Happy Birthday Rasydan & Zamri

>> Thursday, June 28, 2012

Tarikh : 28hb Jun 2012 (Khamis)
Masa : 09.20 pm - 10.00 pm
Lokasi : Seksyen 19, Shah Alam

Salam kengkawan semuanya...

28hb Jun 2012 bersamaan pada hari Khamis, hari ni adalah hari ulangtahun 2 insan dalam keluarga Remy iaitu Muhammad Rasydan dan Zamri (yang Zamri ni belum jadi keluarga tapi masukkan jer buat masa ni hahaha...).

Muhammad Rasydan pada hari ni dah berusia 13 tahun manakala Zamri pula dah berusia 25 tahun, untuk meraikannya seperti biasa secara sederhana bersama keluarga dan antara yang hadir adalah seperti berikut :

01. Solamah Manaf (my grandma)
02. Pn Nor Reizan (my mom)
03. Mohd Ridzwan
04. Siti Noor Farah
05. Mohd Redza
06. Ema Azuin
07. Remy
08. Nor Fadhilah
09. Zamri (birthday boy)
10. Nor Farzana
11. Muhammad Rasydan (birthday boy)

Walaupun kurang 2 orang iaitu Buchek (my dad), entah kemana pergi merayap & Muhammad Rusydi kerana sedang melanjutkan pelajaran di UTP Perak, majlis yang sederhana ini berlangsung dengan meriahnya.

Hidangan pada malam ni seperti biasa iaitu Satay Kajang.








Dan yang paling penting adalah kek yang ditaja khas oleh Secret Recipe, lupa lak nama kek ni tapi rasanya perghhh teramat sedap.







Majlis dijadualkan berlangsung pada pukul 09.00 pm tapi si Zamri datang lambat, penat menunggu hampir 30 minit dan akhirnya pada pukul 09.20 pm sampai pun (ingatkan x datang, baru jer Rasydan nak potong kek hahaha...)

Pukul 09.20 pm lilin dinyalakan dan bermulalah sesi meniup lilin.




Tengok tu Zamri tiup lilin sampai bergoyang lilin tu, ada satu yang sampai tercabut kat sebelah kek tu (gila kuat Zamri tiup).



Dah tiup lilin, seperti biasalah sesi potong kek dan kali ni Rasydan ada (dia malu-malu kucing).




Sambil Rasydan potong kek, tengok apa yang Zamri buat kat belakang tu. Oh my... dia korek tanah lah, euwww...



Sesi cabut lilin pula, dilakukan oleh Ema Azuin.




Dan dibantu oleh Nor Fadhilah.




Apa lah yang Zamri sukakan sangat ni sampai tersengih kambing.



Abang Remy yang sentiasa serius, takut mak jemah tapi ada mak jemah kisah ?.



Couple yang paling psyko dalam family, Ridzwan and Farah.




Kak Farah, picture candid masa tengah makan satay ayam.



Mohd Ridzwan yang sedang mengambil kek.



Mak aihhh terkejut Remy tengok picture ni, dah macam badak sumbu mulut tapi x per sbb birthday boy hahaha...



Dari kiri : Siti Noor Farah, Ema Azuin, Nor Farzana dan Nor Fadhilah.




Mohd Redza dan Ema Azuin.



Nor Farzana yang x pandai posing, dia boleh buat posing passport jer.




Birthday boy, Mohd Rasydan.



My lovely grandma, Solamah Manaf yang suka sangat bergambar.




My mom yang sedang menyusukan cucu kesayangannya si Nur Iman Qistina.




My lovely niece, Nur Iman Qistina.




Mohd Redza dan Ema Azuin yang sedang menjamah satay.




Mohd Ridzwan dan Siti Noor Farah yang sedang stress x boleh kunyah daging hahaha...




Zamri yang sangat sopan cara makannya hahaha...




Nor Fadhilah yang sedang menjadi hamster, dalam mulut penuh dengan satay tapi sempat posing.




Dan yang terakhir sekali, picture cameraman iaitu Remy yang semakin hari semakin berisi hahaha.





Dalam pukul 10.00 pm semuanya selesai dan masing-masing kembali ke haluan hidup yang dituju, anyway Remy nak wish :

HAPPY BIRTHDAY aka SELAMAT HARI JADI
to
MUHAMMAD RASYDAN & ZAMRI

Wish u all the best, sekian...

Read more...

Happy 29th Birthday Kak Farah

>> Wednesday, June 20, 2012

Tarikh : 20hb Jun 2012 (Rabu)
Masa : 09.30 pm - 10.30 pm
Lokasi : Rumahku Syurgaku

Salam kengkawan semuanya...

