Makan-makan at rumah 24

>> Saturday, April 7, 2012

Tarikh : 07hb April 2012 (Sabtu)
Masa : 09.00 pm - 11.10 pm
Lokasi : Seksyen 24, Shah Alam

Remy sekeluarga telah diundang ke rumah baru abang Remy bersama isterinya iaitu Mohd Redza & Ema Azuin yang terletak di Seksyen 24 Shah Alam, tujuannya adalah untuk makan bersama-sama dan mengeratkan lagi silaturahim hehehe...

Yang hadir pada malam tadi adalah :

01. Pn. Solamah (my grandma)
02. En. Buchek (my dad)
03. Pn. Nor Reizan (my mom)
04. En. Mohd Ridzwan (my 1st bro)
05. Pn. Siti Noor Farah (my sis)
06. Nur Iman Qistina
07. Najwa
08. Remy
09. Nor Farzana
10. Muhammad Rasydan
11. Firdaus
12. GF Firdaus

Ketibaan Remy sekeluarga disambut dengan hidangan yang sangat menyelerakan seperti di bawah ni :




Penat menaiki tangga 5 tingkat, rehat sebentar bersama Kit Kat hahaha, paling penat Remy lah sebab dukung my grandma (sebab my grandma x dapat jalan, so kena dukung). Penat-penat pun x boleh dilupakan snap picture.

Farzana, my mom and Rasydan...



Remy, the chubbies... LOL




My grandma yang suka sebab kena dukung, yg dukung yg merana... LOL



Sementara menunggu my dad sampai, masa untuk bergambar lagi...




Remy and my grandmaaaaaaaaa... LOL



Rasydan and Qistina



Ridzwan and his wife, Siti Noor Farah (craziest couple)




My mom, Farzana and Rasydan (Farzana and Rasydan selalu sangat bergosip)




Dan tuan rumah, Redza and Ema Azuin...




Sambil menunggu yg belum tiba, bergelak ketawa dengan aksi Qistina yang tetiber hyper active malam tadi, pelbagai aksi dilakukan...













Akhirnya tiba pun En. Buchek ni, entah dari mana otw x sampai-sampai, akhirnya sampai pun...



Dan tibalah saat yang dinanti-nantikan dari tadi iaitu saat untuk mengisi usus...














Sangat sedap sambal cicah ikan, pedas dan menyelerakan sampaikan Remy telah 2 ekor ikan (nak ambil lagi tapi segan hahaha, i'm on diet).

Seronok rasanya dapat makan beramai-ramai macam ni, terasa macam Bulan Ramadhan pula. Sambil makan, masing-masing berborak dan melihat telatah Qistina bersama makcik kecilnya iaitu Najwa.

Dan pada pukul 10.50 pm Ridzwan, Kak Farah, Qistina, Firdaus dan GF Firdaus mengangkat kaki ke rumah iaitu di Seksyen 18 Shah Alam. Remy sekeluarga pula merehatkan badan, membiarkan dulu usus mencerna apa yang telah ditelan.

Tepat pukul 11.10 pm, Remy sekeluarga terpaksa mengundurkan diri dan sebelum berangkat pergi, Remy sekeluarga dihidangkan dulu Hot Choco hehehe...

Thanks Redza dan Ema sebab sudi buat makan-makan, sedap sangat sambal ikan tu.

Sekian...

Read more...