Birthday Party Kak Long & Zaquan

>> Saturday, March 10, 2012

Salam kengkawan semuanya...

Harap maaf kerana Remy lambat update entry ni atas sebab kekurangan masa, time nak update tetiber ada hal lain so sekarang jer masa yang ada untuk update entry ni.

Tarikh : 09hb Mac 2012 (Jumaat)
Masa : 10.30 pm - 12.00 am
Lokasi : Teratak Kak Long at Kg Sg Pinang, Klang

Dalam jemputan yang Remy terima dari Kak Heze beberapa minggu yang lalu telah diberitahu perkara di bawah :

You're Invited to Birthday Party

Date : 09 / 03 / 2012 (Friday)
Time : 08.00 pm - 11.00 pm
Venue : Teratak Kak Long
Theme : U look "BLUE"

Dan Birthday Party ini adalah buat 2 insan tersayang Kak Heze iaitu Kak Long dan juga Zaquan seperti yang telah Remy terangkan dengan lebih terperinci di entry sebelum ni.

Harap maaf sekali lagi kepada :

Kak Heze :
Sebab Remy datang lambat, 10.30 pm baru tiba di lokasi.

Pojie & Nemo :
Sebab buat kalian berdua tunggu lama sebab nak serahkan kad jemputan perkahwinan, so sorry sebab lambat (ada sedikit masalah dalam perjalanan, hanya Remy dan Qila jer yang tau)

Ok, back to story...

Remy ke Birthday Party bersama Qila dan Azzy, kami bertiga selamat sampai di lokasi pada pukul 10.30 pm. Sampai jer terus terpegun dengan kemeriahan malam tu, ditambah lagi dengan keindahan warna biru yang menjadi tema pada malam tu.

Masuk pintu terus duduk semeja dengan Pojie dan bakal isterinya iaitu Nemo, time ni tengah ketakutan sebab takut Pojie mengamuk sebab buat Pojie menunggu lama tapi alhamdulillah Pojie still cool hehehe...

Seterusnya, berjumpa dengan business woman yang paling busy iaitu semestinya Kak Heze yang kelihatan muda dan berseri dengan pakaian yang serba biru.



Pojie and Nemo, so sweet korang berdua...



Qila and Kak Heze, dua2 mata nampak penat tapi still ceria...



My lovely cousin, Azzy yang telah menunggu Remy hampir 2 jam. So sorry !!!





Azzy and Remy, we're cute... LOL



Remy, Qila and Kak Heze, lama sungguh x jumpa Qila...



Kak Heze, Nemo and Pojie...



Dan waktu yang dinanti-nantikan selama ni, bergambar bersama-sama (tapi masih lagi kurang beberapa orang, rindu tetiber teringat kisah lama). Kalau diamati dalam tiga picture di bawah ni, ada seseorang tu susah nak nampak full face (hehehe gurau2 jer k).






Di Birthday Party tu Remy menjamu Nasi Minyak bersama Rendang Daging yang menjadi kegilaan Remy dari dulu sebab rasanya yang sangat sedap manakala Azzy menjamu Pulut Kuning bersama Rendang Daging dan beberapa jenis kuih muih yang sangat sedap. Qila pula hanya menjamu beberapa potong kuih, katanya sebab waktu makan malam dah lepas (on diet) hehehe...

Sambil makan, cabutan bertuah dilakukan dan dengan terkejutnya nama Remy dan Azzy dipanggil ke depan untuk mengambil hadiah. Nasib baik x tersedak, dah lah datang lambat then boleh menang cabutan bertuah (mesti yang kat belakang rasa nak cekik-cekik Remy hehehe...)

Dan setelah sejam berlalu, tak sedar waktu berlalu dengan cepatnya akhirnya Remy, Qila, Azzy, Pojie dan Nemo meminta izin daripada Kak Heze untuk mengundurkan diri. Tepat pukul 11.30 pm kami berlima melangkah keluar dari halaman Teratak Kak Long tapi sebelum tu semestinya ada sesi bergambar bersama.

Pojie, Nemo, Azzy, Remy dan Qila




Remy and Pojie, x sabar nak tunggu bulan April 2012



Setelah berpisah dengan Pojie, Nemo dan Kak Heze, Remy memandu menuju ke Seksyen 9 Shah Alam untuk menghantar Azzy pulang ke rumahnya. Setelah menghantar Azzy, Remy dan Qila menuju ke rumah Remy di Seksyen 19 Shah Alam dan selamat tiba di rumah Remy pada pukul 12.00 am.

Eh... Lupa nak terangkan dengan lebih terperinci, sebenarnya Qila park kereta kat rumah Remy so Remy hantar Qila ke rumah Remy untuk ambil kereta dan terus ke rumahnya di Kampung Melayu Subang (x der singgah2 masuk rumah, hehehe...)

Di bawah ni adalah picture hadiah yang telah Remy dapat semasa cabutan bertuah dilkakukan, thanks Kak Heze sekeluarga...



Dan yang ini adalah kad jemputan perkahwinan Pojie dan Nemo yang dah lama Remy nantikan, thanks Pojie and Nemo untuk kad jemputan yang sangat cantik ni.



Untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang kad jemputan ni, nantikan di entry seterusnya beberapa hari yang akan datang.

Sekian...

Read more...