Hangout with Azzy & Nadiah

>> Wednesday, February 29, 2012

Tarikh : 28hb Februari 2012 (Selasa)
Masa : 09.15 pm - 11.40 pm
Lokasi : Bukit Bintang, Klang

------------------------------------

Ni adalah entry semalam tapi Remy baru ada masa nak update sebab semalam terlalu penat dan x larat nak menaip, semoga kengkawan semuanya terhibur.

-----------------------------------

Semalam Remy bersama 2 saudara Remy iaitu Azzy dan Nadiah telah menghabiskan malam kami bertiga bersama di sekitar Bukit Tinggi, Klang. Kami bertiga memulakan perjalanan ke lokasi yang dituju pada pukul 08.50 pm (sebenarnya 08.30 pm tapi as usual lah Nadiah, hurmmm...).

Dalam perjalanan ke Bukit Tinggi, Klang Nadiah telah memandu kereta Kancil biru nya selaju 120 km / jam. Itu amat bahaya kerana Nadiah membawa 2 nyawa yang sangat berharga iaitu nyawa Remy dan Azzy, nasib baik lah tiba di lokasi dengan tubuh badan yang masih sempurna seperti sebelum bergerak hehehe jangan marah yer Nadiah !!!

Lokasi pertama : AEON Bukit Tinggi Shopping Centre (09.15 pm - 09.57 pm)

Tujuan ke sana adalah untuk shopping sikit-sikit, hehehe... Harap maaf kerana picture yang Remy snap semasa berada di AEON Bukit Tinggi Shopping Centre tidak dapat dipamerkan atas permintaan Azzy kerana terdapat unsur 18SX.


Lokasi kedua : Rumah Dayah (10.19 pm - 10.34 pm)

Tujuan ke rumah Dayah adalah untuk mengambil kain, nasib baik rumah Dayah dengan AEON Bukit Tinggi Shopping Centre x berapa jauh. Buat pengetahuan kengkawan semuanya, Dayah adalah salah seorang daripada bekas pelajar Pesantren Ma'had Al-Zaytun iaitu tempat Remy, Azzy, Nadiah dan ramai lagi kengkawan yang lain menuntut ilmu semasa di Indonesia dulu-dulu. Harap maaf sekali lagi kerana picture yang Remy snap semasa berada di rumah Dayah tidak dapat dipamerkan atas permintaan Dayah kerana terdapat unsur yang melebihi 18SX.

Lokasi ketiga : PappaRich Bukit Tinggi, Klang (10.50 pm - 11.21 pm)

Tujuan ke PappaRich x kan lah x tau, semestinyer lah disebabkan dah kelaparan terutamanya si Nadiah sebab asyik membebel jer "laparnyer - 1000x". So dah jumpa PappaRich semasa dalam perjalanan pulang dari rumah Dayah, terus parking dan order makanan.

Oh ya... Kali ni picture yang Remy snap semasa berada di lokasi yang ketiga ni telah diluluskan oleh Kementerian Bloggers hahaha...



Azzy yang sedang order makanan



Nadiah kelihatan amat tertarik dengan menu yang disediakan oleh PappaRich, kalau boleh semua sekali nak order hahaha...



Minuman pilihan Azzy, berasaskan Coffee



Minuman pilihan Nadiah, berasaskan Nescafe (x sure tapi macam Nescafe jer hahaha...)



Dan minuman pilihan Remy, berasaskan Soya Organic (menjaga kesihatan)



Makanan pilihan Remy, Laksa (nama Laksa tapi bentuk dan rasa macam Mee Kari)



Makanan pilihan Nadiah, Mee Goreng (x sempat nak snap, terus disambar Nadiah... OMG !!!)



Dan makanan pilihan Azzy, Roti jer ?



