Printing t-shirt at Central Market

>> Saturday, July 21, 2012

Tarikh : 21hb Julai 2012 (Sabtu)
Masa : 02.00 pm - 06.15 pm
Lokasi : Central Market, Kuala Lumpur

Salam kengkawan semuanya...

Sila klik FB Remy untuk melihat picture berkaitan entry ini.

..........

Central Market atau Pasar Seni, itulah destinasi Remy di hari Sabtu yang indah ini. Remy tidak keseorangan tapi bertemankan Qila. Tujuan kami ke Central Market adalah untuk menempah t-shirt yang akan dipakai oleh setiap ahli Huru Hara Group dan pilihan kami adalah di MyT.

Remy dan Qila memulakan perjalanan dari Shah Alam menuju ke KL Sentral pada pukul 02.00 pm dan kami berdua selamat tiba di Central Market pada pukul 02.45 pm. Bukan hanya Remy dan Qila tetapi ada juga Iz, Nizam dan seorang kawan Iz turut serta (jumpa di Central Market).

Agak lama lah juga kami semua di MyT sampaikan x sedar jam dah menunjukkan pukul 04.10 pm dan dengan segera kami semua menuju ke Petaling Street untuk mencari sesuatu (x pasti apa yang dicari, cuma follow Iz jer hahaha).

Disebabkan dah pukul 04.30 pm, maka Remy dan Qila terpaksa mengundurkan diri untuk pulang berbuka bersama keluarga tercinta tapi sebelum tu singgah dulu di kedai anak patung untuk membeli anak patung kesayangan masing-masing (anak buah Qila minat Upin Ipin manakala anak buah Remy minat BoBoiBoy).

Alhamdulillah keadaan x berapa sesak dan kami berdua selamat tiba di Shah Alam pada pukul 06.15 pm.

Sekian...

Read more...

Hujung minggu di Melaka

>> Sunday, July 15, 2012

Tarikh : 15hb Julai 2012 (Ahad)
Masa : 10.00 am - 09.00 pm
Lokasi : Shah Alam - Melaka

Salam kengkawan semuanya...

Sebelum Remy memulakan entry ni, Remy ingin memohon ampun dan maaf kerana mulai pada hari ni setiap entry yang Remy update tidak akan ada picture seperti biasa kerana masalah teknikal (Bloggers minta bayar lah pula kalau nak upload picture, katanya Remy punya memori dah full - hattui)

..........

Klik FB Remy untuk melihat picture berkaitan entry ni.

..........

Hujung minggu kali ni Remy menghabiskan masa bersama keluarga tercinta, Remy sekeluarga ke kampung halaman iaitu Melaka. Setiap tahun sebelum Ramadhan Remy sekeluarga akan meluangkan masa untuk mengemas rumah kebun nenek Remy yang terletak di Kg Melekek ni.

Perjalanan dimulakan dari Shah Alam pada pukul 10.00 am dan kami sekeluarga selamat tiba di Melaka pada pukul 12.30 pm. Sampai jer kat rumah kebun nenek Remy, masing-masing terus mengemas. Mula-mula jer rajin, lama-lama buat hal masing-masing hahaha.

Proses mengemas x lah mengambil masa yang lama sangat sebab x banyak sangat sampah, yang ada cuma sarang semut dan habuk jer. Proses mengemas tersebut selesai pada pukul 02.25 pm dan disebabkan masing-masing kehausan so tibalah masa untuk menyejukkan anak tekak (nasib baik bawa kotak penyejuk tu).

Setelah selesai segalanya, Remy sekeluarga x terus pulang ke Shah Alam tapi menuju ke rumah nenek Busu Lijah yang terletak kat seberang jalan jer (Nenek Busu Lijah ni merupakan adik kepada nenek Remy).

Daripada pukul 02.45 pm hinggalah pukul 04.30 pm Remy sekeluarga melepak dan merehatkan badan yang kepenatan, lagi best dihidangkan biskut dan air milo panas perghhh thanks nenek Busu Lijah.

