Happy Birthday Masreyana

>> Monday, December 12, 2011

05hb Disember 2011 bersamaan pada hari Isnin yang lepas adalah b'day my best frenz iaitu Masreyana Binti Misnan atau nama panggilannya Mas, Remy berkenalan dengan Mas sejak zaman kolej lagi di Cosmopoint Klang.

Tengahari tadi Remy dan Wan bersama b'day girl iaitu Mas ke JJ Bukit Tinggi untuk menyambut b'day Mas secara peribadi (cehhh dah macam artis).


Kami bertiga mula bergerak dari Shah Alam pada pukul 01.15 pm.




Dan tiba di lokasi iaitu di Secret Recipe pada pukul 02.40 pm, masa untuk celebrate b'day Mas.



Memilih menu yang diinginkan b'day girl, layan jer sebab dah b'day dia hahaha...



B'day girl Mas bersama Wan.



B'day girl Mas yang sedang bz berborak dengan bakal tunang.



Dan inilah masa yang dinanti-nantikan iaitu kek tajaan secret Recipe, di bawah ni adalah kek pilihan b'day girl iaitu Black Forest Cheesecake.



Yang ni pula kek pilihan Remy yang cute, lupa lak nama kek ni tapi rasa dia very the superb sbb ada cheese.



Dan yang ni pula kek pilihan Wan iaitu Chocolate Lava, dalam panas tapi atas sejuk.



B'day girl bersama kek pilihannya, sebelum dicucuk lilin.



Di bawah ni adalah detik-detik saat menyambut b'day girl nyer b'day.







Selesai menjamu kek yang sangat sedap tajaan Secret Recipe, kini tiba pula masa untuk menjamu hidangan utama. Bawah ni adalah menu pilihan Remy, apa ntah nama dia tapi pernah dapat award winner.



Dan yang ni adalah pilihan b'day girl.



B'day girl sedang merasa kenikmatan Mushroom Soup.



Wan dengan hidangan pilihannya, Grilled Chicken Black Pepper.



Remy yang semakin comel.




B'day girl bersama hidangan pilihannya.



Wan dan b'day girl menggilakan diri bersama makanan masing-masing.



Remy bersama Wan, comel kan Remy wat muka macam ni...



Selesai menyambut b'day Mas di Secret Recipe, kami bertiga merancang untuk menonton wayang di TGV Cinemas dan terus ke TGV Cinemas untuk melihat mana-mana cerita yang menarik yang boleh ditonton.

Dan setelah melihat dengan lebih terperinci, pilihan kami bertiga adalah "The Muppets" yang akan ditayangkan pada pukul 04.15 pm. Disebabkan masih ada lagi 15 minit, kami bertiga ke Mini Toons yang terletak berhadapan dengan TGV Cinemas untuk membeli beberapa patung untuk anak buah kesayangan Remy iaitu Qistina dan juga hadiah untuk b'day girl iaitu Mas.


Tepat 04.15 pm, kami bertiga masuk ke pawagam untuk menonton "The Muppets". Sejam lebih di dalam pawagam, bergelak ketawa dan menangis kerana emosi yang berbeza yang terdapat di dalam "The Muppets".


Setelah selesai "The Muppets", kami bertiga mengundurkan diri dari JJ Bukit Tinggi.






Selamat tinggal JJ Bukit Tinggi, akan ku rindu kenangan bersamamu hahaha...





Pertemuan kami bertiga bukan setakat di JJ Bukit Tinggi, kami bertiga ke Jalan Masjid India Klang untuk mendapatkan manisan India yang sangat Remy gemari.

Di bawah ni adalah picture Wan semasa dalam perjalanan ke Jalan Masjid India, Wan bergambar bersama patung hadiah dari Remy untuk b'day girl.





Setiba di Jalan Masjid India Klang, kami memulakan operasi mencari manisan India.









Dah dapat manisan yang dicari-cari, dan disebabkan waktu mencemburui kami bertiga maka terpaksalah kami bertiga mengundurkan diri.




Untuk Wan, terima kasih kerana sudi join kami untuk lebih memeriahkan suasana. Hilang rindu Remy setelah berjumpa dengan Wan.

Untuk Mas, dah setahun bertambah so semoga berbahagia selalu dan Remy nak ucapkan "HAPPY BIRTHDAY TO YOU".

Sekian...

Read more...