Sambil menjamu hidangan di atas meja, diserikan lagi dengan berborak mengenai rasa makanan tersebut dan pelbagai lagi. Seperti biasa lah, bila masa menjamu hidangan jer mesti waktu berdetik dengan laju. Tak sangka pula dah pukul 11.21 pm, so kami bertiga meninggalkan pinggan mangkuk yang perlu dibersihkan oleh pekerja PappaRich (kalau kitorang x tinggalkan pinggan mangkuk, so x der kerja lah tukang cuci pinggan mangkuk kat belakang PappaRich tu... LOL)

Dalam perjalanan pulang, Nadiah mengulangi kelajuan seperti sebelumnya iaitu selaju 120 km / jam. Tapi yang telah membuatkan ianya lebih bahaya adalah Nadiah telah berlumba dengan sebuah kereta di highway. Oh Mai Gosh... Amat berani ini perempuan berlumba malam-malam buta ni dengan mamat yang x dikenal pasti identitinya, tapi sekali lagi nasib baik lah Remy sampai di rumah dengan anggota badan yang masih sempurna seperti sebelum keluar dengan Nadiah.

Thanks to Nadiah dan Azzy kerana meluangkan waktu malam bersama Remy, sangat susah untuk kami bertiga berjumpa walaupun masing-masing dekat.

Sekian...

Read more...

Mariah Carey - Boy (I Need You) ft Cam'Ron

>> Tuesday, February 28, 2012


Mariah Carey - Boy (I Need You) ft Cam'Ron


Itu lah tajuk lagu nombor 2 antara 15 senarai lagu dalam album "Charmbracelet". Buat pengetahuan kengkawan semuanya, album "Charmbracelet" adalah album ke 9 Mariah Carey yang telah dilancarkan pada 03hb Disember 2002 di bawah syarikat rakaman Island Records dan MonarC Entertainment. Album "Charmbracelet" ini berentak R&B, pop dan hip hop dan telah dihasilkan oleh Mariah Carey sendiri dengan bantuan produser terkemuka antaranya Lyor Cohen, Jimmy Jam, Terry Lewis, Just Blaze, Randy Jackson, Jermaine Dupri, Damizza, Dre dan Vidal.


Ok, cukup lah serba sedikit info tentang album "Charmbracelet" ni. Tujuan Remy buat entry tentang lagu "Boy (I Need You)" ni sebenarnya nak bagi tau kat kengkawan semuanya yang VEVO iaitu sebuah organisasi yang sangatlah berpengaruh kat YouTube sekarang ni baru jer upload video lagu "Boy (I Need You)" ni under
MariahCareyVEVO pada 27hb February 2012 bersamaan dengan hari Isnin (semalam).

Tak sangka, dah 10 tahun video "Boy (I Need You)" ni dihasilkan baru tahun ni (2012) di upload under VEVO. So x nak taip banyak-banyak sebab bukannya kengkawan semuanya faham, so tengok jer lah video yang Remy sediakan di bawah ni, semoga terhibur...

Sekian...

Read more...

Hampir jer... Fuhhh, neves !!!

>> Monday, February 27, 2012

Tarikh : 27hb Februari 2012 (Isnin)
Masa : 08.15 am - 10.00 am
Lokasi : Dataran Shah Alam - Bangunan SUK Shah Alam


Seperti hari-hari lain, setiap pagi Remy dan abang Remy bersama my niece iaitu Nur Iman Qistina akan ke Seksyen 3, Shah Alam untuk menguruskan perusahaan, cewwahhh ayat...

Dari rumah ke Seksyen 3 Remy hanya gunakan kereta Kancil kesayangan Remy yang semakin hari semakin uzur dan semakin membahayakan nyawa hehehe. Kenapa Remy cakap membahayakan nyawa ?. Kalau nak tau kenalah teruskan baca entry ni sampai habis, hehehe saja jer nak kengkawan semuanya masuk Blog Remy ni lama-lama (kalau x suka x per, Remy x paksa hahaha...)

Ok lah makin merepek lak, so better Remy teruskan ke cerita asal yang nak diceritakan...

Sepanjang perjalanan dari rumah ke Seksyen 3 amatlah lancar sampailah di Dataran Shah Alam semuanya menjadi kepada saat-saat yang mencemaskan sepanjang hidup Remy, tiba-tiba kereta Kancil kecil Remy laju dengan sendirinya. Remy cuba tekan brek tapi x berjaya sebab brek menjadi ketat dan kereta semakin laju, nasib baik x banyak kereta pagi tadi (biasanya time-time kejadian banyak kereta).