Sementara mak dan nenek Remy bersembang dengan nenek Busu Lijah di ruang tamu depan, Remy dan adik beradik Remy bergurau senda di ruang tamu tengah (ada juga yang tidur sebab kepenatan yang teramat).

Pada pukul 04.30 pm, Remy sekeluarga mula mengundurkan diri untuk ke destinasi seterusnya iaitu ke Jalan Klebang Besar untuk merasa Coconut Shake.

Tiba di Jalan Klebang Besar pada pukul 05.10 pm dan masing-masing tergamam sebab terlalu ramai manusia yang datang untuk merasa Coconut Shake yang sangat famous ni. Rasanya dalam 10 minit Remy sekeluarga terpaksa berdiri untuk tunggu meja kosong, akhirnya berkat kesabaran Remy sekeluarga dapat pun meja untuk 9 orang.

Dah lah tunggu meja kosong 10 minit, terpaksa pula tunggu Coconut Shake lagi 10 minit sebab terlalu ramai manusia. Sambil menunggu Coconut Shake sampai, masing-masing menjamu nasi lemak yang disediakan. Disebabkan menunggu terlalu lama, x sedar dah makan 3 bungkus nasi lemak (sedap pula nasi lemak yang disediakan).

Pada pukul 06.10 pm, semuanya selesai dan bersiap sedia untuk pulang ke negeri Selangor Darul Ehsan. Perjalanan balik x macam perjalanan pergi sebab highway penuh dengan kereta yang ingin ke ibu kota. Remy sekeluarga selamat tiba di Shah Alam pada pukul 09.00 pm, jumpa lagi Melaka raya nanti.

Sekian...

Read more...

36th Bon Odori 2012

>> Saturday, July 14, 2012

Tarikh : 14hb Julai 2012 (Sabtu)
Masa : 07.30 pm - 09.00 pm
Lokasi : Kompleks Sukan Negara, Shah Alam

Salam kengkawan semuanya...

Bon Odori... Pertama kali Remy dengar, tu pun dari Kak Farah yang sememangnya peminat setia Korea and Jepun. So untuk mengetahui apakah itu Bon Odori, Remy join Kak Farah and abang Remy aka Ridzwan bersama 2 adik Remy iaitu Farzana dan Rasydan dan semestinya ada Qistina.

Tiba di Kompleks Sukan Negara yang terletak di Seksyen 21 Shah Alam pada pukul 07.30 pm, x sangka ramai yang join sampaikan ada yang park kereta jauh kat Seksyen 19 Shah Alam.




Ridzwan bergambar di depan Kompleks Sukan Negara.




Masuk jer dalam, perghhh terkejut Remy. Ramainya manusia, ada yang makan, ada yang menari, ada yang membeli belah dan sebagainya.






Farzana, Rasydan dan Remy.




Kak Farah, Ridzwan dan Qistina.




Di pentas ni lah penari menari tarian Jepun, sangat meriah sebab semua yang berada kat sekeliling pentas tu pun turut sama menari.




Kak Farah bersama Qistina.




Remy yang berlatarbelakangkan Farzana, hahaha penyibuk...




Kebanyakan yang datang pakai pakaian kebudayaan Jepun ni, pakaian ni dinamakan Yukata. Cantik kan ?




Tengoklah betapa ramainya manusia.




Dari kiri : Rasydan, Qistina, Kak Farah, Ridzwan dan Farzana.





Tengoklah betapa khusyuknya Qistina, mesti dia tergamam hahaha.






Remy yang sedang record video tarian Jepun.







Semua turut ikut menari, sama jer step (macam mana diorang leh tau step erk ?)









Seperti biasa, masa mencemburui kita. Tak sangka dah pukul 08.30 pm, so bersedia untuk balik. Dalam perjalanan keluar tiba-tiba Remy tertarik dengan seorang budak ni, bukan Remy jer tapi ramai lagi yang tertarik dengan budak ni sebab dia pakai Yukata and nampak comel sesangat.





