Living The Life : In The Studio With Mariah at 7 AM

>> Tuesday, January 31, 2012

From Jermaine Dupri via Global14

"IN THIS VLOG (sic) IM BACK IN THE STUDIO WITH MARIAH, AND WE'RE TALKING ABOUT THE STUDIO AND HER NEW ALBUM,EVERYONE IN THIS CLIP I HAVE PERMISSION FROM TO POST THIS"


Source

Read more...

Canon - ku

>> Monday, January 30, 2012



Beberapa minggu yang lepas, semasa Remy ke Aquaria KLCC bersama keluarga (entry di sini), Remy dapat tau yang camera Canon Remy yang Remy beli semasa mula menuntut di Cosmopoint International College of Technology (CiCT) pada tahun 2006 telah pun rosak.

Kerosakannya adalah : Kadang-kadang, semasa snap picture akan tertera kat skrin perkataan "err_909". Disebabkan berlaku kadang-kadang dan bukannya selalu, maka Remy biarkan tapi makin lama makin sering berlaku perkara yang tidak diinginkan tersebut (cehhh ayat sastera tetiber ni).

Hari ini pada 30hb Januari 2012 bersamaan pada hari Isnin, Remy bersama abang Remy iaitu Ridzwan ke :

CANON MARKETING (M) SDN BHD (158419-H)
Head Office & Showroom
Block D, Peremba Square, Saujana Resort, Section U2,

40150 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan, Malaysia.

Remy dan Ridzwan mula bergerak dari rumah pada pukul 09.00 am dan selamat tiba di lokasi pada pukul 09.30 am. Di sana Remy mula menjelaskan segala-galanya dengan lebih terperinci dan camera Canon Remy dimasukkan ke dalam wad untuk pemeriksaan yang lebih mendalam oleh doktor pakar yang bertauliah.

Kesimpulannya, Remy terpaksa menunggu dalam masa 7 hari bekerja dan dalam masa 7 hari tersebut Remy akan dihubungi oleh kakitangan Canon yang akan menyatakan jenis kerosakan dan jumlah yang diperlukan untuk pembedahan tersebut.

Mudah-mudahan camera Canon Remy akan sihat seperti sebelum ni, miss u so much.

Sekian...

Read more...

Ask Billboard : What Songs Should've Been Singles ?

>> Sunday, January 29, 2012

Mariah is featured in this week's Billboard Chart Beat column, which features responses sent in by readers when asked the question "What album tracks over the years do you think should've been released as singles?"


Hi Gary,

This has bothered me for 17 years: why wasn't "When I Saw You" by Mariah Carey released as a single?

In 1995-96, Carey was at one of her (many) career peaks and this ballad could have easily been the fourth Hot 100 No. 1 from her album "Daydream." Columbia chose the admittedly beautiful '50s-styled "Forever" instead (although it didn't give that song a physical CD release).

"When," an ode to love at first sight, would've countered nicely to the themes of loss and longing featured on her other "Daydream"-era singles (i.e., "One Sweet Day"), not to mention its insanely hooky chorus where Carey belts out 16 bars of melisma - without ever taking a breath! (Maybe that's why she, as far I know, has never performed it live?)

Such a shame because this track should've been huge (and still could be a hit today).

Artie O'Daly
West Hollywood, California


Hi Artie,

I like "When I Saw You," too, although I can't argue with Columbia having released "Forever." It was actually a bold choice, as not many songs on pop radio in recent decades sound like "Unchained Melody." The waltz rose to No. 9 on Pop Songs in summer 1996.

This e-mail, in fact, deserves its own countdown! Here are my picks for Carey's top five songs that should've been singles, guided by my radio background that taught me that a hook outweighs any other attributes a song may have. Had they been released, Carey might have already passed the Beatles (20) for most Hot 100 No. 1s. She currently has 18.

