Happy Birthday Rasydan & Zamri

>> Thursday, June 28, 2012

Tarikh : 28hb Jun 2012 (Khamis)
Masa : 09.20 pm - 10.00 pm
Lokasi : Seksyen 19, Shah Alam

Salam kengkawan semuanya...

28hb Jun 2012 bersamaan pada hari Khamis, hari ni adalah hari ulangtahun 2 insan dalam keluarga Remy iaitu Muhammad Rasydan dan Zamri (yang Zamri ni belum jadi keluarga tapi masukkan jer buat masa ni hahaha...).

Muhammad Rasydan pada hari ni dah berusia 13 tahun manakala Zamri pula dah berusia 25 tahun, untuk meraikannya seperti biasa secara sederhana bersama keluarga dan antara yang hadir adalah seperti berikut :

01. Solamah Manaf (my grandma)
02. Pn Nor Reizan (my mom)
03. Mohd Ridzwan
04. Siti Noor Farah
05. Mohd Redza
06. Ema Azuin
07. Remy
08. Nor Fadhilah
09. Zamri (birthday boy)
10. Nor Farzana
11. Muhammad Rasydan (birthday boy)

Walaupun kurang 2 orang iaitu Buchek (my dad), entah kemana pergi merayap & Muhammad Rusydi kerana sedang melanjutkan pelajaran di UTP Perak, majlis yang sederhana ini berlangsung dengan meriahnya.

Hidangan pada malam ni seperti biasa iaitu Satay Kajang.








Dan yang paling penting adalah kek yang ditaja khas oleh Secret Recipe, lupa lak nama kek ni tapi rasanya perghhh teramat sedap.







Majlis dijadualkan berlangsung pada pukul 09.00 pm tapi si Zamri datang lambat, penat menunggu hampir 30 minit dan akhirnya pada pukul 09.20 pm sampai pun (ingatkan x datang, baru jer Rasydan nak potong kek hahaha...)

Pukul 09.20 pm lilin dinyalakan dan bermulalah sesi meniup lilin.




Tengok tu Zamri tiup lilin sampai bergoyang lilin tu, ada satu yang sampai tercabut kat sebelah kek tu (gila kuat Zamri tiup).



Dah tiup lilin, seperti biasalah sesi potong kek dan kali ni Rasydan ada (dia malu-malu kucing).




Sambil Rasydan potong kek, tengok apa yang Zamri buat kat belakang tu. Oh my... dia korek tanah lah, euwww...



Sesi cabut lilin pula, dilakukan oleh Ema Azuin.




Dan dibantu oleh Nor Fadhilah.




Apa lah yang Zamri sukakan sangat ni sampai tersengih kambing.



Abang Remy yang sentiasa serius, takut mak jemah tapi ada mak jemah kisah ?.



Couple yang paling psyko dalam family, Ridzwan and Farah.




Kak Farah, picture candid masa tengah makan satay ayam.



Mohd Ridzwan yang sedang mengambil kek.



Mak aihhh terkejut Remy tengok picture ni, dah macam badak sumbu mulut tapi x per sbb birthday boy hahaha...



Dari kiri : Siti Noor Farah, Ema Azuin, Nor Farzana dan Nor Fadhilah.




Mohd Redza dan Ema Azuin.



Nor Farzana yang x pandai posing, dia boleh buat posing passport jer.




Birthday boy, Mohd Rasydan.



My lovely grandma, Solamah Manaf yang suka sangat bergambar.




My mom yang sedang menyusukan cucu kesayangannya si Nur Iman Qistina.




My lovely niece, Nur Iman Qistina.




Mohd Redza dan Ema Azuin yang sedang menjamah satay.




Mohd Ridzwan dan Siti Noor Farah yang sedang stress x boleh kunyah daging hahaha...




Zamri yang sangat sopan cara makannya hahaha...




Nor Fadhilah yang sedang menjadi hamster, dalam mulut penuh dengan satay tapi sempat posing.




Dan yang terakhir sekali, picture cameraman iaitu Remy yang semakin hari semakin berisi hahaha.





Dalam pukul 10.00 pm semuanya selesai dan masing-masing kembali ke haluan hidup yang dituju, anyway Remy nak wish :

HAPPY BIRTHDAY aka SELAMAT HARI JADI
to
MUHAMMAD RASYDAN & ZAMRI

Wish u all the best, sekian...

Read more...