BBQ bersama staff ANQR

>> Monday, June 18, 2012

Tarikh : 18hb Jun 2012 (Isnin)
Masa : 08.30 pm - 11.30 pm
Lokasi : Taman Tasik & Rekreasi Seksyen 7, Shah Alam

Salam kengkawan semuanya...

Dah lama Remy x bekerja di ANQR, rasanya sejak tahun 2009 (3 tahun dah) tapi x sangka Remy masih x dilupakan. Thanks sebab sudi ajak Remy ke malam BBQ tadi, gembira dapat berkumpul bersama rakan-rakan ANQR.

BBQ bermula seawal 08.30 pm tapi Remy tiba di lokasi pada pukul 09.00 pm, biasalah artis mestilah datang lambat kan. Tak nak cerita banyak sangat sebab perut kekenyangan ni, kengkawan semua tengok picture yang telah Remy snap semasa BBQ tadi okay.

Mula-mula bakar pembuka selera dulu seperti sosej, isi ketam, jagung dan sebagainya.








Rasa-rasanya dah masak tu, so bolehlah diangkat...



Dan boleh lah dimakan dengan penuh gaya...



Sementara menunggu ayam pula dibakar, masing-masing menjamu dulu spaghetti yang telah Remy sediakan dengan sungguh-sungguh nya hahaha...




Kak Iela yang sangat rajin menjaga bara api dan kipas segala yang dibakar di atas bara api tersebut...



Dan Hye, segala yang dibakar dia yang rasmikan (acah jer, Hye x macam tu)





Dan ini dia, pengantin baru iaitu Achoi turut serta mengipas...



Dan ni pula adiknya Achoi, dia memang pakar BBQ (Remy perhatikan jer sejak BBQ kat Perak)



Suasana semasa BBQ, sangat sunyi (boleh buat macam-macam hahaha...)





And it's me Remy, sangat penat tapi hidup mesti diteruskan hahaha...



BBQ yang dah boleh dihidang dan dimakan...



Para wanita yang sibuk memasak, hehehe...





Baju pink tu tengah BBM ngan BF lah tu "ayang tengah BBQ ni, miss u b" hahaha so sweet...



Kak Iela yang tengah kepanasan tapi sibuk mengipas ayam...



Fahmi yang agak menakutkan, dah lama tunggu ayam tapi asik kena kebas jer (rasa macam nak makan Remy lak)




Ayam blackpepper dah habis dibakar, so tiba giliran ayam yang Remy perap sendiri hehehe...



Para juri yang tengah sibuk menilai...



Kak Iela yang sangat comel, tau jer orang nak snap pic dia terus posing (tapi ni x sempat pose)...



Hahhh ni baru sempat posing...




Tak tau naper semua picture Hye dia tunjuk pinggan kertas ni, katanya ada jerawat hehehe...



Fahmi "hurmmm sedapnya, kenyang perut malam ni"



Kak Iela sambil makan sambil mengipas, yang belakang tu naper ?




Tepat pukul 11.00 pm semuanya selesai dan semuanya dibersihkan seperti sedia kala...



Pukul 11.30 pm semuanya siap dan tibalah masanya untuk berpisah dan kembali ke rumah masing-masing. Sangat seronok dapat jumpa dan BBQ sama-sama macam malam ni, hope next time kita tengok wayang pula k.

Buat Fahmi, thanks sebab hantar Remy ke rumah dan buat Hye & Achoi pula, thanks sebab ambil Remy kat rumah tadi, x menyusahkan kan ?

Sekian...

0 comments:

Post a Comment