5, "Languishing (The Interlude)," from "Memoirs of an Imperfect Angel" (2009). Maybe if Carey had recorded the song in full and not just as a 2-minute, 33-second filler track, it would've been a stronger single candidate. Still, she packs the song's short length with a memorably catchy chorus.

4, "So Blessed," from "Emotions" (1991). Carey even covered the song, similar in sound to "When I Saw You," on 1992's "MTV Unplugged" EP.

Tie 3, "Reflections (Care Enough)"/"Lead the Way," from "Glitter" (2001). Yes, I'm aware that "Glitter" is one of the most maligned movies in cinema history. Too bad, because I've always felt that its soundtrack contains two of her best ballads. "Lead" was co-written by Carey and Walter Afanasieff, who teamed to pen her hits "Can't Let Go," "Hero" and "Anytime You Need a Friend" (plus the No. 1 song ahead on this ranking.)

2, "Whenever You Call," from "Butterfly" (1997). It seemed that the ballad might finally become a single when Carey rerecorded it as a duet with Brian McKnight and revived it on her 1998 compilation "#1's." Although a video was filmed, the song never became a radio single.

1, "All I Ever Wanted," from "Music Box" (1993). Despite her catalog of monster hit singles, my two favorite songs of Carey's are the seasonal "All I Want for Christmas Is You" and this ballad (also co-written with Afanasieff). Who knows, had "All" become the fourth single from "Music Box" instead of the No. 12 Hot 100 hit "Anytime You Need a Friend," Carey might've extended her career-opening streak of top 10s to 12. Instead, her run halted at 11, still a Hot 100 record among new artists matched since by only one act, the singer that prompted this discussion when her streak stopped with the No. 29-peaking "Marry the Night": Lady Gaga.

Source

Read more...

Hangout with Ridzwan, Kak Farah & Qistina

>> Saturday, January 28, 2012

Tarikh : 28hb Januari 2012 (Sabtu)
Masa : 11.30 am - 03.12 pm
Lokasi : Sunway Pyramid

Pagi tadi, Remy bersama Ridzwan, Kak Farah dan Qistina ke Sunway Pyramid untuk bersiar-siar menikmati keindahan panorama hehehe...


Mula bergerak dari Shah Alam pada pukul 11.00 am dan kami berempat selamat tiba di Sunway Pyramid pada pukul 11.30 am. Sampai jer sana terus mencari kotak parking yang kosong, kebanyakannya dah penuh (biasalah kalau pukul 11.00 am ke atas mesti dah penuh).


Dapat jer parking, perut terus terasa lapar. Terasa seperti rama-rama yang sedang bereterbangan di celah-celah usus besar dan usus kecil, so kami berempat terus menuju ke Delicious.




Menu yang telah diberikan, masa untuk memilih...



Untuk menyegarkan tekak, Remy pilih minuman yang berasaskan Chocolates iaitu "Death by Iced Chocolate" yang berharga RM 10.90.



Manakala untuk mengisi perut yang kelaparan, Remy pilih makanan yang berasaskan Pastas iaitu "Seafood Linguine" yang berharga RM 29.90.



Sambil menantikan ketibaan hidangan yang dipesan, kami mengisi kekosongan hidup dengan "snap time"



Kak Farah bersama hidangan yang dipilih, katanya "on diet", so just makan cake and mushroom soup and minuman buah2an jer...



My bro aka Ridzwan bersama hidangan yang dipilih iaitu sesuatu seperti Chicken Chop, x ingat namanya hehehe...



Dan yang terakhir, pemilik Blog iaitu Muhammad Rahimi Bin Buchek aka Rahimi aka Remy bersama Nur Iman Qistina yang sangat manja dan juga nakal...




Makanan yang telah Remy order iaitu Seafood Linguine, terasa lemak berkrim dan kesegaran hidupan laut iaitu sotong dan juga udang...