Dari Dataran Shah Alam sampai ke jambatan menuju ke bangunan SUK Shah Alam Remy berusaha untuk menghentikan kereta tapi x berjaya, so pilihan terakhir yang Remy ada hanyalah stop enjin kereta. Nasib baiklah boleh berehenti, kalau x berjaya juga terpaksalah Remy hentam pagar bangunan SUK (so esoknya masuk newspaper dengan tajuk utama "seorang mamat cute menghentam pagar bangunan SUK" LOL)

Dengan tangan yang sedang menggeletar ketakutan + trauma Remy cuba menghubungi parents untuk minta tolong dan parents Remy hubungi Ah Chun (pomen) dan diminta Remy tunggu di tempat kejadian hingga pomen tiba manakala abang Remy dan Qistina ke Seksyen 3 diambil oleh my mom.



Di atas ni lah tempat Remy menunggu pomen yang tersangat lambat, sambil Remy menunggu pomen yang x tiba-tiba, Remy penuhkan masa yang terbuang dengan mendengar lagu-lagu Whitney Houston dari album terakhir iaitu "I Look To You".

Dalam masa yang panjang tersebut x sangka ada 2 orang yang menghentikan kereta untuk membantu Remy tapi x boleh disebabkan masalah yang x diketahui (thanks warga Shah Alam kerana masih ada yang baik hati macam Remy, hehe...)



Setelah Remy menunggu dari 08.53 am hinggalah 09.36 am di bawah sinaran matahari pagi yang panas, akhirnya tiba pun pomen yang dinanti-nantikan. Setelah diperiksa dan diperbaiki, akhirnya pada 10.00 am kereta Kancil kecil Remy selamat dengan bantuan pomen tersebut. Katanya masalah ni lah, masalah tu lah, tapi ada Remy kisah ker hahaha...

Sekian...

Read more...

Billboard Hot 100 # 1 Debuts : A Guide

>> Sunday, February 26, 2012

Katy Perry's "Part Of Me" enters this week's Billboard Hot 100 at # 1, becoming only the 20th song in the chart's 53-year history to do so. 


A complete list of the 20 songs to debut at # 1 on the Hot 100:

1. Michael Jackson - "You Are Not Alone."
Chart Debut Date: September 2, 1995

2. Mariah Carey - "Fantasy"
Chart Debut Date: September 30, 1995


3. Whitney Houston - "Exhale (Shoop Shoop)"
Chart Debut Date: November 25, 1995

4. Mariah Carey & Boyz II Men - "One Sweet Day"
Chart Debut Date: December 2, 1995


5. Puff Daddy & Faith Evans feat. 112 - "I'll Be Missing You"
Chart Debut Date: June 14, 1997

6. Mariah Carey - "Honey"
Chart Debut Date: September 13, 1997


7. Elton John - "Candle In The Wind 1997/ The Way You Look Tonight"
Chart Debut Date: October 11, 1997

8. Celine Dion - "My Heart Will Go On"
Chart Debut Date: February 28, 1998

9. Aerosmith - "I Don't Want To Miss A Thing"
Chart Debut Date: September 5, 1998

10. Lauryn Hill - "Doo Wop (That Thing)"
Chart Debut Date: November 14, 1998

11. Clay Aiken - "This Is The Night"
Chart Debut Date: June 28, 2003

12. Fantasia - "I Believe"
Chart Debut Date: July 10, 2004

13. Carrie Underwood - "Inside Your Heaven"
Chart Debut Date: July 2, 2005

14. Taylor Hicks - "Do I Make You Proud"
Chart Debut Date: July 1, 2006

15. Britney Spears - "3"
Chart Debut Date: October 24, 2009

16. Eminem - "Not Afraid"
Chart Debut Date: May 22, 2010

17. Ke$ha - "We R Who We R"
Chart Debut Date: November 13, 2010

18. Britney Spears - "Hold It Against Me"
Chart Debut Date: January 29, 2011

19. Lady Gaga - "Born This Way"
Chart Debut Date: February 26, 2011

20. Katy Perry - "Part Of Me"
Chart Debut Date: March 3, 2012

It is of note that Mariah holds three of the 20 songs to debut at # 1 (three of the first six, at that!). The only other artist to have more than one song debut at # 1 is Britney Spears.

