Berjimba di Kedah Part 4...

>> Thursday, March 11, 2010



Setelah melihat Seni Bina Melayu dahulu kala yg cantik dan sangat kreatif, kami berlima ke stokis WorldWellness untuk mengambil produk RX Lite. Produk tersebut bukannya kitorang yg beli tapi untuk customer Cik Wanie, dan alang - alang dah ada kat situ maka tidak dilepaskan peluang untuk Cik Wanie membeli sekotak untuk kegunaan sendiri.

Remy yg kepenatan...

Mas...

Mas dan Cik Wanie, comey sangat korang...


Memandangkan kami dah berada di stokis yg menjual produk RX Lite, maka kami diberi sedikit taklimat mengenai produk RX Lite tersebut. Bangga juga Remy tengok Cik Wanie yg menggunakan produk RX Lite tersebut, berkesan sesangat...

Tak sampai sejam kami di sana, Cik Wanie dan Mama telah membawa kami ke Pekan Rabu. Sampai jer di Pekan Rabu, kami berlima menjamu ais kacang yg sangat sedap apatah lagi di musim panas sekarang ni (sejuk jer tekak). Masa makan ni Cik Wanie ada tunjuk kat kitorang seorang perempuan yg sangat berlagak, rasa macam nak penampar jer muka dia sebab suka sangat menjeling tapi x boleh sebab Remy ni baik orangnya...

Selesai jer minum ais kacang, kami dibawa oleh Cik Wanie ke bahagian atas Pekan Rabu. Di bahagian atas, terdapat banyak kedai yg menjual pelbagai jenis kuih muih Kedah. Tanpa membuang masa, Remy, Mas dan Anis mengambil peluang dan masa yg ada untuk memilih beberapa jenis kuih muih yg ada dijual di sana.

Antara banyak - banyak kuih yg ada di sana, kuih karas yg paling Remy suka sebab rasanya, cara buatannya dan sebagainya.

Remy dan Anis diberi cuba (tester) kuih karas, sangat sedap...

Pembuat Kuih Karas, ensemnyer...

Mak Cik ni sebenarnya yg membuat Kuih Karas ni, unik cara buatannya...

Remy melihat cara membuat Kuih Karas, terpegun melihatnya...


Sangat menyesal sebab Remy x beli banyak kuih kat sana sebab sangat sedap, family Remy minta beli banyak sikit kalau pergi ke Kedah lagi terutamanya atuk Remy (susah nak wat atuk Remy suka sejenis kuih tp atuk Remy mmg suka kuih - kuih lama ni).

Selesai membeli belah beberapa jenis kuih yg dijual di Pekan Rabu, kami berlima berehat di sesuatu tempat. Untuk mengetahuinya, ikuti entry yg seterusnya...

Sekian...




Salam Sayang,
Remy.com

4 comments:

ChiLaBaey's March 11, 2010 at 2:07 AM  

Memang happening kalau bersama dengan Cik Wanie.... Sentiasa ada sahaja aktivitinye.... Walaupun masih tak berapa sihat... :)

Cik Wanie March 11, 2010 at 6:01 AM  

bro,
tetamu dtg kan,
jadinya Wanie sebagai tuan rumah kenalah beri layanan yg terbaik,
ketepikan kejap sakit wanie tue,
hihihihihi:)

syg,
nanti kalau dtg sini lagik,
remy beli byk2 ok kuih kat pekan rabu,
ok dear;)

miss u syg

Remy.com March 11, 2010 at 7:34 AM  

chilabaey's,

mmg happening sesangat bila bersama ngan Cik Wanie... sentiasa tersenyum n terketawa...

Remy.com March 11, 2010 at 7:35 AM  

wanie,

thanks k utk segalanya... miss u too...

ok, next time g kedah remy beli byk2 kat pekan rabu tu, biar x larat nk mkn family remy huhuhu...

Post a Comment