Dan minuman yang telah Remy order iaitu Death by Iced Chocolate, hurmmm terasa sejuk dan segar tekak yang sebelumnya kering dan kehausan (daun kat atas tu x der sebenarnya, tu semua hasil tangan Kak Farah).



Sambil makan x boleh dilupakan si anak kecil ini iaitu Nur Iman Qistina, walaupun nakal dan bising tapi x boleh marah sebab dia kan kecil lagi (tunggu lah dah besar nanti).




Selesai menjamu selera, masa untuk tukar pakaian Qistina akibat muntah volcano yang sangat dahsyat. Sesi seterusnya adalah shopping time, kami berempat shopping kat kedai RM 5.00 jer. Semuanya RM 5.00, sangat murah dan pelbagai jenis barang ada di sana.






Selesai shopping, Remy mula memisahkan diri kerana tujuan yang berbeza. Remy nak ke A Cut Above untuk memotong rambut manakala Ridzwan, Kak Farah dan Qistina ke Jusco untuk membeli barang-barang keperluan rumah.

Thanks to Louis Lee yang telah menata hias rambut Remy sejak zaman kolej lagi sampai lah sekarang, dia sangat cool dan layan jer apa yang Remy nak, love u Louis...




Selesai jer sesi pemotongan rumput (eh... rambut), Remy bertemu semula dengan Ridzwan, Kak Farah dan Nur Iman Qistina di ruang legar Sunway Pyramid untuk pulang ke Shah Alam.



Sekian...

Read more...

Tutti Frutti & Subway with Ana & Idan

>> Friday, January 27, 2012

Tarikh : 26hb Januari 2012 (Khamis)
Masa : 08.00 pm - 08.25 pm
Lokasi : Plaza Masalam, Shah Alam

Ini adalah entry semalam tapi baru sempat update harini, hehehe as usual lah sebab x der masa nak mengupdate (PA ada tapi dah lari sebab Remy x bayar gaji).


Jarang sekali Remy bawa adik-adik Remy makan kat luar tapi semalam Remy bawa dua adik Remy iaitu Nor Farzana (Ana) dan Muhammad Rasydan (Idan) makan Tutti Frutti di Plaza Masalam yang berlokasi di Seksyen 9, Shah Alam.




Tujuan Remy belanja mereka berdua adalah untuk meminta maaf atas kesalahan Remy yang telah Remy lakukan terhadap Idan, kesalahannya tu biarlah dirahsiakan hehehe. Disebabkan mereka berdua sangat suka ice cream dan juga yogurt, so Remy bawa lah ke Tutti Frutti (x tau nak bawa ke mana lagi sebab Shah Alam ni x banyak sangat pilihan, boring...)

Sambil Ana dan Idan menjamu Tutti Frutti di Subway, Remy beratur untuk mendapatkan 2 Subway Meatballs dan juga 6 Subway Spicy Italian untuk dibungkus dan di makan di rumah bersama keluarga tercinta.


Di bawah ni adalah picture Ana dan Idan




Idan yang telah menjadi mangsa kekejaman Remy, hehehe...



Ana yang pura-pura ayu : D



Remy yang sememangnya semakin hari semakin comel



Lihatlah hidung Idan, mana Remy x jealous hurmmm...



Setelah 20 minit menjamu dan mengenyit-ngenyit mata kerana kemasaman Tutti Frutti, akhirnya Remy dan Idan punya dah habis kecuali Ana.



Ana terpaksa bawa balik Tutti Frutti sebab terlalu lama masa yang diperlukan untuk mencairkannya : D



Idan yang telah memaafkan Remy sempat lagi tunjuk tanda peace bermakna kedamaian cewwah...



Dan yang terakhir sekali, Remy yang berseri-seri dengan cahaya keimanan...



Pada pukul 08.25 pm, kami bertiga mengundurkan diri pulang ke rumah untuk sesi makan yang seterusnya iaitu Subway yang telah Remy beli tadi.

Sekian...

Read more...