Source

Read more...

Tart Nenas Kak Aza Azizan

>> Saturday, February 25, 2012

Salam semuanya...

Pada 24hb November 2011 (Khamis), Remy telah membeli Tart Nenas daripada Kak Aza Azizan atau nama panggilan yang biasa Remy panggil iaitu Kak Aza.

Disebabkan rasanya yang memenuhi citarasa Remy, maka pada 16hb Januari 2012 (Isnin) Remy telah order Tart Nenas dari Kak Aza untuk kali kedua.

Hari ini iaitu pada 25hb Februari 2012 (Sabtu), untuk kali ketiganya Kak Aza telah menghantar sebungkus Tart Nenas kepada Remy. Seperti biasa, Tart Nenas yang Remy terima amatlah sempurna seperti baru keluar dari oven hehehe...

Di bawah ni antara picture yang sempat Remy snap semasa menerima bungkusan Tart Nenas tersebut.



Setelah dibuka



Inilah Tart Nenas dari Kak Aza



Rupanya yang gebu, sekali makan x puas



Dua kali makan, masih x puas



Tiga kali makan, masih nak lagi



So kalau nak puas, makan lah semua sekali (tu pun kalau larat)



So... Kepada sesiapa yang menggemari Tart Nenas atau ingin mencuba Tart Nenas, jangan segan silu menghubungi Kak Aza - 012 940 1789

Sekian...

Read more...

Get Well Soon Nur Iman Qistina

>> Friday, February 24, 2012

Tarikh : 24hb Februari 2012 (Jumaat)
Masa : 07.00 pm
Lokasi : Klinik Ludher Seksyen 17, Shah Alam


Hari ni satu-satunya anak buah kesayangan Remy iaitu Nur Iman Qistina yang berusia 1 tahun 2 bulan 18 hari telah mendapat alergi, x pasti daripada makanan ataupun persekitaran tapi yang penting alergi hehehe...


Seluruh badan dan leher Qistina ditumbuhi sesuatu benjolan (macam kena sengat semut tapi sebenarnya bukan semut). Dan yang paling Remy kesian sebab hari ni Qistina tengah demam, batuk dan selesema, tambah lagi dengan alergi yang baru kena tadi lagi lah sengsara.


So pukul 07.00 pm tadi Remy teman abang Remy iaitu Mohd Ridzwan untuk bawa Qistina diperiksa oleh doktor di Klinik Ludher yang berlokasi di Seksyen 17, Shah Alam (tempat Remy dilahirkan 24 tahun yang lalu).


Di bawah ni adalah picture yang Remy snap semasa Qistina diperiksa oleh doktor.




Setelah diperiksa, doktor menjelaskan dengan lebih terperinci dan memberi senarai 4 jenis ubat yang perlu diambil di kaunter bayaran. Sambil menunggu ubat, Remy snap lagi sekeping picture. Walaupun sakit Qistina still ceria macam biasa, cuma ayahnya jer yang sedih (sekadar lakonan jer).



Setelah mendapatkan ubat-ubatan yang diperlukan, Qistina di bawa pulang untuk diberi ubat. Semoga cepat sembuh yer Qistina, uncle Remy sayang Qistina muahhh : D

Sekian...

Read more...

Mariah to Perform at Mawazine Festival in Morocco

>> Thursday, February 23, 2012

Mariah Carey to Make A Special Appearance at The 11th Mawazine Festival in Morocco on May 26, 2012


Worldwide superstar and biggest selling female artist of all time Mariah Carey will be bringing her magic to the OLM Souissi stage with a rare musical performance at the Festival Mawazine, Rhythms of the World in Rabat, Morocco on Saturday, May 26. The singer and songwriter will be closing the ceremony by performing a selection of her incredible hits.

Mariah has not only travelled to Morocco in the past, but her husband proposed to her in the replica of a Moroccan living room that she installed in her New York home. In April 2011, in homage of this happy memory, she named one of her twins Moroccan Scott.

