Teater "Badai Semalam" di Istana Budaya

>> Tuesday, November 15, 2011



Badai Semalam yang diadaptasikan dari sebuah novel mengisahkan pengorbanan seorang wanita antara cinta dan cita-citanya, lakonan Erra Fazira, Aaron Aziz, Fizz Fairuz, Umie Aida dan Ziela Jalil.

Cehhh tetiber Remy intro pasal Badai Semalam, sebenarnya Remy nak share ngan kengkawan semua yang tadi Remy ke Istana Budaya tengok teater "Badai Semalam" bersama Azzy dan Zura.

Remy dapat tahu pun last minit dari Azzy sebab kawan dia x jadi pergi, so Remy pergi lah alang-alang dapat tiket free hahaha...

Sebelum apa-apa, seperti biasa masa untuk bergambar dulu untuk di jadikan bahan untuk Blog tersayang ni. Di bawah ni adalah picture Azzy, my lovely cousin...





Dan yang ni pula Zura, adik kepada Azzy...





Remy yang semakin gebu bersama Azzy...



Pose yang famous dari Azzy, melompat lebih tinggi... LOL



Azzy, Remy dan Zura. Penat ni naik tangga, sambil tengok teater boleh lah membakar kalori sekali...



Pintu masuk ke teater, sebab nak tunggu buka lambat lagi so sambung lagi bergambar...



Zura, Azzy dan Remy sekali lagi...



Remy bersama tiket ke teater "Badai Semalam", pose sampai berbaring-baring...





Tepat 08.30 pm, pintu masuk dibuka oleh dua kakak jelitawan (bukan jutawan yer). Disebabkan ramai yang dalam teater tu x faham notis kat pintu masuk yang memberitahu NO CAMERA, so Remy ikut join lah...



Zura dan Azzy duduk di seat B33 dan B34...



Remy yang ramai orang ingat adik Aaron Aziz duduk di seat B35...



Remy dan Zura, sebelum lampu di padamkan...



Azzy candid amik picture Zura, berlatarbelakangkan skrin "Badai Semalam" 



Sebelum teater bermula, snap picture untuk terakhir kalinya...



Tepat 11.11 pm, teater "Badai Semalam" menurunkan tirainya. Keluar jer pintu, ramai yang berebut-rebut untuk mengambil picture dan gambar artis kesayangan masing-masing. Nasib baik lah x der Mariah Carey, kalo x Remy pon join sekali...






Dalam perjalana balik, kami bertiga singgah di restoran apa ntah (luper sudah) untuk mengisi perut dan setelah kenyang kami bertiga meneruskan perjalan ke rumah masing-masing.

So rumusan yg Remy dapat setelah menonton teater "Badai Semalam" tadi, teater ni memang best and Remy bagi 4 setengah bintang.

Sekian...

0 comments:

Post a Comment