Twitter Updates : Mariah in the Studio - With Pink Hair ?

>> Thursday, January 26, 2012

Mariah tweeted a photo of herself presumably getting her hair dyed by New York stylist Kyle White:

@mariahcarey: Me+@kylecolor doing my hair a new shade. Pink yet lavander. Heee heee




Moments later, she clarified:

@mariahcarey: just kidding! Highlights: )




Regarding their session, Kyle had this to say:

@kylecolor: Love you MC! ... Check the shine in MC's hair. That's fab pregnancy hair.Thank U Dem Babies!

• Meanwhile, Jermaine Dupri has tweeted that Mariah will be in the studio with him in Atlanta this week:

@Mr_Dupri: Lifers y'all see how we starting this week off,it only gets better,Lambs exclusive! MC will be in the A this week in the studio stay pos...

Read more...

Mariah to Perform at Mawazine Festival in Morocco

>> Wednesday, January 25, 2012

Mariah will close the Mawazine Festival in Rabat, Morocco on May 26th at 10 PM. This will be her first time performing in the country of Morocco. 


Mawazine ("Rhythms") is a festival of world music that began in 2001 and takes place annually, featuring Arab and international music icons. In years past, the festival has featured superstars such as Sting, Shakira, Alicia Keys, Stevie Wonder, Whitney Houston, Kanye West, Kylie Minogue, Joe Cocker, Sugababes, and Elton John. In addition to Mariah, this year's roster includes LMFAO and Scorpions.

Here is the official press release from the festival's website (roughly translated from French):

To close the 11th annual Mawazine Festival, global star Mariah Carey, with her extraordinary voice, will sing her songs on the scene of the OLM Souissi on Saturday, May 26, 2012.

This famous American diva likes Morocco and does not hide it. Impassioned by the Moroccan culture, the singer made installed a Moroccan living room in her apartment in New York, in which her current husband, Nick Cannon, proposed to her. In its honor and homage to this happy memory, they named one of their twins Moroccan Scott in April 2011. It is thus natural that she is enthusiastic to be in Rabat, where it is common to very seldom play in music festivals.

The aspect of this concert that will attract many fans is that this artist is famous not only in Morocco, but abroad. She received innumerable rewards such as 5 Grammy Awards, 11 American Music Awards, 28 Billboard Music Awards, 2 American Heroes Awards, Rolling Stone Award, 17 World Music Award. She has to her credit 13 studio albums, 9 compilations and more than one hundred singles. She also acted in several films and TV series.

Mariah Carey is a singer, producer and American actress born in the United States in 1970. Her exceptional voice is equipped with the talent to sing 5 octaves. She is one of the most popular female singers of the 1990s in the United States and it is often quoted like one of the most influential voices and artists in pop music. She is the writer and interpreter of songs which ensured international success.

Her career started with odd jobs in New York. She met the producer Tommy Mottola, and he heard the songs she recorded. The man is sure to have discovered a revelation. He quickly had her sign a contract of 10 albums with his recording company, Sony Music. Her success began in 1990 and 1991 with the release of the two albums: Mariah Carey and Emotions. With Emotions, Mariah established the record of becoming the only artist to have her first five singles reach number one on the Billboard Hot 100, and she also received two Grammy Awards. Thereafter, she recorded MTV Unplugged, in which a majority of very famous anglophone artists take part. The broadcast was a success and an album was released from it, which sold with nearly ten million copies throughout the world. The following album, Music Box, made the pop singer known throughout the world. Among the singles were "Hero," "Dreamlover" and "Without You," which was sold the most in Europe and number one in many countries. The singer releases more albums: in 1994, Merry Christmas. The single "All I want for Christmas is you" is phenomenal success in Japan and the United States. The longetivity of this song is astonishing: in each Christmas, it is repeated played on radio stations throughout the world! In 1995, the album Daydream is released. It is also an enormous success: it reaches more than 20 million copies sold worldwide. Mariah releases a duet as a single for the first time, with Boyz II Men. The singles are "Fantasy," "One Sweet Day," "Open arms," "Underneath The Stars" and "Forever." In 2000, according to World Music Awards, Mariah Carey would be the largest selling artist of the decade 1990-2000, with 140 million albums. The release of the album Butterfly is still a success for the singer, with the sales of albums beating all the records. Then #1's and Rainbow followed.