Mariah Carey first commanded the world's attention when she made her musical debut in the early nineties. In less than a decade, she emerged as one of the most popular and widely acclaimed talents in music. As a singer and songwriter, Carey has sold more than 210 million records to date and has been recognized with the most prestigious accolades in the industry including five Grammy Awards, eight American Music Awards, Billboard's "Artist of the Decade" award and numerous World Music Awards including the World Music Award for "World's Best Selling Female Artist of the Millennium" to name a few. As the best-selling female performer of all time, Mariah Carey has continuously raised the bar and set the standard of excellence within the music industry worldwide.

Information:
The 11th edition of the Festival Mawazine, Rhythms of the World in Rabat, Morocco will take place from the 18th to the 26th of May 2012.

Mariah Carey will perform a concert on the OLM Souissi stage on Saturday, May 26th at 22:00. Access to OLM Souissi is free, except for a space in front of stage that is reserved for a limited number of tickets and access cards that will soon be available for sale.

Source

Read more...

New PSA for American Heart Association

>> Wednesday, February 22, 2012

 

Mariah Carey made a stunning transformation by losing 30 pounds after giving birth to twins last April and now she's showing off her incredible body in a new PSA promoting heart health!

The soulful diva teamed up with the American Heart Association to co-direct the PSA, in which Carey points out the sobering statistic that every 34 seconds someone suffers a heart attack. But she also urges viewers to seek out healthy living solutions like she did in order to lose the weight: "Every day there's hope. Get serious about your heart and your health."

The PSA coincides with this month's American Heart Month, which focuses on educating Americans about how eating healthier can help prevent weight-related conditions including heart disease and stroke.

Watch the video to also get a behind-the-scenes look Mariah's current commercial for Jenny Craig, which the music superstar credits for her dramatic weight loss.

Source

Read more...

Whitney Houston and Mariah Carey : Favorite Moments

>> Tuesday, February 21, 2012


Mariah has posted a video tribute to Whitney Houston on her YouTube page:

Some of the beautiful moments Whitney & Mariah shared together on camera during the recording and performing of their Oscar winning duet "When You Believe". R.I.P. Whitney Elizabeth Houston. The world will always love you.

Read more...

Carey "Blends Into Background" at Houston Funeral

>> Monday, February 20, 2012



They're two of the biggest stars in the world, but Oprah Winfrey and Mariah Carey made a conscious effort to blend into the congregation at Whitney Houston's 'going home' service.

Today was, after all, about one diva, and only diva only... and it was paramount that Whitney Elizabeth 'Nippy' Houston took centre-stage for the last time.

So mindful of their superstar statuses and the chaos that follows in their wake, Winfrey and Carey undertook every conceivable measure to retain a low-profile.

The talk show behemoth kept her head down as she entered the church in head-to-toe black, and Carey, a friend of the late star, went for an uncharacteristically muted look.

With her hair scraped back into a unfussy ponytail, ebony clothing covering every inch of her body and a pair of similarly blacked out glasses to hide her puffy eyes, the mother-of-two was virtually unrecognisable as she leaned on X Factor judge L.A Reid.

He was described as Whitney's "industry uncle," by Pat Houston, after she thanked Clive Davis for being a consistent father figure in the music business.

This unobtrusive tone was maintained throughout today's refreshingly uplifting and intimate proceedings.

Houston's A-list friends managed to honour their peer while not impinging on what was essentially a community church service, a way of returning Whitney back to her Baptist upbringing.

The celebrities who did speak or sing were those who had a link to this world.

Another Clive Davis protegee, Alicia Keys, sang "Send Me an Angel" after a few remarks about Whitney.

"We called each other Meema," Alicia recalled. "She was such a beautiful human being. Call you for no reason at all but just to say hi. And that's rare I think sometimes."

While Kevin Costner opened his 'expressions' about his old friend by explaining that the church was his 'secret bond' with Whitney.

With fondness Costner, 57, who raised a baptist in California, recalled how the pair would share stories of admonishments from parents for giggling in the pew, or in his case, drinking too much grape juice while pretending to be a cowboy in a bar.