Selamat tinggal Bon Odori.




Sebelum balik, singgah dulu beli air tebu untuk menghilangkan dahaga.




Tengoklah Qistina, dahaga yang teramat sangat sampaikan kiri kanan dihulurkan air tebu.






Akhirnya pada pukul 09.00 pm baru kami semua keluar dari Komples Sukan Negara dan menuju ke kereta yang agak jauh, rasa-rasanya 2 km jauhnya tapi x per asalkan berpeluh hahaha.

Sekian...

Read more...

Melawat Kak Heze

>> Wednesday, July 11, 2012

Tarikh : 11hb Julai 2012 (Rabu)
Masa : 05.30 pm - 07.30 pm
Lokasi : Sg Pinang Klang

Salam kengkawan semuanya...

Isnin lepas Remy dan kawan-kawan yang lain iaitu Qila, Nemo, Que, Iz dan Khai ada melawat Kak Heze yang telah selamat menjalani pembedahan membuang appendix yang pecah semasa trip ke Pulau Perhentian.

Hari ni Remy dan Qila ke rumah Kak Heze untuk melawatnya sekali lagi setelah dibenarkan pulang ke kediamannya di Sg Pinang Klang.

Perjalanan bermula pada pukul 05.30 pm, Remy dan Qila bertemu di Caltex seksyen 3 Shah Alam dan terus menuju ke Flora & Koleksi Meksu Sdn Bhd iaitu kedai bunga Kak Morni yang berlokasi di Kompleks PKNS untuk mengambil buah tangan yang telah Remy pesan khas buat Kak Heze.

Selesai ambil buah tangan untuk Kak Heze, Remy dan Qila memandu kenderaan masing-masing menuju ke rumahnya Kak Heze di Sg Pinang Klang. Hampir sejam lah juga sebab terperangkap dalam kesesakan lalu lintas (masa nak buat u-turn depan Jusco Klang tu).

Pukul 06.22 pm Remy dan Qila selamat tiba di rumah Kak Heze dan seperti biasa sebelum apa-apa semestinya bergambar barulah boleh dinamakan putus fius.






Masuk jer dalam bilik Kak Heze terus ditegur oleh ibu (mamanya Kak Heze), tegurannya macam ni "Remy ker ni, naper makin sehat ni. Masa jumpa kat Muar x der lah sebesar ni". Oh my... Remy pun x perasan yg badan Remy dah naik hehehe.

Tengoklah Qila tu, khusyuk betul dengar perbualan Kak Heze.





Zaquan yang sangar merindui umminya hehehe...




Kak Heze yang sedang berbual bersama Qila.





Zaquan yang suka sangat posing depan camera, sama macam umminya.




Qila dan Kak Heze yang sedang bergosip, cakap pasal apa lah tu kan.





Hahaha si Zaquan ni makin lama makin banyak posing nya, so cute.




Gosip diteruskan dari saat ke minit dan dari minit ke jam hahaha...





Zaquan oh Zaquan, jadi model jom...




Gossip girl, pasal tu and pasal ni semua cerita hahaha.







Dah penat bergosip dan x nak kumpul dosa, masa untuk melihat X - Ray Kak Heze semasa di DEMC.








Selesai meneliti X - Ray Kak Heze, kami bertiga ke ruang tamu untuk minum minuman yang telah disediakan.




Si Qila ni memang geram betul dengan Zaquan sebab comel sesangat katanya.




Sebelum pulang, Qila mengambil kesempatan yang ada untuk bergambar bersama ibu.




Pukul 07.30 pm Remy dan Qila mengundurkan diri untuk pulang ke rumah masing-masing, terima kasih ibu dan Kak Heze sebab bagi acar buah yang sangat sedap (kegemaran Remy sekeluarga).

Buat Kak Heze, cepat sembuh yer. Tak sabar nak berbuka puasa bersama-sama nanti.

Sekian...

Read more...