In 2002, Mariah played a surprising role: the part of a woman gangster in the film Wise Girls which received critical acclaim. The film's actresses were greeted at the International Film Festival in Toronto, where the film was premiered. In 2005, the album The Emancipation Of Mimi, a nickname by which she has been called. It contained singles which were an immediate success and ensured a triumphant return for her as one of the pop legends.

In September 2011, Mariah went back to the studio to record a new album. She will premiere one or two of the songs at the time of the concert at closure of the Mawazine festival.

MariahDailyJournal will bring you further details as they become available.

Source

Read more...

Mariah : Jeweler Joan Boyce Is Not My Mother !

>> Tuesday, January 24, 2012



Mariah Carey may be mom to 8-month-old twins Moroccan and Monroe, but when it comes to her own mother, she's not down for any baby mama drama.

On January 12, Carey, whose husband, Nick Cannon, is currently recovering from minor kidney failure, hit up the store of famed jeweler and longtime friend, Joan Boyce. Soon after, some outlets began referring to Boyce's boutique as "Mariah's parents' jewelry store."

Shutting down those false speculations, both Boyce and Carey took to their twitter accounts to sound off.

"@MariahCarey M, congrats on BET Honors! Did you see they called me your mom again? It's so silly! You only have one mom and that's Pat Carey," Boyce tweeted at the singer on Friday.

"@joanboycehsn You'd think after she sang the duet with me last year & performed on my ABC Special in front of millions, people would get it!" the singer responded.

"I was extremely pregnant but here's a link to our moment together on stage 4 anyone who didn't see it. That's my momma!" Carey added, along with the video of her and her mom singing.

Pat, who's pictured with a pregnant Mariah carrying "dem babies" in the photo to the left, also appeared in a video for Mimi's holiday album, Merry Christmas II You in 2010.

Source

Read more...

Happy Chinese New Year

>> Monday, January 23, 2012

Read more...

Mariah Attends Spike Lee Fundraiser

>> Sunday, January 22, 2012

Obama Receives Warm Reception at Spike Lee Fundraiser

Amid all the talk of a Hollywood boycott on fundraising for Barack Obama because of his SOPA position, the president was feted Thursday night at a $35,800-per-ticket fundraiser at director Spike Lee's New York City brownstone.

Among the 45 guests were Mariah Carey and husband Nick Cannon.

According to the pool report, Obama told the crowd: "Everybody in this room is going to be doing fine - but for children and grandchildren and future generations who are going to be able to proudly say that America continues to be the land of opportunity."

Although Lee has been critical of the president in the past, all seemed to be forgiven at the intimate gathering. Lee's wife, writer Tonya Lewis Lee, introduced the president to the crowd. "Another four years," she said. The president took the microphone to warm applause.

In his opening remarks, Obama recalled how he took Michelle to see Lee's movie Do the Right Thing on their first date, according to the pool report.

Lee quipped: "Good thing you didn't choose Driving Miss Daisy."

Source

Read more...

