To Clinic and etc...

>> Friday, March 26, 2010



260310 (Jumaat)

Da beberapa hari Remy x sihat (maybe dah seminggu) tapi baru hari ni Remy ke klinik untuk berjumpa doktor, ingatkan makin lama makin elok tapi kesakitan makin menjadi - jadi dan Remy x dapat menahannya lagi (x dapat nak jadi hero).

Dalam perjalanan ke Klinik...


Remy ke Poliklinik Ludher Bhullar & Rakan - Rakan yg berlokasi di seksyen 17 Shah Alam dan Remy bukan pergi berseorangan tapi bersama cousin kesayangan Remy iaitu Azzy.

Remy dan Azzy time tunggu giliran... (mcm x sakit jer kan)

Remy ketakutan bila giliran hampir tiba...

Selesai jer jumpa doktor, masa untuk mengambil ubat...


Masa jumpa doktor, Remy disahkan menghidap 3 penyakit kronik iaitu Sakit Tekak, Pening dan Demam (kronik kan?). Tapi memang x tahan pening kepala ni sbb berdenyut kuat sangat dan tekak ni sebab perit sesangat...

Doktor cakap orang sakit kena makan makanan yang berkhasiat, untuk mendapatkan makanan yang berkhasiat maka Remy dan Azzy ke The Chicken Rice Shop yg berlokasi di Ole Ole Shah Alam @ Seksyen 18 Shah Alam.

Orang sakit pura - pura sihat...

Azzy yg sememangnya sihat...

Dah lah pening + pening nak order set mana...

Azzy semuanya dia nak, huhuhu...

Sampai jer makanan terus berseri...

Azzy...

Sememangnya sedap, terus hilang sakit...

Azzy yg da x thn nak makan tapi Remy minta utk pose (nak masuk Blog ni)


Selesai jer makan, kami berehat sekejab untuk melancarkan proses penghadaman sambil berborak dan tercungap - cungap sebab terlalu kenyang. Masa ni Kak Long (kakak Azzy) datang dan bagitahu Remy yg segala dokumen Insurans Maybank Remy telah siap dan meminta Remy untuk mengambilnya. Kak Long ni adalah salah seorang staff Maybank @ seksyen 18 Shah Alam dan akan melahirkan anaknya yang kedua pada April nanti (x sabar nyer...)

Remy bersama dokumen yg telah diambil...


Selesai jer semuanya, pulang ke rumah masing - masing dan Remy semestinya menelan ubat - ubatan yg telah diberikan oleh doktor untuk mempercepatkan proses penyembuhan...

Sekian...




Salam Sayang,
Remy.com

12 comments:

Anonymous,  March 27, 2010 at 12:23 AM  

syiann dia!!!

Remy.com March 27, 2010 at 12:26 AM  

Anonymous,

aah, syian Remy kan?

Remy.com March 27, 2010 at 12:27 AM  

Am,

syian Remy kan, kna mkn mknn berkhasiat jer huhuhu...

KHAIRUL IDHAM March 27, 2010 at 12:29 AM  

i rasa anonymous tu i la...td i salah comment tu...tgk ayt dia gan ayt i...huhuhu...tu la x tau nk jaga diri..jgn mkn sebarangan jer tau...

Remy.com March 27, 2010 at 12:46 AM  

Am,

ooo tu u, huhuhu...
ok, skunk Remy kna mkn makanan yg berkhasiat, esok nk mkn Nandos lax...

KHAIRUL IDHAM March 27, 2010 at 12:49 AM  

sangat berkhasiat nandos anda!!!

Remy.com March 27, 2010 at 12:52 AM  

Am,

Yup, sgt berkhasiat...
Kalo ada masa kita makan sesamer k, Remy suka pedas - pedas sbb pedas...

Hezesuze March 27, 2010 at 11:46 AM  

sory!! xdpt temankan semalam...

Remy.com March 27, 2010 at 11:50 AM  

kak heze,

x per, takziah dr Remy buat keluarga k...

KHAIRUL IDHAM March 27, 2010 at 11:58 AM  

ok....nanti kite mkn sesame ek...
x elok tau mkn pedas selalu...
i x boleh mkn pedas2 ni...huhu

nti singgah la disini
http://thefabulousam1611.blogspot.com

Remy.com March 27, 2010 at 12:40 PM  

Am,

ok, remy mmg suka mkn pedas pedas sbb pedas...

huhuhu...

Post a Comment