali..
MMU dan Lim Kok Wing the of University utk grafik n multimedia..

cik idaY February 16, 2010 at 10:23 PM  

hye..mmu mmg da good choice..
tgk jer lar student diorang macam mna..dasyat2..

gud luck study kat sner...

Remy.com February 16, 2010 at 10:28 PM  

pojie,

yup pojie, skunk ni remy free jerk...

tp nk ajak kuar kna wat appointment gak tau, huhuhu...

Remy.com February 16, 2010 at 10:29 PM  

zoul,

yup, remy x perasan selama ni, seb bek ar remy call lecturer dulu...

thanks my lovely lecturer...

Remy.com February 16, 2010 at 10:30 PM  

cik iday,

gempaq - gempaq erk student kat mmu?

mknernyer nnti remy pon gempaq ar kn, huhuhu like it...

Anonymous,  July 13, 2010 at 11:17 PM  

hi.. time u quit frm MSU, ada tak disuruh kenakan bayaran?

Remy.com July 14, 2010 at 6:29 PM  

: Anonymous : Memang kena bayar...

Anonymous,  August 7, 2010 at 7:26 PM  

bayar ikut subject yg da register jer ke?

Post a Comment