Wedding Sayidus Suhada & Tiara Zahira

>> Saturday, January 21, 2012

Tarikh : 21hb Januari 2012 (Sabtu)
Masa : 01.00 pm - 04.30 pm
Lokasi : Kg Kuantan, Klang


Sebelum ke cerita utama, Remy nak intro serba sedikit mengenai pasangan pengantin Sayidus Suhada dan Tiara Zahira ni. Mereka berdua ni adalah sahabat Remy sejak menuntut di Pesantren Ma'had Al-Zaytun di Indonesia pada 1999 lagi. Tiara Zahira adalah satu angkatan dengan Remy iaitu angkatan pertama pelajar dari Malaysia yang menuntut di Pesantren Ma'had Al-Zaytun manakala Sayidus Suhada adalah pelajar yang berasal dari Kalimantan, Indonesia. Remy mula berkenalan dengan Sayidus Suhada sejak sebilik dengannya iaitu di bilik 217.

Kisah percintaan Tiara Zahira dan Sayidus Suhada bermula selepas Remy dan beberapa pelajar dari Malaysia yang lain keluar dari Pesantren Ma'had Al-Zaytun iaitu pada tahun 2001 (Remy dapat tau dari Sayidus Suhada tadi hahaha).


Ok kembali ke cerita utama...

Majlis bermula pada pukul 12.00 pm, tapi Remy dan Azzy tiba di lokasi majlis iaitu di Kg Kuantan, Klang pada pukul 01.00 pm kerana sesat entah ke mana-mana (salah informasi). Sebenarnya Remy, Azzy dan Nadiah kerana kami bertiga adalah saudara yang sama-sama pernah menuntut di Pesantren Ma'had Al-Zaytun tetapi kesihatan Nadiah tidak mengizinkan Nadiah untuk turut serta.




Sampai jer kat rumah pengantin, Remy dan Azzy terus ke tingkat atas untuk bertemu dengan pengantin perempuan iaitu Tiara Zahira. Setelah berbual, kami berdua ke bawah untuk menjamu nasi minyak tetapi sebelum tu terserempak dengan adik pengantin iaitu Marisa (Marisa pun pernah menuntut di MAZ).




Setelah berborak dan bergambar, Remy dan Azzy ke bawah canopy yang serba indah berwarna purple dan menjamu hidangan yang disediakan (paling Remy suka lauk ayam, memang superb).





Setelah menjamu, Remy dan Azzy kembali ke dalam rumah pengantin untuk merehatkan badan. Sambil duduk-duduk, kami bersembang antara satu sama lain termasuk Habsah dan Kak Chik serta kawan-kawan dari Indonesia yang sanggup terbang ke Malaysia untuk menyaksikan persandingan Tiara Zahira dan Sayidus Suhada.

Di bawah ni adalah picture Azzy dan Habsah.



Akhirnya, ketibaan pengantin lelaki iaitu Sayidus Suhada dan Kak Tiara bersiap sedia untuk bertemu menjadi satu hehehe...




Mungkin senyuman ni yang membuatkan Sayidus jatuh hati dengan Kak Tiara : D



Pelamin yang serba purple, my favourite colour...




Setelah bersatu, pasangan pengantin menuju ke pelamin untuk sesi Merenjis.



Kumpulan kompang yang sedang memainkan lagu "We Belong Together", sakit telinga Remy sebab dekat sangat hahaha...



Pasangan yang diumpamakan sebagai "bagai pinang dibelah dua".





Dari kiri adalah Marisa, Azzy, Habsah dan Kak Chik yang pernah mengajar Remy mengaji dulu...



Merenjis oleh ibu Sayidus.



Merenjis oleh bapa Sayidus.



Dan tiba masa untuk penganti bergambar bersama keluarga.






Terharu sesangat bila tengok kawan-kawan semuanya dah berumah tangga. Disebabkan ada wedding satu lagi, Remy dan Azzy terpaksa mengundurkan diri untuk ke wedding seterusnya.






Malangnya, kami berdua terpaksa membatalkannya sebab dah terlalu sesat dan dah petang. Remy dan Azzy kembali ke Shah Alam.

Buat Sayidus Suhada dan Tiara Zahira, Remy ingin ucapkan Selamat Pengantin Baru dan semoga sentiasa berbahagia hingga ke akhir hayat, amin !!!

Sekian...

Read more...