He used his actorly rhetoric to immediately bring Whitney back into the room, as a young girl with high hopes, a strong voice and a highly- developed sense of mischief.

Costner said: 'The church was what we knew. It was our private bond. I can see her in my own mind running around here as a skinny little girl knowing everyone, everyone's business, knowing every inch of this place.'

I can also see her in trouble, too. Trying to use that beautiful smile, trying to talk her way out of it, and Cissy not having any of it,' he added.

Another luminary, who must dearly recall those days, is Whitney's cousin, the legendary Dionne Warwick, who took the helm for the entire service.

Stoically keeping her composure through, she introduced each speaker and singer.

Later, she read a poem to her cousin, who was 23 years her junior.

She also introduced the legendary Stevie Wonder, who sang an altered version of his song "Ribbon in the Sky."

He sang: "You will always be our ribbon in the sky. And angel from God's choir of love. Whitney an angel from the choir. From God's choir of love."

Stevie then performed "Love's in Need of Love Today," accompanied by the choir.

R. Kelly also performed, and was visibly distraught as he tried to get his late friend's "I Look to You" out without breaking down -- they recorded tracks together for her last album.

Cece Winans, Whitney's close friend, gave a stirring performance of "Don't Cry For Me"

The Grammy-award winning singer sang a duet with Whitney on the track "Count on Me" for the Waiting to Exhale soundtrack.

She then sang "Yes Jesus Loves Me" which was the final song that Whitney sang two days before her death.






Below are photos of Mariah having dinner at Cipriani in downtown Manhattan on February 18, 2012 :
















Read more...

Rumah contoh Carmita & Benita by IJM Land at SA2

>> Sunday, February 19, 2012

Tarikh : 19hb Februari 2012 (Ahad)
Masa : 11.20 am - 02.15 pm
Lokasi : Shah Alam 2

Salam kengkawan semuanya...

Tadi Remy dan abang Remy iaitu Mohd Ridzwan bersama Siti Noor Farah ke Shah Alam 2 (SA2) untuk melihat perkembangan projek perumahan yang dijalankan oleh IJM Land iaitu Carmita dan Benita yang hampir siap (rasanya dah 60% siap).

Mula-mula sekali kitorang pergi melihat rumah contoh Carmita yang telah siap dihias dengan perabot, serba lengkap lah macam rumah yang telah siap untuk duduk. Di bawah ni adalah picture bahagian dalam rumah contoh Carmita, walaupun kat luar dah diberi amaran "NO CAMERA" tapi ada Remy kisah hehehe...



Ruang tamu



Ruang makan




Ruang dapur




Tangga kejayaan, hehehe...



Ruang tamu (diambil dari tangga)



Ruang tamu atas



Ruang tidur utama




Eh tetiber ada picture sepasang burung merpati ni hehehe...





Ruang tidur



Ruang tidur





Dah puas tengok keliling rumah contoh Carmita, seterusnya ke rumah contoh Benita. Rumah Benita lah yang akan didiami oleh Mohd Ridzwan dan Siti Noor Farah bersama anak kesayangan iaitu Nur Iman Qistina.

Masuk jer dalam rumah contoh Benita terasa bagaikan di dalam mimpi sebab sekeliling serba putih, masih belum siap sepenuhnya (barang-barang untuk rumah contoh Benita belum dimasukkan lagi).

Untuk pengetahuan kengkawan semua, design rumah Carmita dan Benita adalah sama cuma rumah Carmita luas sedikit daripada Benita, so jom sama-sama kita tengok bahagian dalam rumah contoh Benita.













Sama kan bahagian dalam rumah Carmita dan Benita ?. So senanglah nak tiru gaya susunan bahagian dalam nanti hehehe... Bawah ni pula picture rumah Carmita yang dalam proses, Remy snap dari anjung rumah Benita.






Ni pula rumah contoh Benita yang telah siap tapi belum ada barang lagi, lihatlah betapa luasnya halaman rumah bahagian tepi.






Setelah puas melihat sekeliling kedua-dua rumah contoh, kami bertiga pulang ke Shah Alam.

Sekian...

Read more...