20hb Jun 2012 bersamaan pada hari Rabu merupakan ulang tahun ke 29 Siti Noor Farah iaitu kakak ipar Remy, sambutan dilakukan pada malam hari dan persiapan dilakukan sejam sebelumnya iaitu pada pukul 08.30 pm.

Antara yang menghadirkan diri adalah :

01. Pn Nor Reizan (my mom)
02. Pn Suraiya (mak Kak Farah)
03. Kak Farah (birthday girl)
04. Mohd Ridzwan
05. Mohd Noor Firdaus
06. Mohd Redza
07. Ema Azuin
08. Remy
09. Nor Fadhilah
10. Zamri
11. Nor Farzana
12. Muhammad Rasydan
13. Nur Iman Qistina (my lovely niece)

Tak nak lah taip banyak-banyak, tengok picture jer lah k, penat-penat Remy snap picture kat bawah ni.

Kek apa ntah namanya, ditaja khas oleh Secret Recipe.






Whopper Burger (Black Pepper & Cheese) ditaja oleh Burger King




Yang paling penting, selain daripada hadiah yang telah diberi oleh suami tercinta (Mohd Ridzwan) semestinya ada jambangan bunga ros pink. Tapi x bagi dulu, simpan dulu dalam bilik Remy (nak buat surprise katanya).

Buat kengkawan yang ingin jambangan bunga yang cantik ni, boleh lah dapatkan di :

Flora & Koleksi Mek Su Sdn Bhd
Lot G74, Tingkat Bawah, Kompleks PKNS,
40000 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan, Malaysia.
Tel : +603 5510 0618






Pukul 09.30 pm tibalah birthday girl bersama ibunda dan adinda kesayangannya, cepat-cepat Remy nyalakan lilin untuk buat surprise tapi segalanya menjadi sia-sia kerana Nor Fadhilah hahaha. 




Nur Iman Qistina bersama Pak Su nya iaitu Rasydan.



Birthday girl semasa proses tiup lilin.



Dah tiup lilin, semestinya potong kek untuk dimakan. Time ni tiba-tiba jer gempa bumi, habis bergegar semuanya...




Birthday girl bersama insan tersayang, dari kiri Pn Suraiya, Pn Nor Reizan, Mohd Ridzwan, Kak Farah dan Nur Iman Qistina.



Bersama kesemua yang hadir.



Birthday girl bersama suami tercinta dan anak tersayang.




Puas bergambar, sambung balik potong kek hehehe (boleh lak camtu ?)




Sambil birthday girl potong kek, kat belakangnya emak-emak bincang pasal kain (huhhh woman) 



Birthday girl wat muka nak kena penampo.





Nur Iman Qistina x sabar-sabar nak rasa kek.




Mohd Ridzwan bincang sesuatu dengan Pn Suraiya (mak mertua).



Nor Farzana dan Mohd Rasydan.



Nor Fadhilah bersama kekasih hati (Zamri) hahaha...




Zamri tersengeh kambing, rasa nak penampo jer.



Mohd Redza bersama kekasih hati (Ema Azuin), so romantik...




Besan, Pn Nor Reizan bersama Pn Suraiya.





Nur Iman Qistina yang sedang bersemangat menggodek Samsung babanya.






Birthday girl "Yang... Cuba bau perfume baby ni, wangi x ?" hahaha...



Mohd Noor Firdaus, susah betul nak snap picture dia ni tapi bila dapat snap tetiber blur lah pula...




Gaya jer tu, katanya on diet.



Yang ni memang real, tiap kali snap picture mesti cenggini rupanya... Oh my !!!



Tepat pukul 10.30 pm, birthday girl dan keluarga ingin mengundurkan diri untuk ke destinasi seterusnya iaitu sambut birthday bersama keluarganya. Sebelum balik, Mohd Ridzwan membuat kejutan dengan memberikan jambangan bunga ros pink tadi (suka betul birthday girl dapat bunga).






Bila semuanya dah balik, tibalah masanya photographer untuk makan. Pilihan Remy ada Whopper Burger (Cheese).



Sebelum makan, posing dulu bersama burger yang bakal mati di dalam mulut Remy hahaha.




Ehhh...

Tiap kali Remy buat gaya or posing, mesti ada yang nak meniru gaya Remy (tak faham betul). 




Dan yang terakhir, my lovely grandma yang sedang baring (sakit, x dapat nak bergerak).



Untuk birthday girl iaitu Siti Noor Farah aka Kak Farah, Remy nak wish Selamat Hari Jadi aka Happy Birthday yang ke 29

Sekian...

Read more...